"`html
הכרובית המושלמת בפירורי לחם: מתכון שמכתיב מהלך חיי הסעודה!
לא תאמינו איזה פלא קולי קורה כשכרובית נוגעת בפירורי לחם. זה כמו נשיקה של אהבה בשמן חם! יש משהו כל כך אגדי במנה הזו, שמדברת ללב ולבטן כאחד. השילוב של התיבול המושלם, הקריספיות המדהימה והטעמים העשירים משגעים את כל מי שמתעסק בהם. כל ביס הוא כמו כרטיס כניסה למסיבת טעמים שלא רוצים שתיגמר! והעיקר, מדובר במנה כל כך קלה להכנה, שלא תצטרכו לספר לנו על הזמנה במסעדה יוקרתית, כשהאוכל המדהים הזה מחכה לכם במטבח.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | עבור: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מתאים לארוחת ערב או כחטיף מפנק
הרכיבים הדרושים
כשהעיניים ניפצות על הכרובית, זה הזמן להוסיף את הפריטים המרגשים שיש לנו בראש! עם כל אחד מהרכיבים נתחיל לספר סיפור שיגרום לכל אחד מאיתנו להרגיש כמו שף של מסעדה מדוברת.
- 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
- 1 כוס פירורי לחם (ניתן להשתמש בפירורי לחם מלאים או בטחנה עצמית)
- 2 ביצים פרושות
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית שום granulós
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון (כמו שמן זית או יחסי)
וזהו, עם כל המצרכים הנדרשים, יש לנו את כל מה שנחוץ כדי להרים את הכרובית לגבהים חדשים. בטח תוהים גם על גרסאות שונות, אז תלכו על גרסה טבעונית על ידי שימוש בחלב סויה או חלב קוקוס במקום ביצים!
שלבי ההכנה
עכשיו כבר התעברתי מהציפייה ויש לי פה רעיונות שיספרו את האמת על המתכון המשגע הזה. במנה הזו כל ביס הוא פיצוץ של טעמים, והנה איך תוכלו גם אתם ליצור את השפע הזה:
- להרתיח מים בסיר גדול.
- לקצוץ את הכרובית לפרחים בגודל מנות כף.
- לضع את פרחי הכרובית במים הרותחים ולבשלם במשך 5 דקות.
- לסנן את הכרובית ולהניחה בצד להתקרר.
- בקערה גדולה, לערבב את הקמח, פפריקה, שום, מלח ופלפל.
- למעוך את הכרובית בשימוש במזלג או בבלנדר, עד שהתערובת תהיה חלקה.
- כדי להרטיב את הכרובית, למרוח עליו את הבצק מביצה.
- לגלגל את הכרובית בפירורי הלחם, כך שהיא תכוסה מכל הצדדים.
- לחמם שמן במחבת על חום בינוני גבוה.
- לטגן את פרחי הכרובית מכל הצדדים עד הזהבה (כ-4 דקות לכל צד).
- לסנן את הכרובית המוכנה על נייר סופג.
- להוסיף את הגבינת פרמזן המגוררת בזמן שהן חמות.
למעשה, אתם עכשיו נוגעים בשלב הכנה אמנותי! אתם יכולים להרגיש את עכשיו הריח המדהים שממלא את כל הבית! בדיוק כמו סבתא בשבת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ליצירת חוויות טעמים, אפשר לחשול בצל קצוץ ושום בזמן הטיגון. יש שאוהבים להוסיף רוטב חריף מזוגג או רוטב סויה לצלחת המנתחים, או אפילו רוטב יוגורט להוריד את החריפות. תוספת אסייתית יכולה להיות קמצוץ של שומשום קלוי!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי פירורי לחם?
אפשר להשתמש בקורנפלור או קמח תפו”א ליצירת פריכה עדינה אחרת ולא מטוגנת יותר.
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים מתים על טעמים מתוקים ומגיעים סביב המנה הזו כמו סביב פעמון של מקלחת שוקו!
האם אפשר להכין את הכרובית בתנור?
בהחלט! פשוט טפלו אותה בנוזלי שמן ותבלינים, והניחו בתנור על חום 200 מעלות עד שהיא מתקשת להחיות עצמה.
אפשר להכין מראש?
כן, אפשר לבשל את הכרובית מראש ולאחר מכן להחזיק אותה במקרר. אז, פשוט לטגן אותה ביום ההגשה.
איך אפשר להילחם בשמן זית?
השתמשו בשמן קוקוס או שמן אבוקדו כדי להפחית את הסיכון בשרפת השמן.
האם זה מתאים לדיאטה?
לאחר ששתפתם עם גבינת פרמזן, מדובר במנה משגעת, אבל אפשר לוותר על הגבינה כדי להפוך אותה לרזה יותר.
מה אפשר לשים במקום פרמזן?
תשקלו לשים גבינת קשיו טחונה או גבינה בוזכית כדי לחזק את טעמי הפריכים.
אחרי כמה זמן אוכלים את המנה?
כמובן שאחרי שהיא קרה טיפה! זה באמת רק קורה שאתה מחכה עד שהריח יהפוך אותך לחולה על טעמי להרגיש!
האם אפשר להקפיא את הכרובית?
הכרובית לא שורדת מספיק טוב לאחר ההקפאה, והטקסטורה שלה עלולה להעשות רכה מידי.
איך לשדרג את המנה עם ירקות נוספים?
כדאי לבצע ניסויים! שום רוטב חריף, בצל קצוץ או גזר מרוסק יכולים להיות תוספות יוצאות דופן.
אם המתכון הזה גרם לכם להביט בכרובית מחדש ולחשוב על כך שהיא לא רק משהו סתמי במפגש, שתפו אותו עם חברים ברשתות חברתיות ותנו לכל אחד לשמוע על מנה של הקריספיות באהבה!
"`