"`html
כרובית בתנור מדהימה
אתם יודעים מה יש בכרובית בתנור? בדיוק את הדבר המושלם שניקח אתכם היישר לענן טעים! כרובית כזו, צלויה ומבושלת באהבה, היא לא סתם ירק – היא תזכורת לכך שהאוכל הבריא והטעים ביותר יכול להיות גם אגדי! לכל האנשים האוהבים אוכל טעים, גודלו את לבכם ותחלימו על סלט וניצולים בריאים. אנחנו רוצים לאכול גם בריא וגם لלקק את האצבעות, לא?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנחפף את הכרובית שלנו כמו שאמא עשתה, בואו נדבר על חומרי הגלם. בכמה דקות פשוטות, אנחנו יכולים ליצור מנה משגעת שתהיה מעלפת.
- 1 כרובית בינונית (בערך 800 גרם)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית קימל (לא חובה, אבל משדרג)
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ מחצי לימון
- קמצוץ של כמון (אם אתם רוצים יותר טעם)
מרכיבים חלופיים
אם אתם עוקבים אחרי דיאטת פחמימות נמוכות, אתם יכולים להחליף את השום הקצוץ בפלפל חריף קצוץ לקצת יותר חריף. לעומת זאת, גרסה טבעונית לא דורשת בשום פנים ואופן לוותר על השום – הוא מתמזג בצורה מושלמת עם כל מרכיב ויוצר טעם משגע!
שלבי ההכנה
אז אחרי שכל המצרכים שלנו מוכנים, אנחנו נתחיל לבשל וליצור את המנה המושלמת. אל תשכחו להניח גלשן על הכיסאות – מתכון זה עשוי להיות מסוכן ביותר!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את הכרובית לקטעים בגודל שווה.
- שמים את הכרובית בקערה ומוסיפים את שמן הזית, מלח, פפריקה, כמון, קימל ושום קצוץ.
- מערבבים הכל עד שכל חתיכת כרובית מצופה היטב בתערובת.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך כ-25 עד 30 דקות, עד שהכרובית רכה ושחמטה מעט.
- בעוד שהכרובית מתבשלה, סוחטים מעליה את מיץ הלימון.
- מגישים חם, ללקק אצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אנחנו מדברים על שדרוגים, אז למה לא להוסיף גבינת פטה או מוצרלה קצוצה מעל? זה בהחלט יכול לשדרג כל ביס למנה בלתי נשכחת. קיימת גם אפשרות לבישול משולב של ירקות נוספים כמו גזר, בצל, או תפו”א – מי אמר שכבר צריך להסתפק בכרובית?
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המתכון לחריף?
כדי להוסיף תבלון חריף, אפשר לשים פלפל חריף קצוץ או פפריקה חריפה. זה ייתן טעם שמח!
אפשר להכין את המתכון גם על מחבת?
כן! פשוט מחממים מחבת שטוחה עם שמן, ומסדרים את הכרובית שם. מבשלים עד שהיא רכה וזהובה.
איזה רטבים מתאימים עם הכרובית?
רוטב טחינה, רוטב שום-לימון או יוגורט עשויים להתאים יפה מאוד.
האם אפשר לשמור על הכרובית לאחר הבישול?
כן! ניתן לשמור אותה במקרר למשך 2-3 ימים, החימום שוב יחזיר לה את הפיצוח.
האם אפשר להשתמש בכרובית מופשרת?
בהחלט! רק יש לוודא שהיא מייבשת טוב על מגבת לפני הבישול.
האם יש צורך לקלף את הכרובית?
לא, הקליפה שלה ניתנת לאכילה וגם מוסיפה טעם.
מה הם היתרונות הבריאותיים של כרובית?
כרובית מכילה ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, ומעולה עבור דיאטות בריאות.
אפשר להחליף את השום עם שום קונפי?
בהחלט! זה נותן טעם עשיר ומתקתק יותר.
איזה תוספים אפשר להוסיף לתוך הכרובית במקביל?
גזר, קישואים או פילה חזיר קצוץ יכולים להצטיין במנה המשודרגת שלכם!
מה עושים אם אין לי שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קנולה או שמן אסאי, שיספקו טעם מצוין גם כן.
בסופו של דבר, כרובית בתנור הצליחה להיות עד לראשונה שיר בשוק הבלוגים! אל תשכחו לשתף את המתכון המעלף הזה ברשתות החברתיות ולגייס חברים! זה לא רק טעים, זה גם עושה טוב לנשמה!
"`