לברק שלם בתנור – המתכון שכולם מדברים עליו!

לברק שלם בתנור

אחד המקרים המפתיעים ביותר שיכולים להתנסות בשולחן האוכל הוא כשאתם מגישים דג שלם, ולו רק כדי להפתיע את כולם. הייחודיות שבמנה הזו תגרום לאורחים שלכם להתרגש, ואולי אפילו לגויס את כל בני המשפחה לבוא למטבח לעזור. דג הברק הוא דג במשקל בינוני, בעל בשר לבן ועשיר בטעמים, והוא פשוט מושלם להכניס לתנור!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30-35 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנת מתכון זה, נצטרך את הרכיבים הבאים. חשוב לציין שהרכיבים יכולים להשתנות לפי הטעם האישי שלכם, כך שאתם מתבקשים להרגיש חופשיים להוסיף או להשאיר רכיבים לפי בחירתכם.

  • 1 דג לברק שלם, מנוקה (בערך 800-1000 גרם)
  • 2 כפות מלח ים גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3-4 ענפי רוזמרין טרי
  • 1 לימון פרוס לעיגולים
  • 3-4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה (אופציה)

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית או מסורתית יותר, אפשר לשדרג את המנה עם ירקות או תבלינים נוספים. אפשר להוסיף ירקות שונים כמו קישואים, גזר או פטריות למשקה שיתלווה לדג. ככה, מנה בריאה וטעימה תהיה מגוונת ומרשימה!

שלבי ההכנה

הנה לכם המסלול המהיר להכנת דג המשגע הזה. נעבור שלב-שלב עד לתוצאה שלא תשאיר אף צלחת ריקה!

  1. לאחר שהדג מנוקה ושטוף, יש לייבש אותו היטב עם נייר סופג.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. משמים את תבנית האפייה בשמן זית ומניחים את הדג בתוכה.
  4. מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור, גם מבחוץ וגם מבפנים.
  5. מזינים את הדג במעט שמן זית מכל הצדדים.
  6. מניחים בתוך חלל הבטן של הדג את פרוסות הלימון, רוזמרין ושיני השום.
  7. יוצקים מעט שמן זית מעל הדג ומקשטים עם עוד ענפי רוזמרין.
  8. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, או עד שהדג מקבל צבע זהוב-חום ומשתחרר מהעצמות בקלות.
  9. מוציאים את הדג מהתנור ומניחים לו להתקרר למשך כ-5 דקות.
  10. לסיום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים עם סלט ירקות מרענן.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המנצח לסלט כרובית עם מיונז וחרדל

תוספות ושדרוגים אפשריים

כחלק מההתנסות שלכם במטבח, אתם יכולים לשדרג את המנה בכמה דרכים מגוונות. למשל, להוסיף עגבניות שרי חצויות, תפוחי אדמה או ירקות קלויים נוספים לתבנית. אפשר גם לשדרג עם תיבול מגוון כמו תבליני בושל, חרדל יפני או חומץ בלסמי. הכל בהתאם לטעמים שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בדג אחר במקום לברק?
בהחלט! דגים כמו סול או דניס יהיו מצוינים באותה הדרך, Ведь все деи могут быть волшебными.

איך נדע שהדג אפוי כמו שצריך?
חשוב לשים לב לצבע הדג. כשהדג מזהיב והשיניים של העצמות מתחילות להראות, אפשר להיות בטוחים.

האם יש צורך לקלף את הדג?
לא, עור הדג מתבשל בצורה אגדית והוא מאוד טעים.

מה ניתן להגיש עם הדג?
צילויות של עגבניות צלויות, סלט ירקות, או אפילו אורז עם עשבי תיבול.

האם ניתן לאחסן שאריות?
בהחלט! אפשר לשמור במקרר עד יומיים. אני ממליץ לחמם בתנור כדי לשמור על הטעמים.

כמה זמן לוקח להכין את המתכון?
כחצי שעה, אלא אם אתם משאירים את המיקסר שיבשל עד שעות על הצד!

האם ניתן להכין את הדג על גריל?
כן, משפחה קצת יותר קשוחה. אבל ההתנסות ממש שווה!

האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אפשר לוותר על כל קישוטי התוספות למעלה ולשחק עם ירקות.

מדוע השום נחשב למרכיב חשוב במתכון הזה?
השום מוסיף טעם חזק ועמוק והוא משתלב ממש טוב עם דגים.

איך ניתן לשדרג את המנה?
שימוש ברטבים כגון רוטב יין לבן או רוטב פסטו יכולים להיות תוספות מושלמות.

אם הצלחתם לגעת בתוצאה המושלמת הזאת, אתם בהחלט יכולים להיות גאים בעצמכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי אתם יודעים שזה מדהים, מושלם, פשוט משגע! הכינו והריחו את המטבח שלכם בהתלהבות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פסטות סוגים טיפים וטריקים לכל חובב בישול

Scroll to Top