"`html
מתכון למרק בצל צרפתי מדהים!
בואו דמיינו את הרגע שבו אתם מתיישבים במטבח, הריחות החמימים של הבצל המתקתק בתהליך טיגון, והצבעים הזהובים של המרק מתמזגים יחד לאור השמש שעוברת מבעד לחלון. הרגעים האלה הם בדיוק מה שמייחד את המתכון שלנו למרק בצל צרפתי אגדי. המתכון הזה לא רק ששומר על המסורת של סבתא, אלא גם מוסיף אלמנט חדשני ומעניין שילך אתכם למחוזות חדשים של טעמים. חובבי הבצלים, זה המיקום שלכם המושלם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק הזה שיהיה מאה אחוז מושלם, נדרש להצטייד במספר מרכיבים פשוטים אך מדהימים. מדובר באוסף של רכיבים שכולנו מכירים, והם עובדים יחד בצורה מעלפת.
- 500 גרם בצל סגול, קלופים ופרוסים דק
- 2 כפות חמאה איכותית
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ליטר ציר בשר (אפשר צמחוני או מרק עוף)
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כפית תימין יבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 200 גרם גבינת גרוייר או פרמזן מגורר
- לחמניות קלות או לחם פוקאצ'ה לקישוט
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם קווים ירוקים על הלוח או שאתם טבעוניים, אתם יכולים להמיר את ציר הבשר בציר ירקות נהדר. תוספת של כרובית או קישואים, יציבו לכם מרק בריא ומופלא, שהכי טעים שיש! ואגב, אם אתם חובבי מתוק, אתם יכולים להוסיף עוד כף סוכר חום כדי להדגיש את המתיקות של הבצל.
שלבי ההכנה
ועכשיו החלק הכי משגע במתכון – שלבי ההכנה! זה הזמן להתחיל:
- נחמם את החמאה ושמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל ונערבב מדי פעם. נבשל במשך 30 דקות עד שהבצל מתרכך ומקבל צבע זהוב כהה.
- נוסיף את השום הכתוש ונערבב עוד כדקה נוספת עד שהשום מפיץ את ריחו המדהים.
- נוסיף את הסוכר ונערבב, שזהו מגע הקסם שלנו שיביא את הטעמים למקום הנכון.
- נוסיף את היין הלבן ונביא לרתיחה, נבשל עד שהיין מצטמצם בחצי.
- נוסיף את הציר ונביא לרתיחה שנייה.
- נוסיף תימין, מלח ופלפל לפי הטעם.
- נבשל על חום נמוך במשך 20 דקות נוספות, כדי שהטעמים יתמזגו ויתחברו יחד.
- בינתיים, נחמם את הלחמניות בתנור של כ-180 מעלות במשך 5-7 דקות עד שהן קריספיות.
- נמלא קערות עם המרק, מפזרים גבינת גרוייר מעל ונכניס לתנור כדי שהגבינה תינמס ותקבל צבע זהוב.
בשלב הזה, אתם במצב של נימוח הכל בפה, רואים את הפלא שאתם יוצרים במטבח. זה כמו חיבור של רגש עם טעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למרק בצל צרפתי יש המון גוונים וטעימות שאפשר להוסיף אליו. לדוגמה, אתם יכולים לשדרגו עם דומדמניות מדירות, לקבל שילוב של מתוק ומעט חמוץ, שייקח אתכם לשיאים חדשים של טעמים. גם פטריות שמפיניון יכולים להוסיף מרקם נוסף ואתם יודעים מה? גם ביצה רבוכה יכולה להעניק עוד עומק למנה. עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בצל ירוק יכולים להוסיף מכה של רעננות ולפזר צבע ליד האוכל.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המרק ביום קודם?
כן, והאמת היא שזה אפילו מומלץ! כשהמרק מתקרר ומקבל טעמים, הואになります הרבה יותר טעים למחרת.
האם ניתן לצמצם את כמות הבצל?
הבצל הוא הכוכב במתכון, אבל אפשר לשלב ירקות אחרים כמו גזר או קישואים כדי למתן את המתיקות.
מה אם אין לי גבינת גרוייר?
לא נורא! גבינת פרמזן או מוצרלה יכולות לעבוד נהדר גם כאן.
איך אפשר לאחסן את המרק?
שימו את המרק במיכל אטום במקרר והוא יחזיק מעמד כשלושה ימים.
האם אפשר להשתמש בשום בישול?
כמובן! שום קצוץ או קלוף יוסיפו ריח וטעם עשיר עוד יותר.
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן זית?
בהחלט, במיוחד עבור גרסה צמחונית.
מה אם אני רוצה מרק פחות סמיך?
אפשר פשוט להוסיף עוד מים או ציר, ולמזג עד שמגיעים למרקם הרצוי.
האם אפשר להכין את המרק בסירים איטיים?
אפשר בהחלט! הכינו את הבצל והמרכיבים בסיר ההקפצה ואז העבירו לסיר האיטי.
האם יש גירסה ללא גלוטן?
ודאי! פשוט המנעו מלחם המועשר בגלוטן והשתמשו בציר שאין לו תוספת חלבון גלוטני.
האם אפשר להוסיף קוטג’ למרק?
למרות שזה מעניין, הכדאי לוותר על קוטג' והעדיף גבינת צהובה שנסמסת.
אז קדימה! בבקשה שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כל אחד חייב לטעום את המתכון המדהים הזה. הכניסו את הידע הזה למאגר המתכונים שלכם, ותפיצו אותו לחברים שבטח ירצו להצטרף לחוויה הטעימה שאתם יוצרים במטבח. בתיאבון!
"`