איך מכינים כרוב כבוש פרוביוטיקה
תארו לכם שאתם פותחים את המקרר ורואים את צנצנת הכרוב הכבוש פרוביוטי שהכנתם בכוחות עצמכם. הריח החמוץ-מתוק שממלא את החדר, הצבעים המגרים והמרקם הטרי לא רק מגרה את חושים אלא גם מפעים את הלב. תחליף טוב לסלטים אביביים, מנה מושלמת לצד בשרים, או סתם לנשנוש ליד הטלוויזיה. ולמקרה שתהיתם – זה בריא, מדהים, ממכר ומשגע! אז אם אתם מוכנים לקחת את בריאותכם בידיים, בואו נתחיל לבצע את הטריק המופלא הזה של הכנת כרוב כבוש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן תסיסה: 1-2 שבועות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הכנת כרוב כבוש דורשת מעט מאוד רכיבים, ולמרות הפשטות, התוצאה היא אגדה קולינרית. אז לפני שנתחיל, נוודא שיש לנו את כל מה שמצריך! בנוסף, אם יש לכם שאלות לגבי רכיבים חלופיים, אסביר גם על כך מיד לאחר מכן.
- 1 כרוב בינוני, קצוץ דק
- 2-3 גזרים, קלופים ומגורדים
- 2-3 כפות מלח ים גס
- 1 ליטר מים (שלום לשימושיים הכחולים – המים שלכם!)
- תבלינים לפי טעם – כמון, קימל, שום קצוץ (אם רוצים!)
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, יש לסמן את כל התוספות tofu או חלב סויה. כרוב כבוש הוא גם בריא מאוד עבור כאלה שאוהבים להצפין את הסוכרת, שכן הוא דל פחמימות! במידה ואתם מאלו שמחפשים ליהנות מעושר הטעמים, אפשר בהחלט להוסיף כמה קוביות של פלפל חריף או נענע שטוחה.
שלבי ההכנה
מתכון הכנת כרוב כבוש הוא תהליך מהנה, ומהנסיוני, הנאה זו מספקת שעה של זמן איכות עם המשפחה. אז בואו נתחיל!
- קוטעים את כרוב הקפיצים לחתיכות דקות.
- מגרדים את הגזר ומערבבים עם הכרוב בקערה גדולה.
- מוסיפים את המלח ומתחילים לעסות את התערובת עד שהכרוב מוציא נוזלים.
- שמים את התערובת בצנצנת זכוכית נקיה, ודוחסים היטב כדי לסלק את האוויר.
- ממלאים מים על התערובת עד לכיסוי ומוסיפים את התבלינים לפי הטעם (זכרו! הכל בהרבה אהבה).
- מכסים את הצנצנת במכסה רופף כדי לאפשר לגזים לצאת.
- שמים במקום חשוך ויובש למשך שבועיים עד שהטעמים מתמזגים.
- לאחר מכן, אתם מוכנים לפתוח וליהנות מהטעמים המדהימים!
במיוחד בתהליך הזה, אם רוצים לקצר את זמן ההתמרה, אפשר להשאיר את הצנצנת במקרר לאחר מכן – השפעה על הטעמים, אך פחות גזים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, כשכל אחד מאיתנו כבר מתלהב מהמחשבה על כרוב כבוש, אתם בטח שואלים את עצמכם – איך נוכל לשדרג את המנה המעלפת הזו? אז לשדרוג מתאים, אתם יכולים להוסיף:
- תבלינים כמו קימל או כמון, שיתנו טוויסט מיוחד בטעמים.
- שום קצוץ ואפילו פלפלים חריפים, מה שיגביר את החמיצות.
- כדי להחזיר לעולם מפלצות ירוקות, אפשר לשים תפוחי עץ קלויים – לראשונה תרגישו שזה לא הגיוני, אך זה טעים בטירוף.
- ניתן לשדרג את המנה להמשיך מבריאות על ידי הוספת גרגרי חומוס נגמרים, סופרפוד שיתפס בתחושת צהלה.
שאלות ותשובות על המתכון
לאיזה גובה הכרוב עלי לדחוס בצנצנת?
ככל שתגזירו ותעמיסו טוב יותר לצנצנת, כך יוכלו להיכנס עוד טעמים בזמן התסיסה. תדחפו אותו חזק, תדחפו ותדחפו – כן, דחוף!
איזה תבלינים כדאי לבחור?
כמובן שניתן לערבב רמות שונות של טעמים! תבלינים כמו קימל וכמון עושים פלאים. רוצים חריפות? הוסיפו פלפל חריף!
מה עושים אם נוזלים לא יוצאים מהכרוב?
תוסיפו מים במדד מלוח! תזכרו שהכרוב זקוק לטיפול עם מלח על מנת לשחרר את הנוזלים.
אוקי, מה אם אני לא אוהב כרוב?
לא נורא! אפשר להחליף אותו בקולורבי, גזר או ראש רצועות של תפו”א.
כמה זמן כדאי להספיג את הכרוב?
יש להשאיר לפחות שבועיים – זה הזמן האידיאלי לספיגה וחלקת טעמים מדהים.
כיצד ניתן לשמור על הכרוב הכבוש?
שמור אותו בצנצנת במקרר, שם יישאר טעים ומוחצן למשך ועוד שבועות.
האם הכנת כרוב כבוש היא מסובכת?
לא כלל! מדובר בתהליך קל שמצריך מספר דקות עסקיות ופשוטה.
האם יש יתרונות בריאותיים לכרוב כבוש?
ברור! הוא מכיל פרוביוטיקה הטובה להתרבות החיידקים במעיים שלנו.
האם אפשר להכין את זה עם ילדים?
בוודאות! זהו תהליך צבעוני ומרגש שיהיה ממש כיף לכולם.
האם זה טעים בכל הזמן?
אין כלל ספק שכרוב כבוש הוא אחלה לנשנוש קל באיזו שעה – תסמכו עלי!
ועכשיו, לאחר שלמדנו איך להכין כרוב כבוש, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות. זהו מתכון שכולם חייבים להכיר! מי יודע? אולי זו הדרך לקשר מחודש ורענן עם הבריאות שלכם!