לגלות את מתכון מרק עגבניות עם אורז שיעשה לכם חגיגה

מתכון למרק עגבניות עם אורז מדהים וממכר

בעולם הקולינרי, ישנם מתכונים שמצליחים ללכוד את הלב, את הריח ואפילו את הדרך שבה אנו זוכרים את הילדות שלנו. אחד מהם הוא מרק העגבניות עם אורז, ניחוחי ומעלף שאין כמותו. כל מה שצריך זה רק להיכנס למטבח, ומתוך כמה רכיבים פשוטים יכול להיווצר פלא קולינרי שיחמם את הלב ויספק נעים בלב. אתם בעניין של מרק חם וניחוחי שיחזיר אתכם לשורשים? אז תמשיכו לקרוא!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

מרק העגבניות הזה הוא לא רק טעים אלא גם מאוד בריא ומזין. הוא מכיל את כל מה שצריך כדי להרגיש טוב, ואם מוסיפים לו קצת אורז, זה הופך אותו לארוחה שלמה ומושלמת. בואו נכיר את החומרים!

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות, קצוצות
  • 1 גזר גדול, קצוץ דק
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס אורז / אורז בר
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות ציר ירקות (או מים)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר (לנטרל חומציות)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לגמרי לא הכרחי, אך מאוד מומלץ)

אם אתם חושבים על גרסה טבעונית, פשוט תוותרו על השום או על כל קשת התבלינים ותשמרו את המרק קליל!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן, שזה החלק הכי כיף במתכון. השלב שבו אתם מתחילים להרגיש את הריחות המדהימים של המרק מתפשטים בכל הבית.

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים כ-1 דקה.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב.
  5. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים על חום נמוך למשך כ-10 דקות.
  6. מוסיפים את ציר הירקות והאורז, מביאים לרתיחה.
  7. מבשלים על חום נמוך עוד כ-15 דקות, עד שהאורז מתבשל.
  8. בסוף, מסננים את המרק כדי להוציא את קליפת העגבניות אם זה מפריע לכם.
  9. מניחים לה להתקרר מעט ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שמנת חמוצה ללא אפיה שתפתיע את כולם

שדרוגים ותוספות

לפעמים טוב להפתיע את עצמנו עם שדרוגים. תוכלו להוסיף למשל קצת חלב קוקוס לארוחה קרמית יותר. ותוך כדי הכנה אפשר לשדרג את המנה עם גבינת פרמזן מעל או אפילו קצפת רימונים. אפשר להוסיף מיני ירקות כמו קישואים או פטריות שהופכים את המרק למרקם עשיר יותר. דרך אגב, אם אתם רוצים להכין גרסה חריפה, פשוט הוסיפו מעט פלפל חריף! ואם תרצו ללקק את האצבעות, הוסיפו קוביות של לחם שיפון קלויות.

שאלות ותשובות

איך זה מתבצע אם אני רוצה להכין מרק עגבניות קר?
כדי להכין מרק עגבניות קר, פשוט תמצגו את כל המרכיבים בבחינה במעבד מזון, תוסיפו להבשלה במקרר למשך כמה שעות וכך תקבלו מרק מרענן ליום חם.

איזה אורז הכי טוב להשתמש למרק הזה?
אורז בסמתי הוא נהדר, כי הוא סופג נוזלים בצורה טובה והוא יוצר מרקם קלאסי ומתמזג עם שאר הרכיבים המרכיבים את המנה.

האם אפשר לאכול את המרק הזה קפוא?
בהחלט! אחרי שהמרק מתקרר, אפשר להעביר אותו למיכלים ולשמור במקפיא עד חודש.

אפשר להשתמש בעגבניות משומרות?
בהחלט! עגבניות טריות זה סבבה, אבל אם אתם ממהרים או מתכוונים להכין את המרק מחוץ לעונת העגבניות, עגבניות משומרות יכולות לעשות את העבודה.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים טעמים עדינים כך שהמרק הזה הוא אידיאלי הארוחה יכולה להיות חמה אבל לא חריפה וטעימה מבחינה חזותית.

מה לעשות אם המרק יוצא חומצי מדי?
בתוספת של כפית סוכר או קצת שמן זית כלום לא יכול להשתבש. זה יכול לנטרל את החומציות.

אם אני רוצה לשפר את המנה הזו, מה אפשר להוסיף?
תוספת של כמה כפות של גבינת פרמזן מעל תתן למרק עוד טעמים ותוספת חמימות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בילטונג מתכון פשוט וטעים שכל אחד יכול להכין

מה מומלץ להגיש עם המרק?
לחם פריך או טוסט רך עם חמאה לא רק מסייעים לגמרי אלא גם משדרגים את טעמי המרק ומקנים ארוחה מושלמת.

יש תחליפים לקמח במרק?
אם אתם רוצים טורנדו של בריאות, אתם יכולים ללכת על קמח שקדים או קמח תפו”א גם כן מחזיקים את המרק במרקם קרמי.

אפשר להוסיף בשר למרק?
כן! שדרוג מעולה הוא הוספת קוביות של בשר טחון או עוף מבושל אם אתם אוהבים טעמים עשירים יותר.

בהצלחה עם המתכון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולעודד את החברים שלכם לנסות להכין אותו. תראו איזו תוצאה משגעת תקבלו! מי יודע, אולי זה יהיה המתכון הקלאסי של סבתא של הדור הבא.

Scroll to Top