לחם יוגורט שמומלץ לכל טבח מתחיל ומנוסה

"`html

לחם יוגורט

גם אם לא הפסקתם להתנסות בכל מיני מתכוני לחמים, הגעתם בדיוק למקום הנכון. לחם יוגורט הוא אחד המתכונים המדהימים ביותר שיצא לי להכין. הוא מספק חוויית טעמים חדשה ונפלאה, במרקם ייחודי המושך את העין, עם או בלי תוספות פאן. אז אם אתם מחפשים לחם קל הכנה, אדיר שזוכה לתשומת לב מעולה על מנת להפתיע את האורחים או את בני המשפחה, זה בהחלט היעד שלכם. מגיע לכם לחם שבאמת מנצח את התחרות!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לעולם המתכונים המושלמים של לחם יוגורט. כאן נמצא את כל מה שנצטרך כדי לייצר לכם לחם על הזמן! בלחם הזה משולבים חומרים פשוטים ובכל זאת הם יוצרים קסם של טעם ומרקם.

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם חצי חצי עם קמח מלא)
  • 250 גרם יוגורט (אני ממליץ על יוגורט יווני, הוא סמיך ומלא בטעמים)
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל שמן זית (לא חובה, אבל זה מוסיף טעם משגע)
  • 2 כפות דבש או סוכר (להמתיק את החוויה)
  • 15 גרם מלח
  • 10 גרם שטף סודה (או 1 כף אבקת סודה לשתייה)
  • כמה עשבי תיבול קצוצים, אם רוצים להעמיק את הטעמים – טימין, רוזמרין או פטרוזיליה יכולות להיות בחירה נהדרת

מרכיבים חלופיים

כמובן שלפעמים עושים שינויים במתכונים ואין לי בעיה עם זה. לחם יוגורט יכול להיות מעניין גם בגרסה טבעונית – פשוט החליפו את הביצה באבקת חומוס עם מים או יוגורט צמחי. בהחלט אפשר לשדרג את הלחם הזה ולגרום לו להיות דל פחמימיות על ידי החלפת הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז קוקוס המושלם שיתפוס את הלב שלכם

שלבי ההכנה

הכנת לחם יוגורט פשוטה ומוכיחה שאפשר להכין לחם ביתי מדהים בלי להוציא הון על דרכי הכנה מסובכות. פשוט או לא? ואז צללו אל הפעולה הבאה.

  1. נפנפו את הנעליים ותמצגו את עצמכם למקום נקי מראש ליד שולחן העבודה.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סודה וחלוקי טימין או רוזמרין אם החלטתם להוסיף רכיבים נוספים.
  3. הוסיפו את היוגורט, ביצה, שמן זית ודבש לערבוב. ערבבו את התערובת עם כף עץ כדי שיתאחזו היטב.
  4. לושו את הבצק בידיים רטובות כ-5-8 דקות, עד שהן רכות ואווריריות. אל תחששו מללוש עד שהבצק מקבל מרקם נעים ולא דביק.
  5. שימו את הבצק בקערה משומנת, כסו בניילון (או מגבת) והניחו לו לתפוח במשך שעה.
  6. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. פרסו את הבצק לכמה חלקים שווים על השולחן, בתבניות מתאימות או בצורה זהה למקום שאתם רואים לנכון (כמובן שאפשר גם לייצר כיכרות קטנות ואפקטיביות).
  8. אפו במשך 20-25 דקות או עד שהלחם הזה מקבל צבע זהוב יפהאי על פניו.
  9. תנו ללחם להתקרר לפני החיתוך והגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לחם יוגורט הוא בסיס מעולה לרבים עולמם של התוספות! אחד השדרוגים המיוחדים הוא להוסיף גבינת פטה מפוררת לבצק או זיתים קצוצים, דבר שמוסיף את ההמלצה הקפיצית. גבינת מוצרלה יכולה לשדרג את כל החוויה – לבצק הוסיפו כמות מתונה! התקינו אותו עם פלפל קלוי, ירקות מוקפצים או סלטים עם למעלה של בעלי ירק פריכים כמו רוקט או חסה.

שאלות ותשובות

מה הכי טוב לשלב עם לחם יוגורט?
לחם יוגורט הוא אגדי עם טחינה או סלטים טריים ואיולי. הוא מושלם להכנת כריכים עם גבינות רכות, ירקות כבושים וכמובן הרוטב האהוב עליכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חן במטבח מתכון פרגיות עם תפוחי אדמה פשוט וטעים

איך לשמור על טריות הלחם?
כמובן! ניתן לשמור את הלחם בתוך שקית נעליים בתוך המקרר. טריותו שבאוויר יכולה להרגיש תהליך מעניין!

למה כדאי להשתמש ביוגורט יווני?
יוגורט יווני מעניק ללחם המרקם האוורירי המדובר, ומשאיר אותו רך גם לאחר יום בחוץ.

האם אפשר להכין אותו עם קמח מלא?
כן! הוא מיליון אחוז מצוין גם עם קמח מלא. תוסיפו מעט יותר מים אם תשתמשו בנוסחא זו.

מה תהליך התפיחה המומלץ?
לרוב, 45 דקות של תפיחה מספקות תוצאה טובה, אבל אם הבצק נראה קטן מדי, עוד 15 דקות לא מזיקות!

האם אפשר להקפיא את הלחם?
לא רק אפשר, אלא גם מומלץ! שימו אותו בשקית אטומה ואל תשכחו לסמן את התאריך.

מה עושים אם הבצק דביק מדי?
מוסיפים עוד מעט קמח, כדי לזכור ששיהיה נעים לשם. תבחינו איך הבצק מתחיל לקבל את המגע!

האם תורם את הלחם מעניין לערבולות?
אך כן! לכל מרכיב תוספות פאנקיות – таго אצבעות תעסוק ייחודית בפתרון מאכזב. אמנם לא תצפו לאחד!

כמה קלוריות יש בלחם הזה?
כ-150 קלוריות לכל פרוסת לחם, עשירות בבריאות וכיף.

מה אפשר לעשות עם חתיכות לחם שנותרו?
תכינו מהם קרוטונים או פרוסות קלות קלייה וערבוב לסלטים.

סיימנו עם מתכון אגדי לחם יוגורט, אחד מהמרקים העמוקים ביומיום שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים או במשפחה כדי שגם הם יטעמו מהקסם הזה. זה באמת אחד הלחמים שהכי טעים שעשיתם!

"`

Scroll to Top