ללמוד להכין לחמניות לילדים ב 10 דקות בקלות

לחמניות ב-10 דקות לילדים – המתכון המושלם!

אז מה דעתכם על לחמניות שאפשר להכין ממש בקלות ובמהירות? כאלו שיתנו לילדים שלכם את התחושה של חוויה שמקורית ולא צפויה, מהולה באהבה. לחמניות רכות, אווריריות, שמתמוססות בפה, ואי לכך כמעט ולא תספיקו ללקק אצבעותיכם! כולנו יודעים שהילדים אוהבים פינוק קטן ליד הקפה של ההורים, ובדיוק כאן אנחנו נכנסים לתמונה. ההכנה שלהן פשוטה להפליא, אבל התוצאה – מדהימה, משגעת ואפילו אגדי!

זמן הכנת המתכון

כעת, נתאר את מה שנצטרך להשקיע בזמן ובמאמץ כדי להגיע לאושר הלחמניות הממכרות:

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מנות: 12 לחמניות

הרכיבים הדרושים

כדי שהלחמניות שלנו יצאו מושלמות, כמו של סבתא, הנה הרשימה המפורטת של כל מה שנצטרך:

  • 3 כוסות קמח לבן, אפשר להשתמש בקמח חצי חצי אם תרצו טעמים נוספים
  • 1/4 כוס סוכר (אם רוצים טיפה יותר מתיקות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כוס שמן קנולה או שמן זית, אחד מהם הכי טעים שיש
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ביצה (אם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב-2 כפות של חצי רסק תפוחים במקום)
  • שומשום לקישוט (אל תשכחו את זה, זה מוסיף המון!)

וזהו! פשוט לתפוס את כל הרכיבים ולאסוף אותם, מבלי לעמוד בתור לקניות. כך תוכלו גם לשדרג את המתכון עם דברים נוספים כמו גבינות מגורדות, זיתים קצוצים, או עשבי תיבול.

שלבי ההכנה

עכשיו, הכל מוכן ואפשר לעבור לשלב המהנה ביותר: ההכנה!

  1. בסיר גדול, נערבב את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
  2. נוסיף את השמן ומערבבים עד שהקמח נראה כמו פרורי לחם קטנים.
  3. נשבור את הביצה לתוך הקערה ונוסיף אותה לחומרים היבשים.
  4. נשפוך את המים הפושרים בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצק מתחיל להתאגד.
  5. נתחיל ללוש את הבצק בידיים מעט מקומחות, עד שהוא יהיה חלק ורך.
  6. נחלק את הבצק ל-12 חלקים שווים.
  7. נגלגל כל חלק לכדור ונניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. אם רוצים, נטבול את הכדורים בשומשום כדי לקשט.
  9. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  10. נאפה במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות ומסביב נראות גבוהות.
  11. נמתין כמה דקות, ואז אפשר פינק את עצמנו!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלילות חצילים עם גבינת עיזים - מתכון שלא תרצו לפספס

כמובן שנשארים הרבה מקום לשינויים. אפשר כאן לצעוד עם נגיעות נוספות כמו זיתים, גבינות, ירקות, או כל מה שקרוב ללבכם. האופציות אינסופיות!

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים לגרום ללחמניות להיות עוד יותר מושלמות, תוספות הן הדרך! ניתן להוסיף:

  • גבינות מודגשות – גבינת מוצרלה עוזרת ליצור טוויסט.
  • חסה פרוסה דק – כדי להוסיפו ערכים תזונתיים.
  • תימין או רוזמרין – טעימים ומעניקים טעם משגע!
  • עגבניות מיובשות – לתת טעם איטלקי ומיוחד.
  • בעונה – פרוסות דלעת או אבוקדו, והם נפלאים במרקם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי אבקת סודה לשתייה?
אפשר להשתמש באבקת סודה, אך גביע חומץ או מיץ לימון יעזרו להקפיץ את הבצק.

האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! קמח ללא גלוטן יכול לעבוד טוב, רק שימו לב להתאים את כמות הנוזלים כי קמחים שונים סופגים נוזלים ברמות שונות.

כמה זמן זה לוקח לאפות אם אני מכינה כמות כפולה?
עקרונית, זמן האפייה נשאר באותו טווח, אבל השגיחו על הלחמניות ואם אתם עובדים בטמפרטורה גבוהה, קחו בחשבון בדיקות בזמן קצר יותר.

האם ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה?
כן, יצא לי להקפיא ולחמם אותן שוב. הן לא מצניחות והן תמיד טובות.

מה ההמלצה על במה לאכול את הלחמניות?
רעיון מעולה הוא לערוך ארוחה כיפית אחרות, עם רטבים, ממרחים ושאר תוספות שילדים אוהבים.

האם זה בטוח לילדים בגילאים שונים?
לגמרי! כמובן שההורים מוזמנים לשמור על המנה, אבל זה מתאים לארוחות ילדים בכל גיל.

איך אני יכולה להפוך את הלחמניות ליותר בריאות?
מומלץ להשתמש בקמח חצי חצי, להוריד את כמות הסוכר, ולהוסיף עדשים טחונות או פירות יבשים בתערובת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק לאמפנדס שעושה את ההבדל בחורף הזה

אפשר להכין את הלחמניות גם בשיטות שונות כמו טיגון?
התנור בדרך כלל הוא הטוב ביותר בשביל לחמניות אלו. התמדה באפייה תעשה קסמים!

מה הסוד שהלכנו על גבינת המוצרלה?
בול! כי גבינת מוצרלה צלולה ומומלצת להנאה הטעימה של כולם, במיוחד לילדים!

ובסוף כל הסיפור הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, משפחה ואפילו עם בני משפחתכם היקרים! מתכונים שמפיצים אושר תמיד שווים שיתוף. אז קדימה, תעשו לחץ על כפתור השיתוף, ותהנו! הלחמניות בסוף התהליך כאן למענכם!

Scroll to Top