לחם בוכרי – מתכון מדהים וטעים
תארו לעצמכם את השוק, ריח לחם טרי עולה באוויר. האנשים מסביב מתמכרים לריח המהמם, כאשר עגלות עמוסות בלחם חם טרי ממתינות למגע. לחם בוכרי, עם הקצוות הזהובים שלו והמרקם הנימוח, הוא לא סתם לחם. הוא מסמל תרבות, מסורת ואהבה נלהבת לאוכל. מוכנים לזמן המושלם להכין את הלחם שמקבל את ההגדרה "מושלם"?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו כולל שילוב של מרכיבים פשוטים, אבל תוצאותיו הן מעלפות. אז אילו רכיבים אנו צריכים?
- 1 ק"ג קמח חיטה איכותי
- 600 מ"ל מים חמימים
- 20 ג' מלח
- 10 ג' סוכר
- 30 ג' שמן זית
- 15 ג' שמרים טריים (או 7 ג' שמרים יבשים)
הלחם הזה ניתן להכנה גם עם קמח ללא גלוטן, כך שניתן להתאים את המתכון לטבעונים ולרגישים לגלוטן. כל מה שנצטרך לעשות זה לשנות את הקמח ולהשתמש באותו יחס של מים.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שנכנסנו לאווירה, הגיע הזמן להתחיל במלאכה. אתם תראו שזה פשוט כמו 1, 2, 3!
- יש להתחיל עם השמרים – לשים את השמרים יחד עם הסוכר בכוס עם מים חמימים ולהניח בצד למשך 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
- במצב טוב, בהמשך, נערבב בקערה גדולה את הקמח עם המלח.
- בשלב הזה, נוסיף את תערובת השמרים לקמח ונערבב בעזרת ידיים או כף עץ.
- לאט לאט נוסיף את שאר המים, עד שהבצק מתאחד.
- כעת נוסיף את השמן ונתחיל ללוש את הבצק במשך 10-15 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
- נעצב את הבצק לכדור, נניח אותו בקערה משומנת, ונעטוף עם ניילון נצמד למשך שעה.
- לאחר שהבצק תפח פי 2, נכניס אותו בעדינות ונחלק אותו ל-4 חלקים.
- נערוך כל חלק לגובה של כ-2 ס"מ ונניח על תבנית אפייה מצופה בנייר אפייה.
- נכסה את הבצקים ונחכה עוד 30 דקות.
- כדי להגיע למראה המדהים, נבצע חיתוכים קלים על פני הלחם.
- נחמם תנור ל-220 מעלות ונאפה את הלחם במשך 25-30 דקות או עד שהלחם מזהיב.
הבצק הזה הוא כמו חומר גלם שיכול לקבל אינסוף וריאציות: אפשר להוסיף אגוזים, זיתים או אפילו תבלינים כמו כמון או קימל כדי להעשיר את הטעמים. זה הזמן להפעיל את היצירתיות שלכם!
תוספות ושדרוגים
בהכנה הזו, אנו פתוחים לצורות רבות של שדרוגים. אולי תוסיפו לתוך הבצק גם גבינת פטה משגעת? או למי שאוהב מתוק – קצת דחוף של דובדבנים או צימוקים בהם? והיום, בשוק ישנם גם הרבה ממרחים טעימים שיכולים להוסיף מן המגע המדויק הזה של טעם לכל לישה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הלחם?
בהחלט! הלחם נשמר נהדר במקפיא. יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולשמור אותו עד חודש ימים.
מהו הסוד למרקם אוורירי?
המרכיב החשוב ביותר הוא הזמן! התפיחה היא קריטית. אם תיתנו לבצק לתפוח בהתאם, תקבלו תוצאה משגעת!
האם ניתן להכין לחם בוכרי ללא שמרים?
אפשר להכין לחם סודה אם תרצו לגוון. אבל אז אתם תפספסו את הריח המדהים שהשמרים נותנים.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין?
למה לא? קמח כוסמין יעניק טעם אגדי וגם יהיה בריא יותר!
כיצד ניתן לדעת מתי הלחם מוכן?
הלחם מוכן כשיש לו צבע זהוב כהה, ואם תקישו עליו – הוא צריך להישמע חלול.
מה החלק הכי טעים בלחם?
לא צריך לחפש רחוק – זה הפנים החוץ מצופים, שמתעורר בתנור. תוך כדי האפייה הוא נפתח ומפיץ ריח כזה שתכף צריך להתייצב לרגלי הלחם!
האם יש דרך לשנות את הצורה של הלחם?
בוודאי! אפשר לעצב צורת פוקצ'ה או לחמניות, כל מה שעולה לכם בראש.
למה הלחם הזה כל כך פופולרי?
לחם בוכרי הוא לא רק לחם – הוא סמל של תרבות ואורח חיים. מדובר במגוון משגע של טעמים ומרקמים שמעסיקים את טעמי העולם.
האם ניתן לשלב ירקות בלחם?
כמובן! תוספות כמו בזיליקום, סלק או אפילו דלעת יכולות להוסיף טעמים מרעננים ולעשות את הלחם שלכם ללהיט!
מה אפשר להגיש לצד הלחם?
מרק חם, סלט טרי או ממרח טוב עם טחינה – כל אלה יכולים לשדרג את הארוחה שלכם.
עכשיו כשיש לכם את המתכון הזה, אתם ממש לא יכולים להפעיל את התנור? אני ממליץ שתשתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את האהבה!