מאכל ארגנטינאי שישגע אתכם
דמיינו פלצ'ו מהביל, בטעם אגדי, הממלא את חלל הבית בריחות מטריפים של בשר צלוי. אפשר לשמוע את קולות הינהנג'ו והצחוק סביב מנגל לוהט, והמחשבות נדדות לעבר מחוזות רחוקים של תרבות וקולינריה שאין להם תחליף. המנה הזו, שכבשה את ליבו (ולפעמים גם את קיבתו) של כל מי שטעם אותה, היא לא סתם מאכל. מדובר בשילוב של מסורת, טעמים ועושר של תרבות. אז אם אתם חובבי בשר, או סתם רוצים לצאת להרפתקה קולינרית, אתם ממש במקום הנכון!
זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: שעה וחצי
- רמת קושי: בינונית
- מניחים: 4 מנות משגעות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו ניכנס לממלכה של הבר במטבח ונתחיל להרים את המטבח עם מרכיבים משגעים, שהופכים את המנה הזו למדוברת ולמוצלחת ביותר. המנות פשוט מדהימות וכוללות טעמים שמסעירים את החיך:
- 1 ק"ג בשר אנטרקוט או פילה – באיכות גבוהה, למתכון המושלם ביותר.
- 2 כפות מלח גרוס – תוספת שלא ניתן לוותר עליה.
- 1 כף פפריקה מתוקה – להוסיף טוויסט מפנק.
- 1 כפית שום כבוש – לרענן את החיך.
- 1/2 כוס שמן זית – להרגיש את העושר ביצירה.
- לימון אחד סחוט – להוסיף חמיצות טובה.
- 1/2 כפית כמון – להוסיף גוון נוסף של טעמים.
- לגיוון: עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין – מתכון אישי ואוהב שאני ממליץ עליו.
באופן כללי, המתכון הזה יכול להתאים גם לגרסה טבעונית. אפשר להמיר את הבשר בסטייקי טופו עבים או חצילים, שיוצרים טעמים מדהימים כשהם נוטפים על המנגל.
שלבי ההכנה
חזרו לרגע לדמיין את הרגע שבו תצעדו אל המנגל, ומהם הצעדים שצריך לבצע כדי להגיע לרגע המדובר:
- מניחים את הבשר במשטח שטוח ומפזרים את המלח והפפריקה על פני הבשר.
- מוסיפים את השום הכבוש, שמן הזית והלימון.
- מסובבים את הבשר בתיבול עד שכל הצדדים מצופים היטב.
- אוגרים את הבשר לעטיפה בניילון, ומשאירים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
- מחממים את המנגל על חום גבוה.
- מניחים את הבשר על המנגל ומבשלים כ-7-8 דקות מכל צד עם טיפונת שמן.
- לאחר שהבשר מזהיב, מכסים עם מכסה מנגל ואופים כ-5-7 דקות נוספות למידה שלכם.
- מוציאים מהגריל ומניחים לנוח על קרש חיתוך כדי לשמור על עסיסיות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, ישנן אינספור תוספות שאפשר להרכיב יחד עם הבשר הנהדר הזה:
- סלט קיסר טרי עם רוטב פריזאי – קלאסיקה שתמיד מצליחה.
- תפוחי אדמה צלויים עם טימין ושום – טעימים כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול.
- רוטב צ'ימיצ'ורי – קלאסיקה ארגנטינאית של עשבי תיבול ותיבול, שלא תקבלו כל מקום.
- פוקצ'ה עם גבינות – לא תאמינו איזה טעם נופים נפלא You'll want to try it בישן באירועים.
כל תוספת רק מעלה את החוויה וגורמת לכם לרצות ללקק את האצבעות בסיום!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהבשר מוכן?
יש להסתמך על המראה ואם הוא מתחיל להשתחרר בקלות מהמנגל. בנוסף, תמיד אפשר לנקוב עם סכין והבשר צריך להיות ורדרד בעדינות באמצע.
האם אפשר להכין את הבשר בתנור?
כמובן! פשוט הניחו את הבשר בתנור שחומם ל-200 מעלות צלזיוס, ותנו לו להיאפות כ-25-30 דקות.
האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בבשר עגל או בשר בקר מעורב, ושום דבר לא יחסר לכם בסופו של דבר.
מה הטכניקה הטובה ביותר להצלות בשר?
ערו את הבשר כאשר כל צד רשות על מנת שהן שומרות על עסיסיותו, ולא משאירות את המנגל פנוי מדי.
מהם המרכיבים הכי חשובים לרוטב צ'ימיצ'ורי?
חייבים שימוש בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שום, שמן זית, חומץ ומלח, מכינים אותם יחד ליצירת טעמים פעילים.
איך אני יודע אם הבשר שלי מוכן מדי?
ברגע שמתנגדת למגע זה סימן! אם הבשר קשה יותר מדי זה אומר שהבישול ארך יותר מידי.
האם יש צורך במליחות נוספת לאחר הבישול?
לרוב זה לא הכרחי, אבל לאחר הגשה, ניתן להוסיף לפיקנטיות נוספת – זה יכול להיות גם זוהר!
האם אני צריך לשים בשר על מנגל קר או חם?
תמיד על מנגל חם! זה תורם למעטה החיצוני המושלם ושומר על עסיסיות הבשר.
אם זה לא יבש, למה לא לגעת?
כי הבשר זקוק לרגעพัก לאחר ההגשה כדי להחזיר את המיצים החוצה.
האם אפשר להקפיא את הבשר המשולם?
בהחלט. אפשר לשמור את הבשר המוכן בסיום הבישול, להניח לו להתקרר ולהקפיא. כשאתם משחררים ממקפיא, ניתן להחיות אותו בטכניקות בישול או טיגון.
המנה הזו מגניבה ועשירה בטעמים מדהימים שאין להם תחליף. שימו מבט על הצלחת שלכם, וחושבים על החברים שלכם שתהיו לא פחות מסודרי חומוש, אז שתפו ברשתות החברתיות! זה מתכון שכולם יאהבו.