מאפינס תירס וזיתים
בתחום הקולינרי, ישנם מתכונים שמצליחים לשבות את הלב והחיך שלנו, לשזור ניחוחות של ילדות וליצור רגעים שאין להם תחליף. המאפינס תירס וזיתים הוא אחד מהמתכונים המדהימים הללו! מדובר במעדן שמשלב בין מתיקות התירס לבין המליחות של הזיתים, ויוצר שילוב מושלם שמסחרר את החושים. אחרי bite אחד, אתם תמצאו את עצמכם בוחנים אם יש לכם מספיק מאפינס לאכול לפני שתחליטו להתחלק עם אחרים. אפשר בהחלט לומר שזה מתכון ממכר, קשה להתנגד לו! ובכן, בואו נצלול לתוך המתכון המיוחד הזה!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12 מאפינס
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- כמות מנות: 12 מאפינס
הרכיבים הדרושים
מתכון זה דורש רכיבים פשוטים וזמינים, שמהם ניצור מאפינס גבוהים, נימוחים ומעלפים שמומלץ להגיש חמים. אתם תגלו שזה מתכון שמתאים לכל שעה: בארוחת הבוקר, כנשנוש קל או אפילו כנלווה לארוחת ערב!
- 200 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח עבור גרסה ללא גלוטן)
- 150 גרם תירס משומר (תוכלו גם להשתמש בתירס טרי אם יש לכם)
- 100 גרם זיתים ירוקים קצוצים (או שחורים, לפי העדפתכם)
- 1 קפה אבקת סודה לשתייה
- 1 קפה מלח
- 2 ביצים גדולות
- 100 מ"ל שמן זית
- 150 מ"ל חלב (אפשר להשתמש בחלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 50 גרם גבינת פטה קצוצה (או גבינה טבעונית חלופית)
- תיבול: פפריקה מתוקה וצ’ילי (לפי הטעם)
אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא או בקמח מנת לספיגה נמוכה יותר של פחמימות. תרגישו חופשי להוסיף גם עשבי תיבול מופרדים כמו תימין או אורגנו לקבלת טעמים מעניינים ואגדים. מי צריך עוד מתוספות כשיש את השילוב הזה?
שלבי ההכנה
השלבים בהכנת מאפינס התירס וזיתים הם פשוטים, מהירים וללא טרחה מיותרת. והכי טוב – אין צורך בכשרויות מיוחדות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם השמן והחלב עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים חור במרכז החומרים היבשים, יוצקים לתוכו את תערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים לתערובת את התירס, הזיתים, גבינת הפטה והפפריקה ומערבבים שוב בעדינות.
- שמים את התערובת בתבנית מאפינס משומנת ואופים במשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפינס.
- נפנים מהתנור ומניחים להם להתקרר ככל האפשר לפני שטועמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לתוספות ותיבולים יש מקום של כבוד במתכון הזה! אתם יכולים לשדרג אותו בשלל דרכים. למשל, הוספת בצל קצוץ סוטה או שבבי גבינת מוצרלה שיתמוססו בתוכו זה רעיון נפלא. אם רוצים את הכיף הטעים הנוסף, הוסיפו רוטב חריף טעים כדי להיות מפתיעים את האורחים. מאפינס אלו יכולים גם לעבור גרסה מתקתקה אם תוסיפו שוקולדים קצוצים לביא ליחס מתוק-מלוח, או גבינת מסקרפונה מלמעלה לקבלת טעם אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המאפינס עם קמח חצי מלא?
כן, בהחלט! קמח חצי מלא יוסיף טעמים נוספים ויתקן את הערכים התזונתיים. רק תוודאו שהאיכות שלו בסדר.
מה עדיף: זיתים ירוקים או שחורים?
זה טעם אישי לחלוטין! זיתים ירוקים מוסיפים מרירות מלוכה, בעוד ששחורים מתוקי מליחות. מציע לנסות את שניהם!
האם יש צורך להשרות את התירס לפני השימוש?
לא, אם אתם משתמשים בתירס משומר, רק לשטוף אותו מעט ולהכין.
מה לגבי גרסה טבעונית למתכון?
כמובן! זה אפשרי עם חלב צמחי, גבינה טבעונית וקמח תפו”ח. מומלץ גם להוסיף רסק תפוחים במקום ביצים!
איפה אני יכול לשמור את המאפינס לאחר הבישול?
המאפינס יישמרו היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת הבית במשך יומיים. יש לשמור במקרר לאחר מכן.
האם ניתן להקפיא את המאפים?
כן, המאפינס מצוינים להקפאה! לאחר קירור, שימו אותם בשקיות מקפאה וכך תוכלו להנות מהם בכל עת.
כמה זמן לוקח להכין את המאפינס?
כשלושים דקות בסך הכל – פשוט, נכון?
האם אוכל להוסיף ירקות נוספים לתערובת?
בוודאי! גזר מגורר, קישואים קצוצים או פטריות טחונות יכולים להוסיף טעמים נוספים לקבלת גרסה מלאה יותר.
כמה מאפינס אפשר להכין ביחד?
מתכון זה מספק 12 מאפינס בינוניים. אם תרצו יותר פשוט להכפיל את הכמויות!
איפה אפשר לרכוש את רכיבי המאפינס?
, מרבית החומרים קיימים בכל סופרמרקט מקומי. חפשו זיתים משומרים ותירס באגף הקפוא והיבש.
אם עברתם את כל התחנות הללו, חבל לא לשתף את המתכון עם חברים! הפצה ברשתות החברתיות תאפשר ליותר אנשים להינות מהמעדן המדהים הזה. מנה זו בהחלט נחשבת לאגדי! אז אל תהססו – תתענגו ותאהבו כל נשיכה!