מגלה את הסוד לפוקצ'ה שום מושלמת בבית

מתכון לפוקצ'ה שום מדהימה

יש משהו קסום במאפה שממלא את הבית בניחוחות собрint מאוד מיוחדים. הפוקצ'ה, המאפה שמגיע אלינו מהמטבח האיטלקי, היא בגדר מכר של טעמים שמשאירה את כולם מבקשים עוד. במיוחד כשמדובר בפוקצ'ה שום, שכל ביס ממנה מרגיש כמו מסע לעולם אחר. היא נמסה בפה, וביכולת שלה לשלב בין רכות לחריפות של השום, היא יוצרת חוויה מלכותית. מהנסיון שלי, אין יותר מדהים מזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן התפחה: שעה וחצי
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפוקצ'ה שום המדהימה שלנו נצטרך לאסוף כמה רכיבים פשוטים, אך בהחלט אגדים, שיאפשרו לנו ליצור מאפה מעלף ומושלם. חשוב לזכור שרכיבים איכותיים הם המפתח להצלחה!

  • 500 גרם קמח לבן (אפשר גם קמח חצי חצי)
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 4 כפות שמן זית
  • 6-8 שיני שום קצוצות דק
  • רוזמרין קצוץ (אופציונלי)
  • מלח גס לפיזור מעל

גרסה חלופית

אם אתם מחפשים בעצם מתכון יותר בריא, תוכלו להשתמש בקמח חומוס במקום קמח לבן. זה ייתן לפוקצ'ה מרקם אוורירי וטעים, ממש מעלף לפוקצ'ה. ניתן גם להחליף את השום בשום קלוי לקבלת טעם פחות חריף, אך לא פחות משגע.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהרכיבים מונחים לפנינו, הגיע הזמן להתחיל בתהליך הכנת הפוקצ'ה. תתכוננו לחוויה של טעמים וניחוחות. אז בואו נצא לדרך!

  1. נניח בקערה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים ונערבב היטב.
  2. נוסיף את המים הפושרים ואת שמן הזית. נתחיל ללוש את התערובת עד שהתערובת מתאחדת.
  3. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא חלק ואלסטי.
  4. נכסה את הקערה במגבת ונניח במקום חמים למשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לאחר התפחה, נוסיף את השום הקצוץ ורוזמרין אם בחרנו להוסיף.
  6. נשמן תבנית אפייה בעזרת שמן זית ונכניס אליה את הבצק. נשטח אותו כך שיתמלא בתבנית.
  7. במאחור, ניצור חורים בעזרת האצבעות על הבצק.
  8. לפני האפייה, נמרח עליו שמן זית ונפזר מלח גס מעל.
  9. נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ונאפה במשך 20 דקות או עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב ומשגע.
  10. נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר מעט לפני החיתוך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כל מה שצריך לדעת על סוגי שקדים ואיך להשתמש בהם

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף טעמים נוספים לפוקצ'ה, יש מגוון רחב של שדרוגים אפשריים. אפשר להוסיף לתוך הבצק חתיכות זיתים, פרוסות עגבניה או אפילו גבינה פיקנטית. אם אתם חובבי חריף, הוספת פלפל חריף קצוץ תיתן ניחוח נוסף שיקל על השום. כל תוספת תעשה את הפוקצ'ה ליותר מושלמת.

שאלות ותשובות

מתי הכי טוב לאכול את הפוקצ'ה?
פוקצ'ה עלולה להיות הכי טעימה ישר מהתנור, אך היא גם מצוינת כשהיא מתקררת ומוגשת עם שמן זית לבן או לחם שום. נתקלתי בחוויות שונות, אבל שתי האפשרויות מצוינות!

איך אני יודע אם הבצק התפחה מספיק?
אם הבצק מכפיל את נפחו והוא רך ונעים למגע, זה סימן שהוא התפחה כראוי. לא כדאי לדלג על שלב זה.

האם אני יכול להקפיא את הפוקצ'ה?
כן! הפוקצ'ה מתחממת מצוין לאחר הקפאה. חותכים לחתיכות ומקפיאים. לשימוש, מחממים בתנור ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות.

האם אפשר להכין פוקצ'ה ללא גלוטן?
בהחלט! השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח חיטה. התוצאה תהיה נימוחה לא פחות!

מה הקטע של החורים על פני הפוקצ'ה?
החורים עוזרים לשמור על מבנה הבצק ומונעים תופעות כמו "פוקצ'ה מתנפחת". הם גם מאפשרים שמן להיכנס ולטפח את הטעמים.

אני לא אוהב שום, מה אפשר לשים במקום?
אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו בזיליקום, אורגנו או תיבל רגיל במלח – זה ייתן טוויסט נהדר.

כיצד ניתן לשדרג את ההגשה?
פוקצ'ה יכולות להיות מלוח או מתקן. תוספת של גבינת פטה או מוצרלה ממיסה יכולה להיות מענגת.

האם זה מתכון שאפשר להכין עם ילדים?
בהחלט! הקטע של לישת הבצק והיצירה עם השום היא חוויה שמכהה משמחה לכולם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בתנור מתכון פשוט שיעשה לכם חשק לבשל

מה יש למפגש משפחתי לפוקצ'ה?
פוקצ'ה היא מושלמת במפגשי משפחה! שצמידים לקפה, יין או סלטים רעננים, היא תמיד עושה קסמים!

האם ניתן להשתמש בשום קפוא?
בשום קפוא מבנהו יש תהליך של ריכוז טעמים, כך שאפשר להשתמש בו, אך לעיתים התוצאות לא יהיו אותן תוצאות מעלפות שיש עם שום טרי!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כך שגם אחרים ייהנו מהפוקצ'ה המעלפת שלנו! כל ביס שאתם לוקחים, אתם מוציאים אוטומטית חיוך על הפנים. בתיאבון!

Scroll to Top