קציצות ברוטב אדום עם אפונה – אהבה מתקתקה בכל ביס!
המוזיקה מהמטבח שלכם עומדת לעלות לרמה חדשה, והאורחים שלכם לא יוכלו להפסיק לדבר על זה! אנחנו נכנסים לעולם המדי, המושלם והאגדי של הקציצות ברוטב אדום עם אפונה.
הגשת המנה הזו היא לא סתם פעולה יומיומית – זהו טקס מדהים, מסע טעים שייקח אתכם אל מחוזות ריפוי וסיפוק! כשאני חושבת על קציצות ברוטב אדום, אני נזכרת בניחוחות המשגעים שעוטפים את הבית, ובו בזמן התחושה של אורחיות וגם של נוחות בבית. אתם תאהבו את זה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (מסוג בשר בקר או עוף)
- 1 כוס פנקו (או קמח לחם, לגרסה ללא גלוטן)
- 1 ביצה
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כוס אפונה קפואה (אפשר גם טרייה)
- 1 כף שמן זית
- מים לפי הצורך
- לבשל את הרוטב:
- 1 קופסה (400 גרם) רוטב עגב Tomatoes מרוכז
- 1 כוס מים
- 1 כפית סוכר (אנחנו רוצים לאזן את החמיצות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אני תמיד ממליצה לחפש את האיכות הגבוהה ביותר של הבשר ואפילו לנסות לשלב בין סוגי בשר שונים. כל ביס יהיה ללקק את האצבעות, אז אל תשכחו לנסות!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים לעשות את זה טבעוני, אתם יכולים להשתמש ב"טופו" מקורר ולמעוך אותו כמו עיסה! גרסה זו תתן את אותו טעם עשיר, אבל בלי בעלי חיים. למי שמעוניין לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הפנקו בקמח שקדים או קמח תפו”א.
שלבי ההכנה
הכנה של קציצות ברוטב אדום יכולה להיות חוויה מהנה ומיוחדת. אז מה עושים?
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומדי. מוסיפים את הפנקו, הביצה, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הכמון והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל.
- לשים היטב את התערובת במשך מספר דקות עד שהרכיבים מתאחדים (כמו אגרוף במצח של בדיחה מצחיקה!)
- יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להשחים. זו יכולה להיות פעולה כיפית, תאמינו לי!
- מניחים את הקציצות המטוגנות בצלחת.
- בסיר שבו טיגנו את הקציצות, מוסיפים את רוטב העגבניות, המים והסוכר. מערבבים היטב ויוצרים רוטב אחיד.
- מוסיפים את הקציצות חזרה לסיר ומביאים לרתיחה על חום נמוך.
- מניחים לאכול בכל מיני דרכים – מכוסים. מבשלים במשך 20-30 דקות, עד שהרטוב מסמיך והקציצות סופגות את כל הטעמים.
- בתום הבישול, מוסיפים את האפונה ונותנים לה להתבשל כ-5 דקות נוספות.
הכנת הארוחה היא משגע וריח הים עולה מבלי שצריך להגיע לים. עוד לפני שאתם מסיימים להכין את המנה, אני ממליצה לכם להמליץ לעוד אנשים ולהזמין אותם לטעום את השף המוכשר – אתם! תוספות ושדרוגים אפשריים שמשדרגים את המנה כוללים שיניים קצוצות, פיתה טרייה או אורז מתובל. גם ירקות קלויים יוסיפו טוויסט אגדי לארוחה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום הבשר הטחון?
אם אתם מסתכלים על גרסה טבעונית או צמחונית, טופו מחית וסויה למינהם נותנים טעם נהדר.
אם יש לי אורז, איך כדאי לשלב אותו?
האורז המופלא יתן טעם חם ויפעל כרקע מדהים לקציצות המושלמות.
כיצד אני יודע אם הקציצות מוכנות?
קציצות שנראות מזהובת היטב ומבושלות עד הסוף הן אות נהדרות מתי שאפשר להפסיק!
האם אפשר לשמור שאריות במקרר?
בהחלט! קציצות ברוטב ישמרו היטב במקרר עד 3 ימים, ניתן גם לקפוא.
מה אם אני לא אוהב אפונה?
אף בעיה! אפשר להחליף את האפונה בכל ירק אחר כזה שאתם אוהבים, כמו גזר או קישואים קצוצים.
מתי כדאי להוסיף את התבלינים?
חשוב לשים את התבלינים כבר בשלב ערבוב הקציצות כדי לשלב את הטעמים לאורך כל המנה.
אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן?
בהחלט! אם אתם בלחץ זמן ואוהבים להשתמש ברוטבים מוכנים, זה יכול להיות פתרון מושלם!
אם אין לי עשבי תיבול, זה מקובל?
בהחלט. פשוט הכניסו מעט יותר טעמים אחרים, כמו קימל או צ'ילי, כדי להתאים לטעמים שלכם.
האם זה יכול להתאים לי כארוחת אירוח?
בגדול, ההגשה המתנדדת של קציצות ברוטב היא מושלמת לכל אירוע, במיוחד עם ערמה של אורז או פיתה לצידי המנה!
איך אפשר לשדרג את המנה עם מתבלים נוספים?
שדרגו עם טחינה, סחוג או אפילו חזרת – רק תחשבו על זה והמנה שהיא הכי טעים שיש תהיה משהו שאתם תשתוללו עליו עם החברים!
אם מצאתם את המתכון הזה עוזר לשדרוג ההגשה שלכם, אל תשכחו לשתף אותו בנטפליקס חברים! כל כך הרבה טעמים מרגשים מחכים לכם!