אנטריקוט במעשנה – הדבר הכי מדהים שתכינו בחיים
אם יש דבר אחד שאנחנו יודעים, זה שאנטריקוט במעשנה הוא חווית טעמים שלא תשכחו, וכנראה לא תרצו לשכוח. מדובר במנה שיכולה להלהיב את החבר'ה בסוף שבוע, או לשדרג את ארוחת הערב הרגילה שלכם. התוצאה? נתח בשר עסיסי, באיכות הגבוהה ביותר, שמוקף בארומות ק smokey מעוררות רעב! וכשמשלבים את האנטריקוט הזה עם איזה צ'אט ברקע והאורחים שואלים מתי הולכים לטעום – זה הופך את הכל למושלם.
זמן הכנת המתכון
- הכנה: 30 דקות
- בישול: 2-3 שעות
- סה"כ זמן: שעתיים וחצי
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את האנטריקוט המדהים הזה? כולנו יודעים שהחומרים חשובים מאוד – בואו נוודא שיש לנו את כל מה שדרוש.
- 1.5 ק"ג אנטריקוט (נתח טרי ואיכותי)
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף שום כתוש
- 1/2 כף פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 2 כפות סוכר חום
- חבילה של פחם מומלץ במעשנה (כ-2 ק"ג)
באופן אישי, אני תמיד מרגיש שעם אנטריקוט, גם התוספות חשובות לא פחות. הברקה של תיבול טובה תעזור לנו להפוך את המנה למעלפת.
שלבי ההכנה
בואו נכין את המנה המושלמת הזו של אנטריקוט. זה לא מסובך כמו שחושבים!
- בוחרים נתח אנטריקוט טרי באיכות גבוהה ומניחים על שולחן העבודה.
- מתבלים את הבשר במלח גס, פפריקה מתוקה, שום כתוש ופלפל שחור גרוס.
- אח"כ, מערבבים את השום עם שמן הזית, חומץ בלסמי וסוכר חום.
- שמים את הנתח בתבנית, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו להתערבב עם התיבול למשך שעה לפחות (במקרר).
- מחממים את המעשנה לטמפרטורה של כ-120 מעלות צלזיוס, מכניסים פחם רטוב שעשוי מחלקי עץ מעושנים.
- מניחים את האנטריקוט על גריל המעשנה עם חום נמוך ומבשלים למשך 2-3 שעות, תלוי בגובה שאתם רוצים ולמידת הצליה.
- כשהבשר מוכן, אני ממליץ לו לתת לו לנוח לחמש דקות לפני חיתוך, כך הוא ישמור על החברה המושלמת שלו.
האנטריקוט הזה כל כך עסיסי ואוורירי, שפשוט אי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות!
שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים להעביר את המנה הזאת לרמה אחרת, יש לכם כמה אפשרויות שדרוג מהממות!
- לצורך גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את האנטריקוט בסטייק טופו או סייטן, ולבצע את אותם שלבים.
- אילו אתם בקטע של טעמים חריפים, הוסיפו מעט צ'ילי חריף לתיבול.
- למי שאוהב מבחר של סלטים בצד, הכינו סלט קפרזה עם מוצרלה, עגבניות ונענע. זה מרענן במיוחד.
- שדרגו את החוויה עם רוטב ברביקיו מתוק או חריף שמקפיץ את כל הטעמים.
מומלץ לשתף את המנה גם עם פחמימות – תפוחי אדמה בתנור או פסטה מתובלת.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין בשר טרי לבשר קפוא?
בשר טרי שומר על טעמים וריחות שאין להם תחליף. כשאתם משתמשים בבשר קפוא, הוא עשוי לשנות את מבנה הבשר. אז כשתוכלו, תמיד עדיף טרי.
כמה זמן אפשר לשמור את האנטריקוט במקרר אחרי הבישול?
האנטריקוט שומר על טעמיו וטעמו במשך 3-5 ימים במקרר. עם זאת, תמיד כדאי לשמור את זה מכוסה בכדי שלא ייבש.
האם אפשר להכין את זה בגריל במקום במעשנה?
בהחלט! אפשר לשמור על אותם תיבולים ולהשתמש בגריל מדוגם ולהשתמש בחום נמוך לבישול עם מכסה סגור.
מה לעשות אם אנחנו מרגישים שהבשר יבש?
בדרך כלל, זה קורה כשמתבשלים יותר מידי. תמיד כדאי לבדוק את הבישול עם מד חום כדי לוודא שהבשר לא חורג מהטמפרטורה המומלצת.
מה הכמות המומלצת לכל סועד?
סועד ממוצע יכול להסתפק בכ-200-250 גרם בשר. אם אתם מחזיקים אירוח, תכננו על סכום של כ-300 גרם.
האם ניתן לשלב פירות עם בשר?
באופן חד משמעי! פירות כמו תמרים או אננס משדרגים את המנה ונותנים טוויסט מתוק עם הבשר.
איך יודעים מתי הבשר מוכן?
רצוי להשתמש במד חום. טמפרטורה של 55 מעלות נתמנת כ"סמיך", ו-60 מעלות כ"דרגת מדיום".
מה הסוד לשמירה על רוטב עשיר?
תמיד להשתמש בשמני מתיקות כמו שמן זית ולמנוע תיבולים כל כך חריפים, שישתלטו על הטעם.
האם שימוש בתיבול מוכן יכול להשפיע?
כן, שימוש בתיבול מוכן עשוי לשדרג את התגישו, אבל חשוב לבדוק את הרכיבים, ולנסות לשמור על הטעמים הטריים.
האם ניתן להכין בלילה לפני?
לא מומלץ, אך אם תבעלי לאכול את הניתוח יום למחרת, תוכלו לתבל ולשמור במקרר – אבל הכי טוב זה להכין טרי!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את חוויותיכם ואת המתכון ברשתות החברתיות! זה המומחיות שלנו להפיץ את האהבה הזו של אוכל מדהים ומטחנות מספקות!