מה אפשר לעשות עם קוטג' מקולקל?
לפעמים אנחנו פותחים את המקרר ומגלים שיש לנו קוטג' שכנראה שכחנו ממנו. איך אתם מרגישים כשזה קורה? אנחנו מרגישים את השוק, את הבלבול, ואחר כך את השאלה המרגשת – מה לעשות עם הקוטג' הזה? האם לזרוק אותו או לעשות עמו משהו מדהים? אני כאן כדי לספר לכם על כמה רעיונות מהנים, יצירתיים ומעלפים בעשייה, שיאפשרו לכם להפוך את הקוטג' המקולקל לארוחה משגעת!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מתכון לשלוש מנות
הרכיבים הדרושים
אז רגע, לפני שצוללים לתוך הים הזה של פרטים וכיף, נבין קודם מה אנחנו צריכים כדי לייצר את הקסם הזה מהקוטג' המקולקל. בערך כמו שף פריזאי שמקבל השראה ממטבח ים-תיכוני, אנחנו כאן עם כמה מרכיבים פשוטים שיכולים לשדרג ולשדר כראוי.
- 1 גביע קוטג' (גם אם הוא קצת הזדקן – לא לדאוג!)
- 2 ביצים
- 50 גרם גבינת פריזאי מרחפת
- 2 כפות קמח (אם רוצים – אפשר לשדרגו עם קמח ללא גלוטן)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- תוספת של ירקות קצוצים (פורל, גזר ונוטלה, חתיכות יש גם) – כמובן שזה תלוי בטעם!
בנוסף, אפשר בהחלט להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה, שמוסיפים טוויסט מעניין למנה. מהנסיון שלי, אפשר גם לשים קמצוץ של אגוז מוסקט, זה עושה פלאים!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב החשוב – איך מכינים את הארוחה המושלמת הזו? שמחו שבאנו לספר לכם את זה בשלבים ברורים כדי להרגיש כמו שפים אמיתיים!
- מקפיצים את הקוטג' לקערה עם הביצים, עד שמקבלים תערובת חלקה.
- מוסיפים את גבינת הפריזאי, הפטרוזיליה והקמח ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- שמים מחבת שטוחה על גבי להבה בינונית ומוזגים שמן זית במידה.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת.
- מטגנים כל צד כ-3-4 דקות, עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב.
- מניחים על נייר סופג לספוג את השומניות העודפת.
- מגישים עם סלט ירקות מרענן בצד.
מרכיבים חלופיים
אומרים לכם שהקוטג' יכול להיות בסיס נהדר למנות רבות. נדבר כאן על כמה אפשרויות:
- אפשר להשתמש ביוגורט במקום קוטג', זה מוסיף ניחוח עדין.
- אם אתם אוהבים טבעונות, תחליפו את הביצים באפונה סינית בושלה.
- אפשר להמיר את הגבינה בגבינת טופו – כך זה יישאר קל ובריא.
תוספות ושדרוגים
אל תעצרו פה! אתם יכולים להפוך את המנה למושלמת לחלוטין. אפשר להוסיף לתערובת:
- חצי כוס קישוא מגורר – זה מוסיף עסיסיות!
- חופן זיתים קצוצים – להפתעות של טעם!
- שום קצוץ, שייתן טוויסט חזק.
שאלות ותשובות
מה קורה אם הקוטג' ממש מקולקל? במידה והקוטג' נראה רע או מסריח, מומלץ לינק את המנה! אם יש ספק – אין ספק.
האם אני יכול להקפיא את הקציצות? בהחלט! קציצות קוטג' שורדות מצוין במקפיא. זורקים למיקרו לפני ההגשה.
אילו רטבים מתאימים לקציצות? יוגורט עם שום, טחינה או סומק – אלו תמיד כוכבי רטבים!
האם יש סלטים מומלצים לצידם? סלט ירוק קל, סלט טחינת לימון או סלט מצליח בטחינה.
האם ניתן לשדרג את המנה לחגיגיות? בוודאי! נוסיף מעט אגוזים טחונים על הקציצות לפני ההגשה.
האם אוכל להכין את המנה בצורת פשטידה? בהחלט! פשוט מתחילים באפייה בתבנית אופנתית.
האם כדאי להוסיף עוד גבינות? כמובן! זה מקפיץ את המנה למטרות חדשות!
מה אם אני רוצה מנה דלת פחמימות? אפשר להשמיט את הקמח ולהשתמש בטחינה.
אילו תוספות מומלצות לסלטים? ירקות קלויים, טחינה גולמית, תמרים קצוצים או קונפי שום – אלה רטבים אגדייים!
האם ניתן לשדרג את המנה למעלפת וחגיגית? שימוש בצבעים, תבלינים ורוטב יתפסו את תשומת הלב של האורחים.
מלאים בהנאה? לא תאמינו איך אימוץ החזון הזה יעשה פלאים ואני ממליץ לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם כולם. זה כל כך קל, טעים ומדהים שתחושו איך הכיף מתפשט בין החברים! בואו נרים את הרעיון יחד!