מה יותר בריא כוסברה או פטרוזיליה
מחקרים רבים מראים שהדבר הראשון שחושבים עליו כאשר רואים מנה מוכנה הוא לא רק איך זה נראה, אלא גם וודאי איך זה טעים. אבל מאחורי המראה ובוודאי הטעם, יש גם את העלים הירוקים שמשדרגים את הכל. היום אנחנו מתמקדים בפיצוח המחלוקת המוכרת בין הכוסברה לפטרוזיליה. יש להן צבע כמעט זהה, ריח מטריף טעמים ורבים נתפסים כמאוד מבלבלים. אז מה מהם באמת יותר בריא? למה אנחנו מתבללים איתן כל כך הרבה? והתשובה לשאלה המשגעת, איזו מהן טובה יותר עבור הבריאות שלנו? זה הזמן להתחיל לדבר על המתכון הבריאותי ביותר, שבאופן מושלם יציב את הכוסברה והפטרוזיליה תחת זכוכית מגדלת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- משך הכנת המתכון: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצא למסע מרהיב בשני העלים הירוקים והבולטים הללו, ונבחן מה נדרש כדי להגיע לעונג הזה! המתכון שלנו יהפוך את השיח על הכוסברה והפטרוזיליה לדבר שכולם ישמחו לנסות:
- כוסברה טרייה – 100 גרם
- פטרוזיליה טרייה – 100 גרם
- שום – 2 שיניים
- מיץ מלימון אחד
- שמן זית – 50 מ"ל
- מלח – לפי הטעם
- פלפל שחור טחון – לפי הטעם
- אגוזי מלך קצוצים – 50 גרם (לשדרוג)
שניהם עלים עשירים בויטמינים, אבל עם יתרונות בריאותיים שונים. הכוסברה מכילה כמה נוגדי חמצון מעולים, והיא גם עוזרת במניעת בעיות עיכול. הפטרוזיליה לעומתה, מצטיינת בויטמין K, טעים ובעל השפעות אנטי דלקתיות. האם ידעתם שכשאר אנחנו שותים את הסלט שלנו פטרוזיליה, הוא לא רק טעים, אלא משגע! וכמובן, לא חייבים לבחור צד אחד, ניתן לשלב את שניהם ולהנות מהטעמים והבריאות יחד.
שלבי ההכנה
לאחר שמיגענו אתכם במידע מעניין, הגיע הזמן לחשל אתנו את הסלט המדהים והמעולה הזה!
1. חותכים את הכוסברה והפטרוזיליה דק דק.
2. מוסיפים את השום הקצוץ.
3. סוחטים פנימה את מיץ הלימון.
4. יוצקים את שמן הזית ומערבבים היטב.
5. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
6. אם רוצים – מוסיפים אגוזי מלך קצוצים לקבלת טקסטורה אגידית ומרקם משגע.
7. מעבירים את הסלט לקערה ומסדרים את המנה.
חשוב לזכור, שהתהליך של הכנת הסלט הזה הוא קל, ולקח לנו רק כעשרים דקות כדי להכין אותו מכל הלב. הגיוון של הטעמים יחד עם השילוב של הכוסברה והפטרוזיליה, מביא לסלט פלאים שהייתם רוצים ללקק את האצבעות עליו.
שדרוגים ותוספות
כמובן שבסלט הזה ניתן לשדרגו עשרות פעמים ועדיין לא נשבעים לקבל את התוצאה הסופית. הנגלה הלאה מאוד יכולה להיות שימוש בזרעי רימונים, טחינה לאיזון הטעמים, או לה добавим רצועות של תפוחים למאכל בריא ומשגע. כאשר מתקדמים במחשבות, אפשר גם לשלב גבינת פטה בשביל שדרוג פיקנטי וממכר.
שאלות ותשובות
מה מומלץ ליצירת טעמים חדשים בסלט?
אפשר לשלב עגבניות שרי, מלפפונים או אפילו פיקולינים. כל תוספת שנותנת מגע רענן ומרענן לסלט יכולה להיות מבורכת!
איך אני יכול להכין גרסה טבעונית?
כמובן! פשוט תוכלו לשמור על כל השלבים ולחסוך את העוגנים! הסלט טעים בפני עצמו, ולא תצטרכו להוסיף אף רכיב.
מה היתרון הבריאותי של הכוסברה?
הכוסברה מכילה חומרים שמסייעים להקל על בעיות עיכול ושומרים על בריאות הלב.
האם אני יכול להחליף את שמן הזית בגרסה אחרת?
בוודאי! אפשר להשתמש בשמן אבוקדו או שמן חמניות, אבל שמן הזית בהחלט משדרן את הצלחת עם טעמים מאוד מעלפים.
מה אני יכול לעשות אם אין לי כוסברה?
אם אתם לא סובלים כוסברה, אתם בהחלט יכולים לוותר עליה ולהתמקד רק בפטרוזיליה. הסלט יישאר טעים!
האם יש סטרואידים או חומרים מסוכנים בכוסברה?
לא, הכוסברה היא ירק נקי ובריא שמשתלב בצורה מושלמת בכל תפריט בריאותי.
אם אני רוצה לאכול דל פחמימות, האם הסלט טוב?
בהחלט, הוא מורכב בעיקר מעלים ירוקים ובריאים, ואינו מכיל פחמימות גבוהות.
האם אפשר להוסיף מינרלים כמו מלח?
בוודאי, מלח מוסיף טעם אולם שימו לב לא להגזים כדי לשמור על בריאות הלב.
האם המנה מתאימה לילדים?
ממש כן, אפשר להכין אצבעות מחבות כדי להגיש את הסלט עם הרבה שחקנים קהל!
אם הגעתם עד לכאן, אתם כבר יודעים שאנחנו מאוד אוהבים לשתף מתכונים שמעשירים את הבריאות והחיים שלנו. אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, נמצאו את הדרך שלכם כמעט לכל שולחן, כי מדובר במנה מדהימה, ממכרת ומעלפת!