מוקפץ אסייתי כאילו מהמטבח של שף מומחה

מוקפץ אסייתי – טעמים ממכרים בעולם האסייתי

אם אתם מחפשים את המנה שתתפוס את החיך שלכם ותגרום לכם לרצות ללקק את הצלחת, אז המוקפץ האסייתי הוא הפתרון המושלם עבורכם! מדובר במנה שמוכרת ברחבי העולם, אבל כשמכינים אותה בבית, אפשר ממש להכניס לתוכה את כל המאכלים האהובים עלינו, עם תיבול שיגרום לכל ביס להיות מהפך. בין אם אתם חובבי ירקות, בשרים או טופו, המוקפץ הזה מדהים בעבודתו ועושה את העבודה בצורה הכי טעימה שיש. אז הגיע הזמן להתאמת עם הרעב שלנו ולהתחיל בעניין.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המוקפץ האסייתי, נצטרך לאסוף כל מיני מרכיבים שיביאו את הטעמים המהממים למנה. כדי שתהיה לנו תוצאה אגדי, נעשה שימוש באיכות הטובה ביותר:

  • 300 גרם נודלס ביצים או אורז, בושלו לפי ההוראות על האריזות
  • 200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות (או טופו עבור גרסה צמחונית)
  • 1 גזר גדול קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס מקולף וחתוך לרצועות דקיקות של קישוא
  • 1 פפריקה אדומה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות (לפי הטעם)
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 2 כפות שמן שומשום (או שמן קנולה)
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • שום– 3 שיניים כתושות
  • ג'ינג'ר – חתיכת ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • שומשום קלוי לפיזור על המנה בסוף
  • אורגנו טרי, לווריאציה לרוטב

כמובן שאין בעיה לשנות תרכובות ולשדרג עם ירקות או בשרים אחרים לפי הטעם האישי שלכם. אפשר להוסיף ברוקולי, פטריות, אפונה, או צבעים שונים של פלפלים. כל אחד יכול להכין את המוקפץ לפי ההיבטים שלו.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה קרה ללא אפיה שתכבוש את ליבך

שלבי ההכנה

והנה, ללא שום היסוס מיותר, הגיע הזמן להתחיל את מסע ההכנה של המוקפץ האסייתי. היו מוכנים לטעמים משגעים שיתפוצצו בפה!

  1. בשלב הראשון, נתחיל בחימום השמן במחבת גדולה או בווק על חום גבוה.
  2. נוסיף את הבצל ונבשל אותו כ-2-3 דקות, עד שיתחיל להיות שקוף.
  3. נשאב פנימה את קוביות העוף או הטופו ונבשל עד שהן מקבלות צבע יפה. אם אתם אוהבים, אפשר להוסיף את השום והג'ינג'ר על מנת לקבל ניחוח מדהים.
  4. לאחר מכן, נוסיף את כל הירקות יחד. נבשל את הירקות כ-5-7 דקות עד שיהיו רכים, אך עדיין פריכים.
  5. נוסיף את הנודלס או אורז שהכנו מראש ויתערבבו עם כל הטעמים. זהו הזמן להוסיף את רוטב הסויה וצ'ילי המתוק!
  6. נבשל הכל יחד למס’ דקות תוך ערבוב מתמיד, להבטיח שהנודלס סופגים את כל הטעמים.
  7. נפזר מעל שומשום קלוי ואורגנו טרי. מי שרוצה יכול למרוח עוד רוטב סויה על מנת לחזק את הטעמים.
  8. ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד בצורה מושלמת.
  9. להעביר לצלחות ולהניח לידם זוג מקלות שתהיו מוכנים לתקוף את המנה המדהימה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ללא ספק ישנו פוטנציאל על כל מה שניתן להוסיף למוקפץ האסייתי. כל שינוי יכול לקחת את המנה למקום חדש. קחו בחשבון תוספות כמו:

  • קצת אגוזי קשיו קלויים לקראנץ’!
  • רוטב חמאת בוטנים לתוספת טעם מפתיעה.
  • תיבול עם כוסברה קצוצה לאחר סיום, לתחושת רענון.
  • שידרוג עם טפניאקי לתוספת גובה.

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי נודלס?
לגמרי אפשר להשתמש באורז או קוסקוס. נודלס אורז יכולים לתת טעם אחר מאוד מרגש. אפשר להשתמש באורז בסמטי בושל לרמקול בריא.

האם יש אפשרות להכנת המנה טבעונית?
בהחלט! פשוט ניתן להחליף את העוף בטופו או בקוביות סייטן. הכל עובד נהדר!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כריך סלמון מעושן עם גבינת שמנת שישגע אתכם

איך אפשר להפוך את המנה ליותר חריפית?
למי שאוהב את החריף, אפשר להוסיף יותר פלפל חריף או רוטב סרירצ'ה. הניחוחות פשוט פנטסטיים.

האם יש צורך להשרות את האורז/נודלס לפני הבישול?
כן, נודלס ביצים לרוב צריך לבשל בהכנה לפני הכנת המוקפץ. עם אורז, רק מבשלים מראש לאחר הכנתם.

מה הטיפים שלי לבישול טוב עם ווק?
לאחר חימום הווק, חם כל הזמן! ניתן לטגן מס’ מרכיבים לפני השאר כדי לקבל טעמים יותר יוצאי דופן.

כמה זמן אפשר לשמור את המוקפץ במקרר?
המנה מוגשת הכי טעימה בזמן, אבל ניתן לשמור עד 2-3 ימים במקרר, רק יש לחמם מחדש.

איך אני יכול לדעת אם הירקות שלי מוכנים?
אם הירקות עדיין פריכים אבל רכים, הם במצב מושלם. אל תבשלו יותר מדי כדי שלא יאבדו את הצבע.

האם יש אפשרות לשדרוגים עתידיים למוקפץ?
כן! ניתן לפתח עונותי תיבול שונים, כמו קארי או חמאה, ולנסות טעימים מרעננים.

מאיזה ירקות כדאי להימנע במוקפץ?
ירקות שדורשים בישול ארוך כמו תפוח אדמה, לא מתאימים למוקפץ, אלא אם כן מבשלים אליהם מראש.

למה זה נקרא "מוקפץ"?
השם "מוקפץ" מתאר בדיוק את השיטה שבה המתכון עצמו מוכן – ווק חם ששם את כל המרכיבים על החם ומערבב אותם.

אז לא רק שהכנתם מנה שבאמת מדהימה, אלא גם שהכנסתם הביתה טעמים משגעים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי המוקפץ האסייתי הזה מיועד לכולם! תיהנו!

Scroll to Top