מטבח בקלי קלות – ליהי קרויץ
לא פעם אנחנו מתקלות בשאלות כמו "מה להכין היום" או "איך להכין משהו מהיר וטעים". זה בדיוק המקום שבו נכנסה לתמונה המנה המדהימה הזו. מדובר באוכל שמשדרג כל ארוחה ואפילו עולה על כל הציפיות. כשמדובר במטבח קל ומהיר, מרגישים כאילו הכוכבים נפגשו והביאו לנו את המתכון המושלם. זהו מתכון שיש בו פשוט הכל – טעמים עשירים, צבעים מרהיבים, ומעל לכל, פשוט כיף להכין אותו! אז אם כבר התחלנו לדבר על מתכון מנצח, בואו נדבר עליו באמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מתכון מספיק ל: 4 מנות
מרכיבים דרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, אנו זקוקות למספר מרכיבים פשוטים אך כאלו שיגרמו לכל פה להימרח. לפניכם הרשימה – חתכו, הוציאו וסדרו את כל מה שאתם צריכות:
- 500 גרם פילה עוף פרוס דק
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות דבש טבעי
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כוס סויה
- מיץ מלימון אחד
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
אם אתן רוצות לנסות גרסת טבעונית, אנו ממליצות להחליף את העוף בטופו טבעי פרוס דק ואווזריכם להשאיר את השאר כמו שהוא. ישנם גם גרסאות שאפשר לנסות עם פילה דג או חזה הודו, כך שכל אחת תוכל למצוא את מה שמתאים לה.
שלבי ההכנה
הכנת המנה הזו היא כל כך קלה, שכבר מדמיינות את האופן שבו פני הלקוחות שלכן יאירו כשיתמו את הקסם הזה. אז איך מתחילים?
- מחממות במחבת מעט שמן זית ומוסיפות את פילה העוף.
- מטפחות על האש במשך 5-7 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.
- מוסיפות את השום הכתוש ומשאירות להתבשל עוד 2 דקות.
- במקביל, מכינות את הרוטב: בקערה, מערבבות את הטחינה, הדבש, הסויה, המיץ מלימון, מלח ו-pepper עד שהתערובת משולבת.
- ש pour את הרוטב על העוף ומערבבות היטב.
- מבשלים עוד 5-10 דקות עד שהעוף סופג את הטעמים.
- מגישות עם פטרוזיליה קצוצה על גבי המנה.
זהו! המנה 'הכי טעימה שיש' מוכנה. ללקק את האצבעות זה מובן מאליו כאן. בסוף ההכנה, תרצו לקחת טיול ישיר אל המעדנייה הקרובה, רק כדי לנסות את אחת מהתוספות המדליקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתן רוצות קצת לגוון ולהוסיף יותר טעמים למנה, תוכלו לשדרג אותה בכמה דרכים. למשל, לשלב עם ירקות קלויים כמו בצל, קישוא או גזר שיביאו צבע נוסף למנה. אפשר גם להוסיף לתוך הרוטב מעט גבינת פטה או לשדרגו עם אגרול שכולל עשבים שונים ותוספות אחלה נוספות. ואם אתן ממש רוצות להצחיק את היקרים לכן, הציעו להם לשתות יין לבן קיץ שלצד המנה הזו – ללא ספק תוספת משגעת!
שאלות ותשובות
מה אם אני שוכחת את אחד המרכיבים?
אם שכחתם את אחד המרכיבים, אל תדאגו! אפשר לשלב תחליפים וליצור טעמים חדשים. לדוגמה, אם אין דבש, קצת סוכר או סירופ אגבה יכולים לעשות את העבודה.
האם אפשר להכין את זה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את המנה מראש ולשמור במקרר לפני ההגשה. החום יתחמם כך שהטעמים יהיו אפילו יותר עשירים.
מה קורה אם אני משתפת את זה עם ילדים?
ילדים לרוב אוהבים טעמים מתוקים. אם תפחיתו את כמות הסויה ותשתמשו בטחינה, זה יוכל להתאים להם. אתן יכולות להכין להם גרסה מותאמת אישית ולהיות גאות בכך!
מה קורה אם אני רוצה שזה יהיה חריף?
הוסיפו מעט צ'ילי באבו או טחינה חריפה לתוך הרוטב. אתן גם יכולות לשדרגו עם שום ושום כתוש!
האם אני יכולה לפטר את הרוטב?
בוודאי! ישנן גרסאות רוטב שונות שאפשר לנסות. רק צריך לוודא שהן מתאימות לטעמים שאתן מחפשות.
כיצד ניתן לשמור על אוכל במקרר?
אם אתן שומרות את המנה במקרר, אפשר להחזיק אותה עד 3 ימים. שנשאר במשקל טעים ונשארה פרשנית!
האם המנה מתאימה לדיאטה?
בוודאי! המנה הזו מכילה חלבון בריא, וללא פחמימות מיותרות אם תבחרו שלא להגיש עם פחמימות כמו אורז או פסטה.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, מאוד מומלץ! תקפיאו במעבדה, כך שתוכלו לקחת מחמאה יום או אחר לארוחת ערב שקטה.
מה אני יכולה להשתמש בצדדים?
מבחינת צדדים, אפשר להכין סלט ירוק או מוסקה שם הרבה ירקות! זה ישדרג את החוויה!
האם זה מתאים לאורחים?
זה לא מתכון קלאסי של סבתא, אבל הוא בטח יזכה למחמאות כמנה ראשונה או כמנה עיקרית!
בואו, תכינו כבר את המנה המושלמת! היא פשוט אגדה ובתוך דקות תמצאו את עצמכם עם תוצאה משגעת על השולחן. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברותיכם, כי בהחלט מגיע להם לטעום את התוצאה המדהימה!