מיונז ביתי: כך מכינים מתכון קל וטעים

מתכון למיונז ביתי מדהים

בין כל החיבורים הקולינריים, מתכון למיונז ביתי הוא בהחלט אחד מהמרגש ביותר. מדובר ברוטב שתמיד נמצא נחוץ, ואין דבר כמו מיונז תוצרת בית, שמתעלה על כל קנוי שאפשר למצוא על המדף. מדוע? כי מיונז שמשתלבת בו אהבה כבר מהשקשוק הראשון, הוא כל כך פשוט ומדגיש את הטעמים שלנו בצורה הכי טעים שיש! במיונז הזה תוכלו למצוא גם את הפינוק והטעמים של הבית, והרגשה שאין כמותה, של מוכנות ממש משגעת. אתם מוכנים? בואו נכין מיונז שכולם ילקקו את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: כוס מלאה של מיונז (כ-250 מ"ל)

הרכיבים הדרושים

אז לאחר שהתרגשנו מהעובדה שאנחנו הולכים להכין דבר אגדי כמו מיונז ביתי, בואו נכיר את הרכיבים הדרושים. זהו אחד המתכונים שנראה כאילו זקוק ליותר מדי רכיבים, אך למעשה, מדובר בכמה פריטים בסיסיים שכולנו מכירים. אז קחו לכם דף ועט, או פשוט פתחו את היישומון שלכם וכתבו את הרשימה הבאה:

  • 1 ביצה גדולה (לכמה יותר פרפרים, כמה יותר טוב)
  • כוס שמן (שמן חמניות או שמן זית – תלוי במידת האגזית שלכם)
  • 2 כפות מיץ לימון טרי (טעים ועסיסי, כדי להעשיר את הטעמים)
  • 1 כפית חרדל דיז'ון (לא להיבהל אם לא נעים לכם – זה המגע המיוחד שאי אפשר לפספס)
  • מלח לפי הטעם (כי מה עושים ללא טיפה של מלח על מנת להדגיש את הטעמים)
  • כוס מים קרים (במיוחד אם אתם אוהבים שאומרים לכם: תוסיפו מים קרים!)

האם חשבתם על תחליפים? אפשר להשתמש בהמירויות כמו ביצים צמחיות או שמן קוקוס, ופשוט להביא את המיונז שלכם למדרגה של רמה גבוהה ושונה. אם אתם בעניין של רוטב פיקנטי, יש אפשרות להוסיף גם כמה טיפות סירופ צ'ילי. מתאים לנו, נכון? אל תחששו לנסות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב לבורקס בשר ללא פטריות שהולך עם כל ביס

שלבי ההכנה

אחרי שנוודא שיש לנו כל מה שצריך, בואו נצלול אל תוך השלבים! שלבי הכנת המיונז הם פשוטים וכמובן, מהנים. אז יש לנו דרך פשוטה לגמרי, כך שזו הזדמנות מעולה ליצור יחד את הקסם הזה.

  1. במיקסר, הניחו את הביצה, מיץ הלימון והחרדל. הקפידו לערבב עד לשילוב המושלם של החומרים.
  2. הניחו את המיקסר על מהירות גבוהה ובו זמנית, הוסיפו את השמן בעדינות – מכאן העתיד שלכם להיות מיונז. אפשר לרקוד בזמן הזה!
  3. במהלך ההוספה, שימו לב שכשהשמן נכנס פנימה, הכל מתמזג יחד כאילו מחוללים. אין צרכים להפסיק לערבב – זה הזמן להרגיש את הקסם!
  4. עכשיו, כאשר המיונז המושלם מתחיל להתהוות ומתהדר בצבע קרם מושך, הוסיפו את המלח וערבבו שוב עד שהכל מתאחד.
  5. ואלה הרגעים שבהם תוסיפו את המים הקרים. זהו הסוד ליצירת אווריריות, והכנתכם תהיה עוד יותר גבוהה! הוסיפו את המים לאט לאט, בהתאם למרקם הרצוי.
  6. לאחר יד, שימו את המיונז בקופסה ואחסנו אותו במקרר. כך הוא משגע את הטעמים! כעבור שעה, הוא מגיע לפסגות הגבוהות ביותר שלו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לפני שנסתיים, זה הזמן לחשוב על תוספות וכיצד ניתן לשדרג את המיונז שלנו. אז ישנם שלל אפשרויות שניתן להתנסות איתן!

  • רוטב שום: הוסיפו כמה שיני שום כתושות כדי להוסיף עוצמה לטעמים.
  • פרפרים של צבע: הוספת כוסברה קצוצה למיונז תיתן לנו את הפופ של הירוק במראה, ותזכרו, גם טעים.
  • נגיעות מתוקות: חומץ בלסמי עם מעט דבש יכולים לייצר טעמים מפתיעים.
  • לעשבים רוסיים: טחינה לא תזיק, אפילו לשים טימין או אורגנו יכול ליצור טעמים חדשים לגמרי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין מיונז ללא ביצים?
כמובן! ניתן להשתמש בשמנת sour או אפילו חומץ על מנת ליצור גרסה טבעונית.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים שיבולת שועל ארוחת בוקר שילכו איתך עד הבחירות

למה מיונז תוצרת בית טוב יותר מהקנוי?
ראשית, אין תוספים לא רצויים, ושנית, אנחנו יכולים לשדרג טעמים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

כמה זמן המיונז נשאר במקרר?
המיונז שלכם יכול להחזיק עד שבועיים במקרר, אבל אני בטוח שהוא ייאכל הרבה לפני!

האם ניתן להקפיא את המיונז?
מומלץ לא להקפיא. המרקם ישתנה ולא ניתן יהיה לשוב לאותו מצב.

מה אם אני רוצה גרסה חריפה?
מומלץ להוסיף כמה טיפות של סרירצ'ה או פפריקה מעושנת.

אז לא נמאס מהמרינדה שאני פותח כל פעם?
אפשר להכין כמות כפולה ולשתף עם חברים ומשפחה. לא נמאס מהפינוק הזה!

האם אפשר להשתמש בשמנים שונים?
בהחלט! שמן זית ייתן טעם פירותי, אבל שמן חמניות מתאים גם כן.

איך ניתן לדעת שהמיונז הצליח?
אם הוא סמיך ויש לו צבע קרמי – הצלחנו.

איך ניתן לשדרגו במתכונים אחרים?
מיונז יכול להיות בסיס למשחות וכמו כן להכין סלט טעים ואפילו לנקות ירקות!

האם זה קשה להכנה?
לא, בעדינות ובפסים קצרים, זה מאוד פשוט!

אם נהניתם מהמתכון, אנא שתפו אותו ברשתות החברתיות לחשוף חברים נוספים לטעמים המשוגעים שלנו! אולי גם הם ימצאו את ההנאה במיונז הבית הזה. שיהיה לכם בתיאבון!

Scroll to Top