מלאווח עם גבינה צהובה בתנור
תארו לכם שאתם יושבים בבית, רוח נעימה מבחוץ נושבת, הקטנצ'יק ליידכם משחק עם צעצועים, והרעב מתחיל להשתלט עליכם. מה יכול להיות טוב יותר מאשר מלאווח חם, רך ונימוח, עם גבינה צהובה מתוחה שמתפתלת במעלה המלאווח כמו מסלול רכבת הרים? החוויה הזאת היא לא רק טעם, אלא מסע רגשי מענג שלא תשכחו במהרה. תפקידכם בחוויה הזאת הוא פשוט: להכין, לאפות ולהתענג!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך עולם המלאווח, אתם בטח תוהים מה הם המרכיבים הדרושים. להלן הרשימה שתביא אתכם לעונג מהמעלף:
- קילו קמח חיטה
- כוס מים חמים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (לתוספת ההפתעה)
- 1/4 כוס סולת או קמח מצה (בשביל הפריכות)
- מלח לפי הטעם
- גביע שמן זית למריחה
רוצים להוסיף טוויסט למתכון? גבינת פטה או גבינת מוצרלה יעשו גם רושם. ואם אתם משתדלים לאכול בריא, פשוט אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין או קמח תפו”א.
שלבי ההכנה
הגעתם לשלב הכנת המנה! כמו בישראל, להקפיץ את השוקולד לגם אך עם פחות קלוריות. בואו נצעד יחד לצעד הראשון:
- שמים את הקמח בקערה ומוסיפים מלח, סולת ושמן.
- מוסיפים את המים החמים לאט לאט בעזרת כף ומערבבים היטב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא רך וגמיש.
- מניחים לבצק להתעורר ולהתפשט במשך 30 דקות.
- לאחר מכן, מתחילים לגלגל את הבצק לעיגולים קטנים בגודל כף יד.
- מרדדים כל עיגול עם מערוך עד למשטח דק.
- מוסיפים את גבינת הצהובה המגורדת בחלקו המרכזי של כל עיגול.
- מקפלים את העיגול ליצירת חצי עיגול ומניחים את המלאווחים בתבנית אפייה.
- לסיום, מ brushing שמן זית על כל מלאווח ומכניסים לתנור מראש למעלות 200 על 25 דקות.
למלאווחים האלה תהיה פריכות מושלמת וגבינה שמתמוססת. המממ, ממש אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז מה אפשר להוסיף? הירקות שלכם במקרר משכו את העין. פאנטה מוזמנת! אבל זה לא הכל. יש מגוון אפשרויות עונג שאתם יכולים להוסיף למתכון הזה:
- פטריות מוקפצות שתשנה את הטעם והמרקם.
- שום קצוץ או בצל קצוץ שהקפצנו – מושלם!
- שכבה של רוטב עגבניות בין השכבות – מתכון ישראלי שאי אפשר לפספס.
- תיבול בעשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו.
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אין לי גבינה צהובה?
ניתן להשתמש במוצרים כמו גבינת מוצרלה או פטה, שיעניקו טעמים שונים ודי שונים.
האם ניתן להכין מלאווחים קפואים?
בוודאי! אפשר להכין ולשמור אותם בשקיות קירור עד לשימוש מאוחר יותר. פשוט להניח לתפוס בטמפרטורת החדר לזמן קצר ואז יש לשים בתנור.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
אנו ממליצים להקפיא את הבצק לאחריו ולחזור אליו כשנחשקים למלאווח רך ונעים.
מה עושים אם הבצק יבש מדי?
קצת מים נוספים יביאו את הבצק למצב גמיש ורך יותר.
והאם זה בריא?
זה יכול להיות בריא או פחות בריא – תלוי באיזה גבינה ובאילו תוספות תבחרו.
כמה מלאווחים אפשר להכין מגבינה אחת?
ממנה אחת ניתן להכין כ-8 מלאווחים קטנים. הכל תלוי בגודל ובשכבות.
האם אפשר אז להשתמש בצלצל על גבי המלאווח?
לחלוטין! שמן זית, קרם ופטריות יהיו מצוינים.
האם אפשר לשים במלאווח גם בשר?
בהחלט! אפשר להוסיף טחינה, כבש, או בשר בקר בשילוב עם גבינה.
כמה זמן ניתן לשמור את המלאווח במקרר?
כשישה ימים, ועדיף לאחסן בשקית אטומה.
האם מתאים גם לילדים?
כמובן! מלאווחים עם גבינה הם אחד מהמאכלים האהובים בקרב הילדים. אנחנו ממליצים להניח להם לעזור במלאכת הכנתם!
אז קדימה, אתם מתוד הרים בלוויית המלאווח החם והטעים! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה על מנת שגם הם ייהנו מהחיים הטעימים הללו!