ממרח צמחי בטעם כבד של פעם שלא תרצו לפספס

ממרח צמחי בטעם כבד של פעם

באיזה עולם אנו חיים שבו אפשר להיות גם בריאים וגם ליהנות מטעמים אהובים מהעבר? החזון שלנו מתממש בממרח הצמחי הזה, המשלב את הטעם של כבד על לחם עם מרכיבים טריים ובריאים, שישאיר אתכם מלאים באדרנלין ובאנרגיות חיוביות. ממרח זה יכנס לכם ללב ולפה ויבטיח שכולם ירצו עוד ועוד. אתם לא יכולים לדמיין את הכיף שבסוף יום עבודה, כשאתם פותחים את המקרר, שולפים את הממרח הזה, ומוסיפים אותו על לחם טרי. חכו שתטעמו, זה יהיה פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנצא לדרך, בואו נדבר על המרכיבים שצריך. חלקם אולי כבר שוכבים אצלכם במזווה, וחלקם תוכלו למצוא בחנות הקרובה אליכם. הממרח הזה מכיל בעולם שלם של טעמים מדהימים!

  • 200 גרם פטריות שמפיניון טריות
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 כפות רסק עגבניות איכותי
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף המון!)

מרכיבים חלופיים

כדי להעשיר את המתכון, ניתן להתנסות במרכיבים חלופיים. אפשר להחליף את אגוזי הלוז באגוזי מקדמיה או שקדים קלויים. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בשמן קנולה במקום שמן זית, והקפידו על רסק העגבניות שהוא ללא תוספות של מוצרי בעלי חיים. ואם אתם רגישים לגלוטן, כל המרכיבים שבחרתם הם טבעיים ואינם מכילים גלוטן. תנו לדמיון שלכם לפרוח ואולי תגלו טעמים חדשים!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לפעול! פה מתחילים הקסם והנפלאות.

  1. בשלב הראשון, הניחו את הפטריות בקוביות עם הבצל שבחרתם בסיר על חום בינוני ו0תן להם לטגן 10 דקות.
  2. לאחר מכן, הוסיפו את השום ולטגן עוד 2 דקות, עד שהשום מתרכך.
  3. הוסיפו את אגוזי הלוז ומערבבים היטב.
  4. כעת, הוסיפו את רסק העגבניות, על תבלינים כמו כמון ופפריקה, ומערבבים היטב. השאירו את התערובת על האש עוד 2 דקות.
  5. לאחר מכן, הוסיפו את המים החמים, מלח ופלפל, והשאירו לבשל על חום נמוך למשך 10 דקות נוספות.
  6. כשהתערובת מתבשלת ויוצרת עיסת מרקם, הניחו לה להתקרר 5 דקות.
  7. כעת, הוציאו את התערובת למעבד מזון ופעלו עד שהכל נטחן יחד וה-texture מרגיש חלק ואוורירי.
  8. אם התערובת חסרה טעם, אל תהססו להוסיף עוד מלח או לפלפל.
  9. לבסוף, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה (אם בחרתם) וערבבו היטב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשהכל מוכן, אפשר לשדרג את הממרח בכמה דרכים נאצלות. אם אתם טיפוסים שאוהבים חריף, מוסיפים שיני שום קצוצות או אפילו כמה טיפות של רוטב צ'ילי. לרטבים יש כוח, אתם יודעים! כמו כן, אפשר להגיש את הממרח עם לחם קלוי או על לחם שיפונג, שמוסיף שכבת קריספיות שווה למנה.

שאלות ותשובות

איך הממרח הזה נשמר? הוא מתפוגג כמו כל קסם טוב. יש לאחסן אותו בצנצנת סגורה במקרר. הוא יישאר טרי כ-5 ימים. זה מהנסיון שלי!
האם ניתן להקפיא את הממרח? בהחלט! אם הכנתם כמות גדולה, פשוט הכניסו אותו לקוביות קרח והקפיאו. כך תוכלו לשלוף בקלות ממרח כבד טעים בכל זמן שתרצו.
מה אם אני לא אוהב פטריות? אין בעיה! ניתן להחליף את הפטריות באדמה או בבצל נוסף. למה לא?!
האם זה מתאים לילדים? בהחלט, זהו ממרח בריאות מדהים, שכמובן ניתן לבקש מהם לקשט בלחם עם רטבים מהטבע!
איך אני יכול להפוך את זה למנת עיקרית? מוסיפים קטניות מבושלות כמו עדשים או חומוסים ומקבלים מנה בריאותית ומזינה!
האם אני יכול להכין אותו מראש? כן, זה מושלם להכנה מראש. תכינו את הממרח ביום ראשון ותשתמשו בו במהלך כל השבוע!
מהו המלבן המושלם שאני יכול להגיש איתו? לחם סויה או אפילו טורטריה, יתאימו באופן חווייתי. אף אחד לא ישים לב לכך שזה ממרח צמחי!
האם יש אפשרות לגרסה חריפה? בהחלט! פשוט הוסיפו קצת פלפל חריף או צ'ילי קצוץ בסוף כדי להחליף את התחושה הרגילה בטריות ושילוב מדהים!
האם אני יכול לשדרגו? מה אפשר להוסיף? לאוג על הממרח עם חם עם צנונית קצוצה או חמוציות, כדי הוא להרגיש ייחודי ולא שגרתי.
מה ההרגשה אחרי שאני אוכל את זה? כאילו שתיים שיושבות על הברווז של קולומביה, כאילו אכלתם מתוק וחריף, ללא ספק חוויה בריאותית ומנחמת!

אם אהבתם את המתכון הזה – שתפו אותו עם החברים שלכם! כך גם הם ייהנו מהטעמים האהובים שלנו, והטוב הזה יתפשט!