מרק ירקות עם שעועית לבנה שיזרים לכם חום בלב

מרק ירקות עם שעועית לבנה – מרק מדהים לחורף!

החורף מגיע והחשק למרק חם ולנעים עולה, כמו בכישוף! אינספור טעמים צבעוניים מצטברים להם בסיר גדול, כשכל רכיב קופץ פנימה ומשתף פעולה כדי ליצור יחד תערובת מהפנטת של טעמים ומרקמים. מרק ירקות עם שעועית לבנה הוא בדיוק המתכון שיספק לכם את החום והנחמה שאתם צריכים בימים הקרים. ועכשיו, דמיינו את עצמכם יושבים, אוחזים בכוס חמה ומעלים אל ראשכם את כל הטעמים הרבים של הירקות הטריים, במרקם העסיסי של השעועית הלבנה. הלב מתמלא בשמחה והחיך שלכם לוחץ על כל כפתור "עונג" שיש לו להציע. מוכנים להיכנס למטבח?

זמן הכנת המתכון: 60 דקות. רמת קושי: בינונית. כמות מנות: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: כ-15 דקות.
  • בישול: כ-45 דקות.
  • רמת קושי: בין קל לבינוני.
  • כמות המנות: 4-6 מנות.

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי ליצור את הסיר המושלם של מרק השעועית הזו? כאן נמצאת רשימת הרכיבים, הקשת המופלאה של הטעמים. הירקות הצבעוניים מציעים סיפור מרגש, והשילוב עם השעועית הלבנה הופך את המרק הזה למעלף ומפנק. הישארו עם אוזניים וראש פתוח, כי עמוק בתוככם כבר מתחילות התמונות להיווצר!

  • 2 כפות שמן זית איכותי.
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק.
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות.
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים.
  • 2 קישואים, קצוצים לקוביות.
  • 1 דלורית קטנה, קלופה וקצוצה.
  • 3 שיני שום קצוצות.
  • 1 קופסה של שעועית לבנה, שטופה ומסוננת.
  • 1 ליטר (1,000 מ"ל) מים (או גם ברוקולי חם).
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים.
  • עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט.
  • פפריקה מתוקה.

למי שמעוניין לגרסה טבעונית, אפשר כמובן להשאיר את השמנת בצד, יש לנו כאן כל כך הרבה טעמים שטחיים שימלאו את המרק בכיף. קרם קוקוס יוסיף חוט צבעוני נוסף!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק תפוחי אדמה 10 דקות שיאחד כל שולחן

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לעניין האמיתי ולבשל אותו באהבה ובמסירות, מבלי לפחד. כל שלב כאן נועד לעורר את החושים שלכם ולבנות חוויית בישול מהנה.

  1. נחמם את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל אותו עד שהוא מתרכך ומשנה את צבעו לשקוף.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב היטב.
  4. נכניס את הגזרים, תפוחי האדמה, הקישואים, הדלורית והסלרי לסיר.
  5. נדליק את האש על גבוהה ונטגן למשך 5-7 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  6. נוסיף את השעועית הלבנה וערבב.
  7. נשים מים בסיר ונתחון את החום לנמוך.
  8. נבשל את המרק כ-30 דקות, עד שהירקות רכים אבל לא מתפוררים.
  9. נתקן את הטעם עם מלח, פלפל ופפריקה.
  10. נפעיל את הלהבה וניתן למרק להתבשל עוד כ-5 דקות נוספות.

עד כאן המנה העיקרית שלנו! עכשיו דמיינו את עצמכם מגישים את המרק הזה לקראת שולחן הערב, כאשר הריחות המדהימים ממלאים את הבית וכולם מחכים בכיליון עיניים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

המרק הזה כל כך משגע, שאפשר לשדרגו בכל כך הרבה דרכים. כאן כמה רעיונות לדברים שניתן להוסיף:

  • ניתן להוסיף כמה קוביות של גבינת פטה מלוחה מעל למנה המוגשת.
  • קצת רוטב טחינה עושה פלאים.
  • למי שאוהב רטבים חריפים, להוסיף כמה טיפות של רוטב סרירצ'ה.
  • אגוזי לוז קצוצים בראשונה או חרובים יכולים להוסיף שכבת קראנץ' בריאה.
  • אם אתם אוהבים טעמים מזרחיים, ארגנו תבלינים כמו כמון, קימל או כורכום.

כמו כן, אפשר להגיש עם לחם קריספי לצידו, עטוף מה שנשאר לו מבוקר משגע.

שאלות ותשובות

איזה ירקות אפשר לשים במרק? ניתן לשים ירקות שונים כגון גזר, קישוא, דלורית, סלק, פטריות ועוד פופולריים. תזכרו להשאיר מקום לעסיסיות של השעועית.

האם אפשר להכין מרק זה בסיר לחץ? בהחלט! מרק הזה יכול להתבשל בסיר לחץ ולחסוך לכם זמן. יהיה צורך לבשל אותו כ-15-20 דקות בסיר לחץ במקום 30-45 דקות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המושלם לסלט פריקה שאי אפשר לפספס

מה אפשר לעשות אם המרק יצא מלוח מידי? ניתן להוסיף עוד מים או ירקות כדי לדלל את הטעם. גם קוביית סוכר עשויה לשפר את הטעם.

האם ניתן להכין את המרק יום קודם? בוודאי! המרק הזה גם מתייצב עם הזמן, ולכן יש לו יתרון רב בהכנה מראש.

האם יש גרסה ללא גלוטן? בהחלט! המרק הזה טבעי ללא גלוטן, וכל הרכיבים בו מתאימים.

איזה עשבי תיבול ניתן להוסיף? פטרוזיליה, כוסברה, אולי אפילו שמיר. הם יכולים להוסיף המון ארומות למנה!

אם לא יש לי שעועית לבנה, מה ניתן לעשות? אפשר להחליף את השעועית הלבנה בעדשים אדומות או צהובות, סויה או כל קטנייה אחרת שאוהבים.

האם ניתן להקפיא מרק הזה? כן! זה מרק מצוין להקפאה. השתדלו להקפיא במיכלים ליחידות כדי שההפשרה תהיה נוחה.

כיצד מומלץ לשמור מרק שנשאר? את המרק ניתן לאחסן במקרר בכלי סגור למשך 3-4 ימים.

האם צריך לשטוף את השעועית לפני השימוש? בהחלט! שטיפת השעועית עוזרת להוציא מזה את כל החומצה והמלח.

אז אהבתם את המתכון? בתור חובבי קולינריה, אנחנו נמליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים, אולי גם הם יתלהבו. בכל שאלה או רעיון, אל תהססו להשאיר תגובה – ובואו נביא את הטעמים המדהימים הללו לכולם!

Scroll to Top