מרק עדשים ירוקות עם ירקות – תבשיל מרגש שלא תשכחו
כשהעיניים שלנו נפתחות עם הבוקר, טיפה של קיץ נוגעת בליבנו. ובזמן שהשמש מתחילה לזרוח, יש משהו חם ונעים שממתין להן – מרק עדשים ירוקות עם ירקות. כל ביס ממנו הוא חוויה שמחברת אותנו לחורף, לחום ולרגש. לא סתם מתייחסים אליו כאל "אוכל נשמה". מרק זה, לא רק שהוא משיב לנו את האנרגיה, אלא גם ממלא אותנו בחום נעים ובזיכרונות חיוביים של ימי חורף משפחתיים.
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 20 דקות
- משך זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם הזה, נדרשים לנו המרכיבים הבאים:
- 250 גרם עדשים ירוקות (כוס אחת)
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1.5 ליטר מים רתוחים (אדם לא נרתע מהמים)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (לשתילה בעיניים)
מרכיבים חלופיים: אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול גם קישואים קצוצים או תרד קצוץ. כך המרק הופך לירקרק בריא, כשלכל ביס מגע טעים וטעים!
שלבי ההכנה
ההכנה הסופר-פשוטה של מרק עדשים ירוקות תאפשר לכם לזכות בכישורי טבחות נוספים – לא תאמינו כמה מהר אפשר להגיע לתוצאה מדהימה!
- מניחים בסיר את שמן הזית ומחממים על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים במשך כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את תפוח האדמה ומערבבים.
- שוטפים את העדשים במים קרים, ומוסיפים לסיר.
- מוזגים את המים הרתוחים.
- מתבלים עם כמון, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 40 דקות, עד שהעדשים רכות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה לפני ההגשה, ומערבבים.
- שולפים קערות, והמרק מוכן!
אפשרויות לשדרוג המרק
באופן אישי, אני ממליץ להוסיף נגיעות של פריקה קלוייה או גרגרי חומוס קלויים שיביאו למרק טעמים נוספים. אם אתם מעוניינים בגרסה דלה בפחמימות, אתם בהחלט יכולים להחליף את תפוח האדמה בווק בברוקולי קצוץ.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המרק הזה עם עדשים שחורות או אדומות? בהחלט! כל סוג של עדשים יעניק למרק טעמים שונים, וזה יהיה מרגש לדעת מה כל גרגר צורתו כשאתם טועמים.
האם אפשר להכין את המרק יום מראש? בהחלט! יום אחרי זה הוא טעים אפילו יותר כי הטעמים הספיקו להתפתח, וגם מדובר במאכל שהולך טוב עם לחם טרי.
איזה סוג של לחם מתאים ללוות את המרק? כל לחם טרי וטעים יוכל להתאים, אבל לחם פריזאי עם קראסט כי הוא ישתלב עם הטעמים בצורה מושלמת.
האם מדובר במתכון בריא? כן, זהו מתכון בריא במידה רבה. המרק מלא בסיבים תזונתיים, vitamins ומינרלים נהדרים.
כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר? המרק נשאר טוב במקרר עד חמישה ימים, אבל ככל שיותר זמן עובר, ככה העדשים המוכנות ככה פחות טוב.
האם אפשר להקפיא את המרק? כן, אפשר להקפיא את המרק במיכלים. כך יהיה לכם תמיד מרק מהיר שזה מדהים, כשאתם זקוקים לדבר חם.
מה ההבדל בין עדשים ירוקות לשחורות? עדשים ירוקות מחזיקות את הצורה שלהן בבישול, בעוד השחורות מתפרקות ומוסיפות מרקם עשיר.
האם אפשר לשדרג עם איזה חמאה מלוחה? בהחלט! חמאה מלוחה במקרה הזה תוסף טעמים נהדרים!
איך אפשר להפוך את המרק לחריף יותר? להוסיף פלפל חריף קצוץ או כמה טיפות של רוטב סריראצ'ה לתת טוויסט משגע.
המרק הזה הוא לא סתם עוד תבשיל – הוא אגדי, והוא יכול להיות חלק מהמסורת שלכם. כשאתם מגישים אותו, אני מבטיח לכם שחבריכם ומבני משפחתכם ידרשו עוד ונחמד לדעת שאתם זוכים לרגעים משותפים ומרקמים לנחם.
אהבתם את המתכון? אל תשכחו לשתף זאת ברשתות חברתיות כדי שכולם ייהנו מהטעמים המדהימים הללו!