מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקופסה
תארו לכם יום חורפי, אתם יושבים בבית, מסביב שורר קור מקפיא, והריח המדהים של מרק חם מתפשט באוויר. אין דבר טוב יותר ממרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקופסה כדי לגרום לכם להרגיש כמו בבית של סבתא, עם כל תחושת הנוסטלגיה והחום הזה. המנה הזו היא פשוטה, מהירה, וביותר מכל – היא ממכרת! כל כפית ממנה תגרום לכם לרצות עוד, ואתם תרגישו כמו נימוסים על סף שלימות כשאתם לוגמים מהמרק העשיר הזה. אז קדימה, בואו נתחיל. לא תאמינו כמה זה קל להכין מנה כל כך משגעת!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
העושר של מרק זה טמון ברכיבים הפשוטים אך המדהימים שבו. כמובן, כל אחד יכול לבחור להוסיף טוויסט משלו, אבל כאן נשמור על הגרסה הק clásica.
- 1 קופסה של שעועית לבנה (400 גרם)
- 1 קופסה של רוטב עגבניות מקופסה (400 גרם)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר בינוני קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כוס מים (או ציר ירקות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לא garnish
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל הרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להיכנס לעניין ולראות כמה זה מהיר ופשוט להכין את המרק המעלף הזה.
- מניחים סיר על חום בינוני ומוסיפים שמן זית.
- מאדים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך ומשנה את צבעו – זה הזמן להוסיף את השום הכתוש.
- מוסיפים את הגזר הקצוץ וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל יחד עם הירקות לכמה דקות.
- שמים את השעועית הלבנה (סננו ומים) לתוך הסיר.
- מוסיפים את כוס המים או הציר ומערבבים היטב.
- מתבלים בכמון, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך 15-20 דקות עד שהמרק מתחמם היטב ומתאחד בחיבוק חם.
- מזלפים מעל פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
אפשרויות שדרוג
המרק הזה הוא בסיס מצוין, ויש המון אפשרויות לשדרג אותו. כאן זה המקום להיות יצירתיים! אתם יכולים להוסיף פתיתי צ'ילי לתחושת חריפות, או אפילו להוסיף קוביות טופו כדי להחיות את הדבר הבריאותי. גרסה טבעונית? פשוט החליפו את השום במעט שורש ג'ינג'ר לתוספת שטחית.
בנוסף, אם אתם אוהבים עשבים, כדאי לשקול להוסיף טימין או רוזמרין בזמן הבישול עבור טעמים עזים יותר. אופציה נוספת היא להגיש את המרק עם לחם פריזאי כריך, פשוט תוספת מושלמת!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי שעועית מקופסה?
אם אין לכם שעועית מקופסה, אתם יכולים להשתמש בשעועית יבשה. פשוט לבשל את השעועית במשך כחמש שעות לפני ההכנה.
האם אפשר להשתמש ברוטב עגבניות טרי?
כמובן! רוטב עגבניות טרי ייתן למרק טעם מדהים. פשוט הכינו רוטב עגבניות עם עגבניות טריות ובשמים, ונהפכו אותו למעולה!
האם אפשר להכין את המרק מראש?
כן! המרק הזה נשמר היטב במקרר למשך 3-5 ימים. רק חימום קצר לפני ההגשה יעשה פלאים.
האם אפשר להקפיא את המרק?
בהחלט! המרק הזה נגיש להקפאה, ואפשר להקפיא אותו למספר חודשים. אם אפשר, הקפידו לא להקפיא יחד עם תוספות כמו פטרוזיליה, עדיף להוסיף אותן לפני ההגשה.
איזה סוג לחם מתאים לצלחת הזו?
לחם של סבתא, צלחת פריזאית או אפילו פיתה רכה – כל אפשרות רלוונטית. רק ללקק את האצבעות!
כמה קלוריות יש במנה?
מנה אחת מכילה בין 200-250 קלוריות, תלוי בנפח המים שחילקתם.
האם אפשר להוסיף ירקות אחרים למרק?
בהחלט! ירקות כמו קישוא, פטריות או אפילו תפו”א יתאימו מצוין.
האם המתכון הזה בריא?
כן! המרק עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, והוא חלופה מצוינת ומזינה לארוחות אחרות.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! מרק קליל ומלא בטעמים, ילדים ייהנו ממנו בטוח.
האם אפשר להכין אותו חריף?
כמובן! הוסיפו פלפל חריף קצוץ או פתיתי צ'ילי לפי הטעם.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, מי לא רוצה ליהנות ממרק עשיר ומושלם כזה? כולל כל הטעמים הביתי שהיינו מייחלים להם!