מתאבנים לאירוח שלא תשכחו להזמין אורחים

"`html

מתאבנים לאירוח: הקסם שבשטיח הקסם של כל מסיבה

עכשיו התקופה היא הזמן המושלם להיות מארחים, לשים מוזיקה טובה, להכין כנפיים ממולאות אוהבות ובסופו של דבר, להביא את המוזמנים לשולחן. והמתאבנים הם כמו דופי נעים שמקיף אותנו, כמו צעצועים על שולחן מאיר, בדיוק כמו קישוטים בבר מצווה. מתאבנים הם כמו הקוסמים שפותחים את המסיבה, ובאמת יש להם את הכוח לשדרג כל אירוע.

זמן ההכנה: 45 דקות
רמת קושי: בינונית
מנשנשים ל-8-10 אנשים

  • מדהים כמו פיצה דלת פחמימות
  • ממכר כמו צ'ילי עגבניות עם גבינת פטה
  • משגע כמו סלט קיסר

מתאבנים לא רק משדרים טעם, אלא גם משמחים את העין. באמצע המסיבה, כולם ידברו על המתאבנים המדהימים שלכם, וההרגשה היא שהוא משגע כולם. השילוב של כסף וטעמים ייחודיים במיטבם יקרב את האורחים שלכם, וזה בידי המארחים להפתיע ולהשאיר אותם עם רושם אגדי.

הרכיבים הדרושים

כדי להתכונן למתחילים אירוח המושלם, אנו צריכים כמה רכיבים שיעשו את העבודה. זה מתכון שהכנתי במשך שנים רבות, ואני מאמין שיש בו כל מה שאתם צריכים כדי להדהים את האורחים שלכם:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום קטושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • צבעי ירקות תוססים לקישוט (כמו פטרוזיליה, פלפלים ונענע)

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את חזה העוף בטופו או בחומוס, בהחלט בטוח שזה יהיה בדרגת המושלם גם כן. חלפו על פני כל בנוגע לאירוח, הרי זה מתכון שיגרום למוזמנים שלכם לרצות לנשנש עוד ועוד. כמו שאומרים, אם זה טוב – זה טוב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב לבשר בתנור שיגרום לכם להתמכר

שלבי ההכנה

ומכאן קדימה, להתלבש ולפעול. עכשיו מתחיל התהליך הקסום של בניית המופת הקולינרי שלכם. אל תדאגו, זה קל מאוד!

  1. ב bowl גדול, מערבבים את חזה העוף הטחון עם פירורי הלחם, גבינת הפטה, הביצה והשום הקטוש.
  2. מתבלים עם כמון, כורכום, מלח ופלפל טחון לפי הטעם.
  3. יוצרים קציצות עגלגלות בגודל כדור טניס.
  4. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  5. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משחימות סביב (בערך 5-7 דקות).
  6. מציבים את הקציצות על מגבת לניקוז השמן.
  7. קוטעים ירקות לסלט בצד לתת פוש של רעננות.
  8. מגישים עם רוטב יוגורט מרענן או סלט טחינה.

לא להסס לשדרג ולהוסיף תוספות: מסלולי ירקות חזקים, גבינה מותכת מעל, כל מה שהאורחים שלכם רוצים. חשבו על רטבים מהכחלה או אפילו קוביות חציל קלוי לשדרוג מדהים יותר.

שדרוגים ותוספות אפשריות

  • נוסף פרוסות זיתים בגרסה ים-תיכונית
  • אפשר גם לשלב טחינה או צ'אטני מנגו ליד
  • ירקות שונים שמתווספים, כמו פפריקה, גזר, או זוקיני
  • להגשה, יחד עם צלחת סלט ירוק מבריק שייקח את כל המטעמים שלכם

ואל תשכחו, הכנת מתאבנים עבורך זו חוויה, לא חובה, השמחה היא רק בעיניים שלכם כשהאורחים שלכם מבסוטים. תנו לדמיון שלכם לעבוד!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הקציצות יום לפני האירוח?
בהחלט. ניתן להכין את הקציצות יום לפני, לשמור במקרר ולטגן יום האירוח.

איך אני יכול להגיש את המתאבנים?
הדרך הטובה ביותר להגיש היא על מגש רחב, לצד רטבים שונים, כדי שכל אורח יוכל לבחור טעמים משלו.

באיזו טמפרטורה כדאי לחמם את השמן לטיגון?
חום בינוני עם שמן זית הוא המושלם. זה מבטיח שהקציצות יתרמו קראנצ' אך לא ישרפו.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר בריסקט בתנור: כך תקבלו טעמים מדהימים

האם ניתן להכין את הקציצות בזמן קצר יותר?
אם אתם ממהרים, ניתן להכין קטנים יותר בפחות זמן, הם ידרשו טיגון פחות ארוך.

מה אני יכול להשתמש במקום חזה עוף?
חזה הודו, טופו או טחינה יכולים להחליף מצוין את חזה העוף.

האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, אפשר להשתמש אף בקמח תפו”א או קמח שקדים במקום פירורי הלחם.

עד כמה אפשר לשדרג את המתכון?
אפשר להוסיף חריף, ירקות קצוצים דק וזה יוסיף המון לבריאות וגם לטעם.

האם אני יכול להקפיא את הקציצות?
כמובן! ניתן להקפיא לאחר הטיגון, ולאחר מכן לחמם על ידי טיגון מחדש או בתנור עם מעט שמן עד שחם.

מה אם אני מעדיף סגנון ים-תיכוני?
אפשר להוסיף אורגנו, בזיליקום, או אפילו נענע שיקים לעסיסיות וירגישו טרי.

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
במקרר, קציצות אלו ישמרו היטב עד 3 ימים- זה אם לא יטעמו כלל!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים, ללקק את האצבעות ולהגיע לרגעים המושלמים, לא יזיק גם כוס יין אדום לתוספת אלגנטית! תעלו את התמונה לפייסבוק ותזמינו את כולם לחוות את הטעמים המדהימים!

"`

Scroll to Top