מתכון ללחם שיפון שישנה את חווית האפייה שלך

מתכון ללחם שיפון אגדי

יש רגעים בחיים שלא נשכחים. במיוחד, כאשר אנחנו פותחים חבילה של לחם שיפון ריחני, או בסתם שנייה קטנה שבה אנחנו מריחים את הניחוח שפורץ מהתנור. זהו רגע של אושר, של חום ושל אפשרויות אינסופיות. חלפתם פעם על פני מאפייה וראיתם את הלחם שיפון השחום, העסיסי והצפוף? ככל שמתקרבים, הריח רק הולך ומתחזק, ודמיינתם איך פרוסת לחם שיפון כזו, עם קצת חמאה ים אחרונה, נמסה בפה? אנחנו כאן כדי לממש את כל זה – לעשות את הלחם המהמם הזה בבית שלנו, ואולי, לפנק גם את כל מי שאוהבים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן תפיחה: 1-2 שעות (תלוי בטמפרטורה)
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • סה"כ המנות: 1 כיכר לחם שיפון

המרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, חשוב לאסוף את כל הרכיבים באווירה נינוחה, אחרת הלחם לא יצא לנו מדהים, וזה הרי בלתי אפשרי! אז קדימה, קחי רשימה!

  • 500 גרם קמח שיפון מלא
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח (לשדרוג, ניתן לשים מלח ים)
  • 5 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים (אופציה: שמרים טריים)
  • 2 כפות שמן זית (לניחוח מושלם)

כמובן שניתן לגוון! מי שרוצה אווירה יותר קלילה – אפשר להוסיף דברים כמו אגוזים קצוצים, זרעי חמנייה או דלעת, או אפילו תבלינים כמו קינמון לשדרוגים!!!

שלבי ההכנה

אחרי שצברנו את כל הרכיבים הנחוצים, הגיע הזמן להתחיל בתהליך הפלאי הזה.

  1. מניחים את קמח השיפון בקערה גדולה ומערבבים אותו עם המלח והסוכר.
  2. מוסיפים את השמרים היבשים לתוך הקמח ומערבבים היטב.
  3. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים פנימה את המים הפושרים ושמן הזית.
  4. מערבבים עם כף עץ עד שהקמח מתאחד לתוך בצק דביק.
  5. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה ומתחילים ללוש – הלישה תסייע לפתח את הגלוטן בבצק.
  6. לשים את הבצק כעשר דקות עד שהוא הופך לעסיסי ואוורירי.
  7. מניחים את הבצק בקערה רטובה, מכסים במגבת, ומניחים לתפוח במקום חמים לשעה (או עד שהבצק מכפיל את נפחו).
  8. אחרי התפחה, לוקחים את הבצק ומעבירים אותו לשולחן עבודה. לוחצים עליו בעדינות כדי לשחרר את האוויר.
  9. מכינים את תבנית האפייה – ניתן להשתמש בתבנית עגולה או מלבנית, תלוי מה אתם אוהבים. שימו מעט קמח בתנור.
  10. מעבירים את הבצק לתבנית ומכסים שוב במגבת למשך 30 דקות, על מנת שהוא יתפוס עוד טיפה את הנפח.
  11. חממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  12. עושים חריצים על פני הכיכר עם סכין חדה (שיהיה יפה ומוזנח מאוד).
  13. אופים במשך 35-40 דקות או עד שהלחם משמיע רעש חלול כשמקישים עליו.
  14. מוציאים מהתנור ומחכים קצת, עד שהכיכר מתקררת. ואז – ברגע המתוק הזה – חותכים פרוסות, שמים חמאה ופשוט לוגמים את זה לתוך הלב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חן במטבח חזה עוף עם תפוחי אדמה בטעמים משגעים

תוספות ושדרוגים אפשריים

כל סוגי אגוזים, חתיכות שוקולד מריר או פירות יבשים יכולים למלא את הלחם בערך. ניתן גם להכין עם תוספת חמוציות או צימוקים שישדרגו את החוויה. הפתעה? מה עם תוסף של עשבי תיבול כמו רוזמרין או תימין? זה יעשה את הלחם שלכם עוד יותר משגע.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הבצק תפח מספיק?
אתם רוצים לראות שהבצק הכפיל את נפחו לפחות, חשוב שגם יהיה רך ומעט דביק.

ממה להיזהר כשעושים לחם שיפון?
שיפון נעשה כבד יותר, יכול להיות מאתגר ללוש אותו. כדאי לנקות את הידיים והבצק מידי פעם.

אם אין לי קמח שיפון, מה אפשר לעשות?
אפשר לשלב קמח חיטה גבוהה, אך הלחם לא יצא עם אותה טקסטורה או טעם.

כיצד לשמור על הלחם טרי?
שימרו אותו בשקית נייר במקום יבש. להרגיש שאתם רוצים שהלחם יישאר נעים? חפשו קופסה לא אטומה.

למה לחם שיפון בריא?
שיפון מכיל חומרים מזינים רבים, סיבים תזונתיים ושומנים בריאים. זה גם שפע מרענן!

האם אפשר להקפיא את הלחם?
בהחלט! חותכים פרוסות ומקפיאים. כך, תמיד יש לכם לחם טרי.

מהו הזמן המושלם לאפיית הלחם?
בקרוב לארוחה ראשית או קטנה. הלחם ממשין את הניחוחות בכל הבית!

מה לעשות אם הלחם יצא קשה מידי?
אם קרה לכם, הכניסו אותו שוב לתנור עם צלחת מים למשך כמה דקות. זה יכול לעזור.

איך יודעים אם הלחם אפוי?
מקישים קלות על התחתית, אם נשמע חלול – מחיאות כף!

אפשר לשנות את תוספות הלחם לגמרי?
בוודאי! אפשר להוסיף גבינות, תבלינים או אפילו ירקות. אתם בוחרים, זה שלכם!

אחרי שעברתם את כל התהליכים והותירו לכם לחם מדהים בתצורה האגנית שלו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים! כל המידע שתמצאו אצלכם יכול לפתוח דלתות למי שאוהב מתכונים ביתיים וטעמים מרהיבים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סביצ'ה טונה אדומה שישגע את האורחים שלכם

Scroll to Top