"`html
מתכון לנאגטס של מקדונלדס – גרסה ביתית מעולה
מתי בפעם האחרונה שהרגשתם שהשמש זורחת יותר חזק? או שהשמיים כחולים יותר? אז זהו, שאני חושב שזה קורה כשאתם לוקחים ביס מנאגטס פריכים, חמים ומדהימים. נכון, אין כמו האוכל של מקדונלדס, אבל מה אם אני אגלה לכם שאתם יכולים להכין את הטעם המושלם הזה בבית? מהנסיון שלי, מדובר במתכון ממכר, ולעתים קרובות אני מוצא את עצמי טועה אם באמת הכנתי אותם או שנכנסתי לעולם הקסם של מקדונלדס. בואו נכין יחד נאגטס משגעים, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הנה רשימת המצרכים שתצטרכו כדי להיכנס למשך ההכנה המהנה של הנאגטס המעלפים הללו:
- 500 גרם חזה עוף טחון (המומלץ הוא לבחור בחזה עוף רזה, כדי לשמור על מנות בריאות ומפנקות)
- 1 ביצה גדולה
- 100 גרם פירורי לחם (אפשר לשדרג עם פירורי לחם מתובלים לשדרוג הטעמים)
- 2 כפות קמח תפו”א (מעניק להם פריכות יותר טובה)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כמון
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית שום אבקה (או 1 שן שום כתושה – לכל אחד יש את הסטייל שלו)
- ½ כפית אבקת בצל, אם רוצים להוסיף עוד קווי טעם
- שמן לטיגון (סוג השמן הסטנדרטי יכול להיות סויה או חמניות)
מרכיבים חלופיים
רוצים לגרום לנאגטס שלכם להיות בריאים יותר? אפשר להמיר את פירורי הלחם בפירורי קראקר הפולנטה או בקמח שקדים.
נוסף לכך, לגרסה טבעונית תוכלו להשתמש בגרגרי חומוס מרוסקים או בטופו כתוש.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לחלק המעניין – הכנת הנאגטס. שלב אחרי שלב, זה כל כך פשוט, וזה משגע לדעת שאתן עשיתן את זה בבית!
- מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית.
- בקערה גדולה, מכניסים את התרכובות – חזה עוף טחון, ביצה, מלח, תבלינים ולערבב היטב.
- לוקחים כף מהתערובת ומעצבית כדורים קטנים ומשטחים אותם קלות.
- מניחים את הנאגטס המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אחר כך, טובלים כל נאגטס בפירורי הלחם עד שיהיו עטופים היטב מכל הצדדים.
- כשהשמן חם, מכניסים את הנאגטס לטיגון, ומשפיעים להם כ-4-5 דקות מכל צד עד שיתקבל צבע זהב מדהים.
- חוזרים על התהליך עד לסיום כל הכמות.
- מעבירים את הנאגטס שהוכנו לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- מדי פעם, אפשר לאכול את הנאגטס כשהם חמים, עם רוטב קיסר אוסטרלי או רוטב צ’ילי מתוק, זה לא משהו שתרצו לפספס!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אפשר לשדרג את המתכון הזה בכל מיני דרכים! רוצים לקחת את זה לשלב הבא? נוסיף גבינת מוצרלה לתוך הנאגטס למילוי מדהים. אם אתם מעוניינים בטעמי גבינה, שוקולדו קרם צ’דר משתלב נפלא גם.
והיה ובא לכם מעט חריף, הוסיפו לפירורי הלחם מעט פפריקה חריפה – רק לא למי שאין לו סובלנות לחום.
כמו כן, אפשר לשדרג את הרוטב עם איזו טיפת תיבול כמו כוסברה קצוצה או שום קצוץ.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוריד או להוסיף למתכון?
אפשר לשים תוספות כמו ספאנק או פטריות טחונות להכנה בריאה יותר.
האם ניתן ל Freeze את הנאגטס?
כן, בהחלט! תשתפו אותם זה בזה, ושמרו במקפיא, כך תוכלו לשלוף נאגטס על פי הצורך!
מה צריך להגיש עם הנאגטס?
רוטב חם כמו רוטב ברביקיו, צ’ילי מתוק או יוגורט עם תיבול יכולים להוות ליווי נהדר.
כמה זמן שומרים נאגטס במקפיא?
נאגטס יכולים להחזיק מעמד במקפיא עד 3 חודשים.
האם זה קטע נעים עם הילדים?
ברור! המתכון מושלם לראש השנה, ילדים מתהדרים בעבודות המשותפות, עושים תהליך מהנה ביותר.
איך עלינו לדעת מתי הנאגטס מוכנים לטיגון?
האידיאל הוא כשהם מקבלים גוון זהוב כהה.
איפה אפשר למצוא את התבלינים שמזכירים את הטעם של מקדונלדס?
בחנויות תבלינים או באינטרנט ישנם מיני תיבולים ותערובות בסגנון.
האם אפשר לגרום לכך להיות דל פחמימות?
כן, פשוט תקפיאו את הבצק ולחצו עליו עם קמח או קמח שקדים.
מהי הדרך הכי טובה לחמם נאגטס שהכנסת למקפיא?
חממים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות, והם חוזרים להיות פריכים במיוחד.
האם נוכל להחליף את החזה עוף בחתיכות בשר אחרות?
בוודאי, עוף או הודו יהוו תחליף מצוין.
אז אחרי שהכנתם את כל המנה המדהימה הזו, אני ממליץ לחלק אותה עם חברים ובני משפחה, הם יתחילו לפתח תלות בנאגטס הביתיים שלכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כך כולם יוכלו ליהנות מהחיים המעלפים של הנאגטס הביתיים!
"`