מתכון לפיצה 10 דקות בלי שמרים שירשים את כולם

מתכון לפיצה 10 דקות ללא שמרים – מהיר, טעים ומושלם

בואו נדמיין את הרגע הזה, שבו עולה בנו החשק למשהו טעים, חם ומלוח – פיצה! היא מזכירה לנו את ערבי שבת עם המשפחה, פיצריה שאנחנו אוהבים ואפילו את אינספור סרטים ששודרו לפנינו, מתוגברים בשעועית מנחמת של גבינת מוצרלה נמסה. מתכון לפיצה מהירה, ללא שמרים, הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים. היכונו לחוויה של טעמים, ריחות ועונג.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 2 פיצות קטנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפיצה המדהימה הזאת, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שיש לכל אחד במטבח.

  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס יוגורט (נשמע לך מוזר? זה מה שיעשה את הבצק ממכר!)
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה (או גבינה ווגנית)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • תוספות לבחירה: פטריות, זיתים, בצל, פפרוני ועוד – מה שאוהבים!

טיפ: אם אתם רוצים שתהיה לכם פיצה בריאה יותר, אפשר לשלב ירקות כמו תרד או ברוקולי לחלק מעל!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכנס לעבודה.

  1. בכוס גדולה, נשים את הקמח והמלח ונתערבב היטב.
  2. נוסיף את היוגורט לתוך הקמח ונתחיל לערבב עם הידיים או עם מזלג, עד שהתערובת מתאחדת.
  3. נלחץ על הבצק עד שהוא הופך לחלק ואחיד, לא יותר מ-2 דקות!
  4. נחלק את הבצק לשניים ועוברים לשטח עם מעט קמח על השולחן.
  5. נרדד כל חלק של הבצק בעזרת מערוך לעובי של כ-0.5 ס"מ.
  6. נסדר את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. נמרח רסק עגבניות באופן אחיד על הפיצה.
  8. נפזר מעל גבינת מוצרלה בשמחה.
  9. נוסיף את התוספות האהובות עלינו.
  10. נאכיל בתנור בחום של 220 מעלות למשך 10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק חום ומפתה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין בלינצ'ס רוסי בבצק מושלם וטעים

כשתשמעו את הריח המוקפץ של הגבינה הממיסה מתחיל להתפשט במטבח, תדעו שהפיצה בדרך למטבח שלכם! אל תשכחו להטריף את הקטנים עם טיפים – הם מתים על כך!

אפשרויות חלופיות

יש לכם דיאטה דל פחמימות? אין בעיה! תוכלו להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה. רוצים לגרסה טבעונית? פשוט החליפו את היוגורט ביוגורט צמחי, ואת גבינת המוצרלה בגבינה על בסיס צומח.

תוספות ושדרוגים

עכשיו לאחר שיש לנו את הבסיס – אפשר לגוון! כאן נכנס החלק המפתיע והאגדי: תוספות!

  • אם אתם חובבי בשרים, תוספות כמו חזיר שמן (פרושוטו) או פפרוני יתאימו בול.
  • לאוהבי הירקות, פטריות, חצילים בגריל או אפילו עגבניות שרי שיהיו כדאי להעיף לתנור.
  • וכמובן, אל תשכחו את התיבול! כמה עלי בזיליקום טריים אחרי הוצאת הפיצה מהתנור עושים את כל ההבדל!

מנת פיצה שאתם יכולים לקחת לשולחן, לשתף עם חברים, ולהרגיש את כל הטעמים ששוטפים את הפה שלכם. הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

מדוע השתמשנו ביוגורט בבצק?
ניסיון שלי מעיד על כך שהיוגורט מסייע לריכוך הבצק ומקנה לו מרקם אפשרי ולא דחוס.

אפשר לשים מעל את תוספות האהובות עליי?
בהחלט! תוספות הן באחריותך המוחלטת. יש לך חופש מוחלט ליצור את הפיצה המדהימה שלך.

האם ניתן להקפיא פיצות שהכנו?
קל ומאפשר ליהנות מהן בהמשך. הכינו, קחו את הפיצה כמו שהיא לשקית ניילון ונעולה והקפיאו. רק את הבצק כדאי להקפיא בנפרד.

מה אם אין לי תנור?
אל תדאגו! אפשר להכין את הפיצה במחבת. תיבול אותה עם מכסה להכין עם חום נמוך עד שהגבינה נמסה.

כמה קלוריות יש בפיצה הזאת?
בערך 300-400 קלוריות לפיצה קטנה, תלוי בתוספות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלידת קוטג מתכון קל ושווה את זה!

מה אורך חיי המדף של הפיצה?
אם תקפיאו אותה כמו שצריך, היא יכולה להחזיק 2-3 חודשים בהקפאה.

האם יש מרכיבים נוספים שאפשר להוסיף לבצק?
בוודאי! ניתן להוסיף קמח תפו”א או קמח שיבולת שועל, זה מביא טעם בריא ומיוחד.

האם אפשר לשלב גבינות שונות?
כן, גבינת פטה, מוצרלה לשמנת ולעוף גם משתלבות מצוין.

האם יש תחליפים טובים לקמח?
אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א, שקול באופציות שונות.

מה הדרך הטובה ביותר לשתף את המתכון הזה?
פשוט לחצו על כפתור השיתוף בפלטפורמות החברתיות המועדפות עליכם – האו שכולנו אוהבים מתכונים מופלאים לארוחת ערב אידיאלית!

אז, חברים, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים ולמשפחה לטעום מהפיצה המושלמת ששתלנו כאן. שתף, הפץ ואוכל טעים!

Scroll to Top