סלט כרוב עם גזר שנותן בראש
סלט כרוב עם גזר הוא לא רק מנה שמעוררת זכרונות מתפנוקים של סבתא, אלא גם פתרון “מושלם” לכל ארוחה. כשאתם חושבים על סלט, מה בסדר? יש לו צבעים מרעננים, טעמים שיכולים לעורר תחושות עליזות והוא גם קל מאד להכנה. הסלט הזה הוא באמת פינוק אגדי שניתן לאכול אותו עם כל מנה, ובאותה מידה אפשר להניח אותו על השולחן בכל חגיגה, מסיבה או סתם ככה, ולא תאמינו מה יקרה – כולם יעשו רוורס על הקערה. והטעם? מדהים! הוא גם משגע, נימוח והמוכר – הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט הזה, נדרשים שפע של מרכיבים פשוטים ומתחדשים שמביאים את הטעמים הממוקדים לידי ביטוי. כל רכיב מספק תחושה אחרת ומוסיף לערכת החושים שלכם. אל תתלבטו, כי ההכנה היא מהירה וקלה מאוד.
- 1 כרוב קטן, קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים, דווקא קלופים ומגוררים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר חום (או דבש אם אתם אוהבים טעמים מתוקים יותר)
- מלח ופלפל לפי הטעם
בתוך כל הצבע והטריות, יש גם מקום לגמישות. אם אתם רוצים לשדרג את הסלט או להפוך אותו לטבעוני, פשוט השאירו את הסוכר החום או замените אותו בסוכר קוקוס! גם מדהים!
שלבי ההכנה
- קודם כל, קוצצים את הכרוב דק, מוודאים שלא נשארים חתיכות קשות.
- מגרדים את הגזרים ומוסיפים אותם לכרוב.
- קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים יחד עם הכרוב והגזר.
- בקערה נפרדת, מערבבים את חומץ התפוחים, שמן הזית, הסוכר, המלח והפלפל.
- יוצקים את הרוטב על התערובת ומערבבים שוב היטב עד שהמלח נמס וכל הכבוד נעטפת ברוטב.
- שמים במקרר לשעה לפחות כדי שהטעמים יתמזגו.
- מגישים ונהנים! אל תשכחו ללקק את האצבעות!
עכשיו, אחרי שסיימנו להכין את הסלט, יש מקום לשיקול דעת – האם תרצו להוסיף עוד טעמים? אפשר להוסיף לאבקת סויה, חרדל גרגרים או אף פירות יבשים כמו חמוציות כדי לשדרגו באופן שתמיד מדהים!
שדרוגים אפשריים
יש אין סוף שדרוגים שניתן לעשות לסלט הזה!
- הוספת צנונים קצוצים או תפו”ח לקפיציות נוספת.
- שדרוג עם כוסברה, לאוהבי הטעמים החזקים.
- פיצ'רים של חמאת ממרחים לאלו שמחפשים איזו קזואלטיבית!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בכרוב סיני?
לגמרי! כרוב סיני יכול להוסיף טעם יותר מתוק ועסיסי שקצת שונה, והתוצאה היא פשוט מעלפת.
מה אם אני לא אוהב גזר?
אם הגזר הוא לא חבר של הכנתכם, אתם יכולים להשאיר אותו, או להחליף אותו בקולורבי – הטעם יישאר מצוין!
מה ניתן לשים במקום הסוכר?
כמובן! אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס, דחוס חלב תמרים או אפילו דחוס תפוחים. רעיונות משגעים!
באיזה סוג שמן כדאי להשתמש?
זה בעיקר תלוי בטעם האישי שלכם! שמן זית הוא בחירה מדהימה, אבל שמן חמניות או קנולה יכול גם להוסיף רמיזה מעניינת.
כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?
הסלט יכול להחזיק עד 3 ימים במקרר, אם תרצו לשמור אותו טרי, פשוט היזהרו שלא לערבב את הרוטב עם הירקות עד שמוכנים להגיש.
האם הסלט הזה מתאים לילדים?
בהחלט! אם תדאגו להן לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, זה יכול להיות סלט חמוד ובריא עבורם!
האם אפשר להכניס פירות לסלט?
אכן! פירות כמו תפוחים, אגסים ואפילו פירות יער יכולים להוסיף צבע וטעם, לעשב את הסלט שלכם לעשב שורש טבעי.
האם הסלט הזה סופר בריא?
כמובן! הוא מבוסס על ירקות טריים ומקפיץ את הערכים התזונתיים כך שאין כאן פחמימות רבות – רלוונטי למי שמבקש משהו דל פחמימויות.
מה ניתן לשים בתור תוספות?
אפשר להוסיף זרעי חמניה, אגוזים קצוצים או יוגורט טבעי, מה שתתאים לאורח החיים שלכם.
האם הסלט הזה מתאים לאירועים מיוחדים?
בהחלט ולא רק זה – הוא יכול להתאים גם לאירועים קטנים וגם לכנסים. הוא גם מצוין לכריכים וברביקיו!
אז מה אתם מחכים? הגישו את הסלט המפנק הזה לכל עונג על השולחן שלכם, ספרו לחברים וביקשו מהם לחלוק את המתכון הזה ברחבי הרשתות החברתיות. כי מה שאתן רוצים לדעת, כולם רוצים לטעום – וכולם צריכים סלט כרוב עם גזר! בואו נחתום על גולת הכותרת של השולחן שלכם!