מתכונים מפתיעים עם בשר טחון שתרצה לנסות

"`html

מה אפשר להכין עם בשר טחון

כשהשמש זורחת, העבודה מתחילה במטבח. מה עושים היום לארוחה? זה כל כך בולט מהניסיון המצטבר שלנו, שבשר טחון הוא בהחלט אחד המרכיבים המדהימים והמשגעים שאנחנו אוהבים להשתמש בהם. אבל רגע, אתם חושבים שמדובר רק בקציצות, נכון? זהו, שהפעם נטרוף את כל מה שחשבתם על מנת מותאמת למסיבת סופר-גיבורים – מתכון שכל אחד מכם יכול להרגיש בקלות במטבח. עם הבשר הטחון אפשר להכין מגוון רחב של מנות, והיום, אגב, אנחנו מתמקדים בכמה מהן שיביאו אתכם למצב של "וואו". אז בואו נתחיל ונבחר ביחד לאיזה כיוון אנחנו הולכים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי מספר מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו יוצאים לדרך, חשוב להסתכל על המרכיבים שיביאו את המנה שלנו להיות הכי טובה שיש. היו מוכנים. המנה תהיה אגדית, מושלמת ומעלפת.

  • 500 גרם בשר טחון (אפשר עוף, בקר או הודו – בהעדפתכם)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם גרסה ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • צ'ילי חריף (למי שמעוניין בעוקצנות)
  • שמן זית לטיגון

סוד קטן: אתם גם יכולים להוסיף תיבולים אהובים נוספים, כמו כמון או בזיליקום, שיביאו טעמים חדשים ומרעננים.

שלבי ההכנה

אה, כעת כשיש לנו את כל החומרים על השולחן, הגיע הזמן לקפוץ קדימה עם המתכון. תאמינו לי, למהר לא תרצו, זה טעים מדי!

  1. מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
  2. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא זהוב ורך.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך כ-30 שניות עד שהוא מתחיל להריח.
  4. מניחים את הבשר הטחון במחבת ומערבבים עד שהבשר נהיה מוכן.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר.
  6. מוסיפים לתערובת את הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם, מלח ופלפל.
  7. ממצים כדורים קטנים מהתערובת ונשים במחבת חזרה.
  8. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים.
  9. אם רוצים, אפשר לאפות את הקציצות בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק אפונה משגע ב-10 דקות בלבד!

השלבים הללו יצרו קציצות רכות, עשירות בטעמים שהן פשוט ממכרות. אפשר להגיש אותן עם סלט מרענן או לחם חם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מעוניינים להעצים את המנה שלכם, אל תפספסו להזין את הקציצות ברוטבי עגבניות ריחני, גבינת פטה מעל לאפייה או אפילו קמצוץ של גבינת מוצרלה שמזוגגת כשכבר הוצאתם את הקציצות מהתנור. ואם יש לכם ילדים בבית, מה דעתכם על קציצות בציפוי פנקו? כולנו יודעים שעם פנקו, אי אפשר להפסיד!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום ביצים?
אפשר להשתמש ב-4 כפות של טחינה או רסק תפוחים כתוספת לחות.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! שמרו אותן בשקית אטומה במקפיא, וזו המנה המושלמת למקרה חירום.

מה עוד אפשר להכין עם בשר טחון?
ובכן, פיצות, ממולאים, תבשילים ועוד מבחר רחב של מתכונים שמתאימים לבשר טחון. יש אינספור אפשרויות.

האם ניתן להשתמש בבשר טחון עם שומן?
בוודאי! הוא מוסיף טעם ונימוחות, אבל צריך גם לקחת בחשבון את הערך הקלורי.

איזה ירקות מתאימים עם קציצות?
אפילו סלט עלים, משקה פירות או ירקות קלויים יכולים להיות שילוב מעולה.

אפשר להכין את זה על גריל?
בהחלט, זה יוצא טעים ומיוחד לאור מגוון כמה סוגי עשבי תיבול שאתם יכולים להוסיף!

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! אפשר להחליף את הבשר בטופו טחון, ולשדרגו עם חומוס או פטריות שטחמו קודם.

מה מקור המתכון?
זהו מתכון שמקורו בביסטרו בדרום אמריקה, ועכשיו מגיע היישר לבשלנים הישראלים!

האם אפשר להכניס תוספות נוספות לתערובת?
כמובן, פטריות קצוצות, קישואים או אפילו גזר יכולים להיות תוספות מדהימות.

מה מייחד את הבשר הטחון?
הייחודיות היא במעבר מהיר בין מתכונים קלאסיים ומודרניים, שמביאה יצירתיות רבה למטבח!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב שתשגע אתכם

הגיע הזמן לשתף, חברים, תראו להם שהמתכון הזה פשוט ללקק את האצבעות. אנו רוצים לראות את המנות שלכם, אל תשכחו לשתף אותנו ברשתות החברתיות!

"`

Scroll to Top