מתכונים עם בשר טחון – מאכלים שישנו את מצב הרוח שלכם!
בשר טחון הוא אחד המרכיבים המדהימים שמספקים לנו אינספור אפשרויות להתחיל את היום בבינג' של טעמים. זהו רכיב שמקפיץ את הסעודה לרמה אחרת, ומביא עמו עשירות וטעים מעלף! ממכרים, משגעים ומסוגלים להפוך כל ארוחה לחוויה אגדי. מדוע אנחנו מתלהבים כל כך מבשר טחון? כי מדובר בחומר גלם כה גמיש, גם ביצירת המנות אבל בעיקר בטעמים שיכולים ללוות את כל המשפחה בשעות קסומות של לשבת סביב השולחן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נעבור על מה שאנחנו צריכים לאסוף לפני שנצלול לתוך הכנת המנה. הרכיבים עבור המתכונים עם בשר טחון הללו הם קלאסיים, אך יחד עם זאת ניתן להוסיף להם נגיעות ייחודיות:
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או תערובת)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 1 גזר קטן, מגורר
- 2 ביצים
- כוס פירורי לחם (או קמחים לחלופה ללא גלוטן)
- מעלף תיבול: כמון, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
- שמן זית לטיגון
- גרגרי רימון לקישוט (לא חובה)
- חצילים או קישואים קלועים, מצופים בבלילת קמח לתוספת טקסטורה
בעת הכנת המנה, כל אחד יכול לשדרג אותה בקפיצות שונות, החל מהפתעות ירק ועד לתיבול מגניב. לדוגמה, אם אתם חובבי חריף, הוספת פרפרי צ'ילי תהיה כנה של מתכון הכי טעים שיש!
שלבי ההכנה
כעת, לאחר שיש לנו את כל החומרים ביד, אפשר לקפוץ לשלב ההכנה! המנות האלו באות בעלות קלות ומהירות, כך שהתוצאה תהפוך למנה העיקרית המושלמת.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקיפות.
- מאפשרים לשום והגזר להיכנס למחבת ומערבבים כל כמה שניות.
- בינתיים, בקערה גדולה, מערבבים את הבשר הטחון עם הביצים, פירורי הלחם והתבלינים.
- לאחר שהירקות מתבשלים כ-5 דקות, מעבירים את תערובת הבשר למחבת.
- מדליקים חום גבוה ומטגנים עד שהבשר שחום ולבן.
- כך, מסננים את עודפי השומן במידה ויש ויוצרים מהעיסה קציצות במידות אחידות.
- משאירים להן להתבשל כמה דקות בטיגון עד להזהבה יפה.
- הקציצות נראות מוכנות כשן מתקרבות בצבע שיני בצל.
- מגישים עם רוטב יוגורט או טחינה בצד, והנה לכם מנה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים שאפשר לשקול
החיים לא תמיד צריכים להיות תמיד בסדר, אז עובדים בשדרוגים שמתאימים לטעמים ואווירה. תוספות כמו:
- תפו”א אפויות בתנור עם עלי רוזמרין
- סלט קטן של ירקות טריים עם רוטב לימון
- פטה כפרית או גבינת פרמז'ן מפוררת למעלה
- לימון כבוש על מנת להציע חינוך טעמים עשיר יותר
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בבשר טחון עוף במקום בקר? בהחלט! בשר טחון עוף מצוין כמו כל סוג אחר ויכול להוסיף גם טעמים חדשים למנה.
האם ניתן להכין את זה ללא גלוטן? כן! כל מה שצריך זה להחליף את פירורי הלחם בקמחים ללא גלוטן.
איזה רוטב הכי יתאים עם הקציצות? ממליץ על רוטב יוגורט עם שום, או טחינה שמוסיפה חמצמצות מדהימה.
האם ניתן לאחסן את הקציצות שנותרו? לגמרי! שימרו במיכל סגור במקרר ויחזיקו כמה ימים טובים.
איזה אילו ירקות אפשר להוסיף לתערובת? תוספות כמו קישואים, פטריות או קטניות, יכולים להכניס עוד חיים למנה.
מה הזמן המינימלי להרתחת בשר טחון? בדרך כלל, בשר טחון צריך להיות מורתב כ-10 דקות כדי שהשומן יתבשל כראוי.
אם אני רוצה להילחם שעועית, כמה ויטמינים נוספים אופייניים? עשוי לעזור להפיג רמות סוכר בדם, פיתרון המושלם לארוחות בריאות.
מה אם אני רוצה לשפוך את הכל על טוסטים? זה מבורך! המנה יכולה להשתלב נהדר עם לחם טוסטים קלוי על הצד, בטח בכל טעם.
האם יש יעוד נוסף לבצלים ולשום? בוודאי! שתיים יכולים לשמש כבסיס למרקים ותבשילים אחרים באופן מבוחד.
האם יש צורך בפניי מגניב לבשר? זה שיפור, אך לא חובה! האיחוד יעזור עונה על כל טעמים המבוקשים מהמנה.
לאחר שייכחנו מעל למעמד של חוויות טעמים מנצחות, אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם החברים שלכם! ככל שיותר אנשים ייהנו מחוויות עסקי איכותיים, כך נוכל לבנות קהילת טעמים שתלווה אותנו תמיד!