מתכונים עם סולת שלא תוכל לפספס

"`html

המתכון המושלם: קניידלך סולת ממולאים בבשר – מתכון אגדי

ללא ספק, אחד מהמאכלים המדהימים שיש בכל תפוצות ישראל הוא קניידלך סולת ממולאים בבשר. מדובר במנה שמסוגלת לגרום לכל אחד להרגיש בבית ולעורר זיכרונות סוף שבוע חמים עם המשפחה. לכו על זה, דמיינו את הריח העשיר שממלא את המטבח, את החלל המואר מהשמש והם מתאספים סביב השולחן. רגעים כאלה הם מה שגורם לנו לרצות להכין את המנה הזו שוב ושוב. עם כל ביס, תגלו ששילוב רכות הסולת עם טעמים עשירים של בשר נימוח בפה הוא באמת דבר משוגע.

זמן הכנת המתכון: 1.5 שעות | רמת קושי: בינוני | מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מספר מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הקניידלך המהממים הללו, תצטרכו להרכיב רשימה של רכיבים שלא רק יגרמו למנה להיראות טוב, אלא גם יטעמו מכל ביס. בואו נתחיל!

  • 500 גרם סולת איכותית – סולת היא חומר הגלם הכוכב שלנו ומספקת את המרקם היפיפה והממכר.
  • 2 ביצים – הן יוסיפו לאווריריות ויושר לכל הכבישים שתרצו ליצור.
  • 1/2 כוס מים פושרים – ויסייעו לגבוע את תערובת הסולת.
  • 1/2 כפית מלח – כדי ליישר את הטעמים ולהוסיף רגש 😉 !
  • 1/4 כוס קמח – לקניידלך יותר יציבים, אם אתם רוצים לנסות לגרסה ללא גלוטן, אפשר להמיר בקמח שקדים.

וכל זה לפני שנגיע למילוי!

  • 500 גרם בשר טחון (עגל או הודו) – עשיר בטעמים ונימוח.
  • 1 בצל קטן קצוץ – למגע של מתיקות.
  • 2 שיני שום כתושות – לאלו המאמינים בכוח של טעם!
  • 1/2 כפית פפריקה – מצרפת צבע וחיים למילוי.
  • 1/2 כפית כמון – מוסיף ניחוחות שלא מהעולם הזה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  שוקיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה שמתמכרים אליהם

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המרגש ביותר – הכנת המנה המדהימה הזו! אז בואו נתחיל עם התהליך !

  1. בסיגרת קערה, נערבב את הסולת, המלח, הביצים, המים והקמח עד שהתערובת מתאחדת.
  2. נחמם שמן במחבת, נוסיף את הבצל והשום ונטגן עד שהם שקופים וריחניים.
  3. נוסיף את הבשר הטחון למחבת, נמשיך לבשל עד שזה מיטיב להתבשל, ונוסיף את התבלינים.
  4. לאחר שהעיסה מתקררת, נתחיל ליצור קניידלך ע"י לקיחת כמות מהתערובת, ממלאים במילוי ובצורה של כדור.
  5. נמלא סיר עם מים רותחים, ונוסיף את כדורי הקניידלך בעדינות.
  6. נשאיר לבשל במשך כ-20-25 דקות, עד שהקניידלך י浮כוו כבר לנפחם.
  7. כשהקניידלך מוכנים, נשלוף בעזרת כף ומניחים על צלחת להגשה.

מרכיבים חלופיים

אם תרצו לנסות את המתכון בגרסה טבעונית, אנחנו יכולים להמליץ על חומוס במקום הבשר בנוסף לדחיפת כמה ירקות קצוצים כמו קישוא וגזר. לגרסה ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בגרגרי חומוס טחונים במקום הסולת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שתמיד אפשר לשדרג את המנה ולבוא ברעיונות נוספים.
– אפשר לקשט עם גרגרי רימונים כדי להוסיף צבע וגם טעם מתוק.
– למה לא לשדרג את הרוטב עם טחינה או עם יוגורט עיזים?
– כמו כן, אנחנו מבטיחים לכם שאם תוסיפו פרוסות חציל קלוי על הקניידלך, תגלו עולם טעמים מעניין שמחכה לכם.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום הבשר במילוי?
יש המון אפשרויות! אפשר לשים פטריות קצוצות, קישואים, או חצילים – זה ממש תלוי בטעמים שלכם.

האם ניתן לשמור קניידלך במקרר?
בהחלט! אם נשארו קניידלך, ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.

האם צריך לבשל לפני המילוי?
מומלץ לבשל את הבשר לפני ההכנה. זה מבטיח שהמנה תהיה יותר מוצלחת!

כמה זמן ניתן להקפיא קניידלך?
לאחר קירור טוב, אפשר להקפיא את הקניידלך עד חודש.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שכבות נס קפה עם שמן שתהפוך את היום שלך

אפשר להכין את המילוי יום קודם?
בוודאי! הכנת המילוי מראש וחימום שלו לפני ההגשה הוא פתרון נהדר.

האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בהחלט! שילוב של טעמים בריאים ומוכר יכול להפוך את זה לאחד המאכלים האהובים עליהם.

מה עושים עם המים בסוף הבישול?
אפשר להשתמש במים לבישול סופר מרק טעים או לשמור את המים ולהשתמש בהם ברוטב לאחר מכן.

אם אני לא אוהבת את הסולת, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בקמח מצה. כל אחד מהם מוסיף טעמים שונים.

האם ניתן לתבל את המילוי בתבלינים נוספים?
כמובן! אפשר להוסיף טעמים כמו אורגנו, בזיליקום וכל תיבול שתרצו.

מה עושים אם הקניידלך לא יציבים?
זה יכול לקרות אם הבצק סופג יותר מדי מים. במקרה כזה, פשוט תוסיפו עוד קצת סולת או קמח כדי לחזק את התערובת.

כשהמנה המדהימה הזו מוכנה, כדאי לשתף את המתכון הזה עם כל החברים והמשפחה. תנו להם לגלות את העולם החדש של טעמים ותחושות שהוא יכול להציע!

"`

Scroll to Top