נודלס מוקפץ עם טופו – מתכון קל וטעים!

"`html

נודלס מוקפץ עם טופו – המנה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד!

זהו אחד המתכונים הכי טעימים שיש! נודלס מוקפץ עם טופו, היא מנה מדהימה שיכולה לשמש אתכם לארוחה קלה, או אפילו כמנה ראשונה לאירוח חגיגי. אין ספק שבכל נגיסה תרגישו את הטריות, העושר והעונג. אישית, אני מצאתי שהנודלס האלה פשוט ממכרים. כל ביס הוא כמו מסע לעולם אחר, שבו אני יכול לשכוח מהדאגות לרגע ולהתמקד אך ורק בטעם. ואם אהבתם נודלס… חכו שתתרשמו מהטופו המוקפץ, שיתמזג עם השום, ג’ינג’ר וירקות עונתיים. זה למעשה הנוגע האלכימי שיהפוך כל ארוחה לוגו מגשימה!

זמן ההכנה, רמת קושי, ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המעלפת הזאת, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 250 גרם נודלס רחבים
  • 300 גרם טופו (רך או קשה, לפי העדפתכם)
  • 1 כף שמן סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב חריף (אם אתם אוהבים פיקנטי!)
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שינים שום קצוץ
  • 1 חתיכת ג’ינג’ר בגובה 2 ס"מ, קצוץ דק
  • 1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • 1 פחית תירס (או כוס תירס מבושל)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לפרוסות דקות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים, לקישוט
  • שומשום קלוי, לקישוט

אל תשכחו, ניתן לשדרג את המתכון ולקחת אותו לרמות בריאותיות, כמו למשל להשתמש בטופו דל שומן או להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים.

שלבי ההכנה

עכשיו למהלך הכנת הנודלס המהפכני שלנו! תתכוננו להיכנס ללונג' גדול של בישול.

  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הנודלס ומבשלים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל 3-5 דקות). מסננים ומניחים בצד.
  2. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
  3. חממים 2 כפות שמן שומשום במחבת גדולה על חום גבוה.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5 דקות).
  5. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום והג’ינג’ר למחבת ומבשלים יחד עוד כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך.
  6. מוסיפים את הגזר, התירס, הפלפל והקישוא למחבת. מטגנים במשך 5-7 דקות נוספות.
  7. מוסיפים את הנודלס המבושלים לרוטב חריף ותערובת הירקות. מערבבים היטב ונותנים למנה להתמזג כ-3 דקות.
  8. מוסיפים את שמן הסויה ומערבבים שוב. מכבים את הלהבה.
  9. מעבירים את הנודלס המוקפצים לצלחת הגשה, מקשטים בבצלים ירוקים ושומשום קלוי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  למה לחמניות בריוש להמבורגר יהפכו את הארוחה שלך לטעימה

שדרוגים ואפשרויות נוספות

כדי להפוך את המנה לאגדי, ניתן להוסיף לה יותר ירקות כמו ברוקולי, פטריות או גזר צבעוני. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, ניתן פשוט להפסיק את השימוש בטופו ולעבור לגרגרי חומוס או פולקוס, אשר גם מספקים חלבון בעל ערך תזונתי גבוה.

באופן אישי, אני אוהב להוסיף מעט אגוזי קשיו קלויים לפה. זה ממש מגביר את הטעם ויש לזה מרקם נהדר!

שאלות ותשובות

מה סוגי הטופו שיכולים להתאים למתכון הזה?
לטופו יש שני סוגים עיקריים – רך וקשה. טופו רך נהדר למנות עם רוטב, בעוד שהקשה מצוין לטיגון. בשיטה שלי, אני אוהב להשתמש בטופו קשה, זה שומר יותר על הצורה שלו.

איך ניתן לשמור על הנודלס שלא ידבקו אחד לשני?
חשוב לסנן היטב את הנודלס אחרי הבישול. אני ממליץ גם להוסיף כף של שמן זית עם ערבוב קל, זה מקל על העניין.

האם אפשר להכין את המנה גם בלי גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בנודלס אורז או נודלס סובה, שהם ללא גלוטן; רק שימו לב שהרוטב גם לא הכיל סויה עם גלוטן.

איך ניתן להוסיף עוד טעם למנה?
אפשר לשדרג עם טחינה, שמן שומשום קלוי, או צ'ילי קצוץ. כל תוספת קודם יכולה להפוך את המנה למעולה!

מה ניתן להחליף אם אין לי כמה מהירקות שצוינו במתכון?
אין בעיה! תרגישו חופשי להמיר ירקות כרצונכם: קישוא לחצילים, גזר לאפונה, או טופו לחמוצים.

האם המנה מתאימה לילדים?
זה תלוי ברמות החריף. אם אתם מכינים אותה מתוקה יותר, היא בהחלט יכולה להיות מנה מועדפת עליהם.

באיזה שמנים כדאי להשתמש?
שמן שומשום נותן טעם נהדר, אבל בחירה בשמן קנולה או זית יכולים לעשות את העבודה בכיף!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות כרובית עם בשר טחון בטעמים מפתיעים

כיצד ניתן לשדרג את המנה בקלות?
אפשר להגיש עם רוטב סויה לצד, או להוסיף פרוסות צ'ילי חריף לקישוט. זה ממש יגנוב את ההצגה!

מה אפשר להוסיף למנה כדי להפוך אותה למאוזנת יותר מבחינה תזונתית?
אפשר לשלב עם חלבון נוסף כמו חזה עוף קלוי, או להוסיף עוד ירקות חיים עשירים במינרלים כמו חסה או רוקט.

מתי הכי מומלץ לאכול את המנה?
אני ממליץ לאכול אותה כשהיא חמה טרייה! זה פשוט מדהים.

תתנסו ותהנו, ואם אתם אוהבים את המתכון, אל תשכחו לשתף עם משפחה וחברים! שיהיה בתיאבון!

"`

Scroll to Top