נודלס מתכונים ב 10 דקות שיביאו לכם טעם מעולה

"`html

נודלס מתכונים ב-10 דקות

תארו לכם את הרגע שבו אתם מגיעים הביתה אחרי יום ארוך, רעבים, והשעה כבר די מאוחרת. אתם פותחים את המקרר ומחפשים פתרון לארוחה מהירה. ברקע, הילדים מתחילים להתלונן על רעב, ואתם שואלים את עצמכם איך אפשר להכין משהו מדהים, ממכר וכל כך טעים שישקול בשקית של 10 דקות. מתכון הנודלס שלנו הוא בדיוק מה שאתם צריכים. מדובר במנה פשוטה, מהירה ובאותה נשימה גם מאוד עשירה בטעמים. העשייה שלה כל כך קלה שאתם תתחילו לתהות מדוע לא ניסיתם אותה קודם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 2-4

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המתכון המושלם הזה, אתם צריכים לדעת במה מדובר, ואנחנו כאן כדי לתת לכם את המידע. נכון, נודלס הם בסיס מצוין לכל מיני מתכונים, אבל מה שיכול לשדרג את המנה זו התוספות ובחירת הרטבים. אז הנה הרשימה של מה שאתם צריכים:

  • 200 גרם נודלס ביצים או אורז (לפי העדפתכם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר קטן, קלוף ורך, מגורר או חתוך הדק
  • 1 פלפל מתוק, חתוך לרצועות
  • 100 גרם פטריות, חתוכות לפרוסות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי, קצוץ או מגורר
  • שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את נודלס הביצים בנודלס אורז או נודלס סובה מקמח חיטה מלאה. אתם יכולים להוסיף טופו כמקורות חלבון מעולים או להוסיף ירקות כמו ברוקולי, בזיליקום או תרד שיתנו למנה טעם אגדי.

שלבי ההכנה

ולחלק המעניין – ההכנה! זה קל, זה מהיר, וללא צורך במיומנויות שפים גבוהות. תתכוננו לפעולה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פשטידת ברוקולי עם גבינות משגעת שתקסום לכם!
  1. מכניסים את הנודלס למים רותחים ומבצעים בישול לפי הוראות היצרן, עד שהן רכות ואל דנטה.
  2. מסננים את הנודלס ומעבירים אותם לקערה.
  3. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-2 דקות עד שהבצל שקוף.
  5. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  6. מוסיפים את הגזר, הפטריות והפלפל, ומבשלים כ-3-4 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
  7. מוסיפים את הנודלס לסיר ומערבבים היטב.
  8. מתבלים עם רוטב הסויה והג’ינג’ר ומערבבים שוב לשילוב הטעמים.
  9. מבשלים את הכל יחד לעוד דקה או שתיים כדי שהטעמים יתמזגו.
  10. מעבירים לצלחת ומקשטים עם שומשום קלוי אם רוצים.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה הזו למשהו מיוחד אפילו יותר, יש כמה תוספות שאתם יכולים לשקול. ראשית, הוספת בוטנים קלויים קצוצים תיתן קראנץ’ משגע. כמו כן, אפשר להוסיף באמת כל ירק שתבחרו, כמו קישוא, תפו”א או ירקות שורש. ואם אתם אוהבים את הטעמים החריפים, הוספת כמה טיפות של רוטב צ’ילי תשדרג את זה לרמה מעלף!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי נודלס בבית?
אתם יכולים להשתמש באורז, קוסקוס או אפילו ספגטי. כל פחמימה שאתם אוהבים תעבוד מצוין.
האם אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט. פשוט השתמשו בנודלס אורז או נודלס מסויה.
איזה תיבול כדאי להוסיף?
אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים, ניסוי עם טבלין חמאה או קינמון יכול להיות מעניין.
כמה זמן זה לוקח להכנה?
האנשים המוכשרים שבינינו יכולים להכין את המנה בכל 10 דקות והפחות מוכשרים ידרשו אולי דקה או שתיים נוספות.
האם זה מתכון בריא?
כן, מדובר במנה שמשתמשת בהרבה ירקות, והשמן זית רווי בשומנים טובים.
אפשר לשמור את המנה למחר?
כמובן, אבל תכירו את העירוס של הנודלס, הם עלולים להתייבש במקרר.
מה מרכיבי הבסיס של המתכון?
נודלס, ירקות, רוטב סויה ושום. פשוט, נכון?
אפשר להכין את המתכון גם על כיריים אחרות, כמו גריל או טוסטר אובן?
בעיקרון כן, אבל הבישול על כיריים הוא הכי פשוט.
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים נודלס.
עם מה כדאי להגיש את הנודלס?
זה משתלב מצוין עם סלט ירוק, טופו או אפילו עוף צלוי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות דגים טוניסאיות בטעמים שיגנבו את הלב

המתכון הזה הוא באמת ייחודי ומדהים. אתם תגלו שזה כל כך קל להכנה ומעלף בטעמים. ואם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! כשתכינו את המנה, אני בטוח שתתרגשו גם לשמוע את התגובות – אז שאפו לעצמכם!

"`

Scroll to Top