נודלס עם טופו – מתכון קל וטעים לעשייה בבית

"`html

נודלס עם טופו – המנה המדהימה שתכבוש את לבכם!

אם אתם מחפשים מנה שמביאה עמה חוויות קולינריות מרהיבות, אדירה ואגדי, נודלס עם טופו היא הבחירה המושלמת עבורכם! מדובר כאן במנה שלא תשאיר אתכם אדישים, עם טעמים עשירים, מרקם מענג וניחוחות שיגרמו לכל הסובבים אתכם לדמוע מהטעם. כמה פעמים יצא לנו לפספס ארוחה טובה רק בגלל חוסר חיבור עם מרכיבים? אין סיבה שזה יקרה היום. אתם הולכים לגלות כאן מתכון של נודלס עם טופו שפשוט ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נבנה את המנה האדירה הזאת! לשם כך, נזדקק למרכיבים הבאים. תצטרכו לצאת לשוק, לבקר את השוקולד מריר או ללקט את המרכיבים האהובים עליכם במרכול השכונתי.

  • 250 גרם נודלס אורז
  • 200 גרם טופו (רצוי טופו קשה)
  • 2 כפות שמן סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קטן קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • בצל ירוק קצוץ
  • חופן קישואים קצוצים
  • שניים עד שלושה כפות רוטב צ'ילי מתוק

כמובן שניתן לשדרג את המתכון לפי נטיות לבכם. עבור גרסה טבעונית ניתן להחליף את הרוטב ברוטב סויה בלבד, ושוחרי הבריאות בינינו יכולים לבחור בטופו אורגני בלבד ולצמצם את השמנים לשם השגת טעם קליל ובריא.

שלבי ההכנה

זהו שלב המבחן, כאן אתם תביאו את היצירתיות שלכם לידי ביטוי. תהיו סבלניים, הקסם בסוף מחכה לכם!

  1. מבשלים מים בסיר ומוסיפים את הנודלס. מבשלים על פי הוראות היצרן עד שהן רכות. מסננים ושמים בצד.
  2. חותכים את הטופו לקוביות בגובה 1 ס"מ.
  3. מחממים את שמן הסויה ושמן השומשום במחבת גדולה על חום בינוני.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו ומשחימים מכל הצדדים במשך כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הגזר, הפלפל והקישואים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
  7. מוסיפים את הנודלס המבושלות ומערבבים היטב עם הירקות והטופו.
  8. מעבירים לרוטב צ'ילי מתוק ומערבבים שוב עד שהכל מצופה היטב.
  9. מגנים עם בצל ירוק קצוץ ומספר טיפות של רוטב סויה נוסף.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שכבות וניל יום הולדת שתעשה לכם חגיגה

על מנת להוסיף פתרונות נוספים למתכון הכה אהוב הזה, ניתן להוסיף בקבוק צ'ילי חריף או גבינת פרמזן מגורדת על גבי המנה, אישית אני ממליץ על גבינת פטה שמתמוססת ומוסיפה נופך חדש למנה המדהימה.

תוספות קונספטואליות

החליטו לשדרג? אפשר בהחלט לשדרג! תנסו לנפץ את הסטנדרטים עם מספר תוספות אקלקטיות. כמה רעיונות:

  • להוסיף קארי לקראת הסוף
  • לשלב קטניות כמו חומוס או תפו”א מבושל
  • לנשנש לצד המנה רטבים נוספים כמו רוטב תרד או טחינה

שאלות ותשובות

יש שברצונם לדעת, ואני כאן כדי לספק תשובות!

האם ניתן להחליף את הטופו במשהו אחר?

בהחלט! אפשר להשתמש בחזה עוף, דגים או אפילו בפטריות אם אתם מעוניינים במשהו קליל יותר. טופו הוא חומר גלם נהדר לחובבי הבריאות, אך הכל פתוח!

מה אם אני לא אוהב חריף?

לגמרי אפשר להוריד את רוטב הצ'ילי. ניתן להישאר בדגש על רוטב סויה בלבד – זה בסדר!

האם אני יכול להכין את זה מראש?

בדיוק! אתם יכולים להכין את המנה כולה ולשמור במקרר. היא מצוינת חמה, אך גם טובה בטמפרטורת חדר.

האם טופו מזין?

בהחלט! מדובר במקור עשיר לחלבון, דל פחמימות ובסיס מצוין עבור סדנת בישול צמחונית או טבעונית.

האם אפשר להקפיא את המנה?

מומלץ לא! הנטייה ההפוכה של הטופו לאחר הקפאה הינה להפוך לגוש בלתי אכיל. ממליץ על הכנת מנת טריות בזמן אמת.

האם ניתן להכין נודלס נוספים?

בוודאי! בכל רחבי העולם קיימות גרסאות שונות כמו סובה יפנית או אפילו פטוצ'יני איטלקי. הכל פתוח ומעניין!

יאללה, יש טיפים ליותר צבע במנה?

כמובן! הוספת ירקות צבעוניים כמו סלק או קישואים תוסיף לא רק צבע, אלא גם טעמים נוספים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  האם אפשר להקפיא עוגת גבינה אפויה ולשמור על טריותה?

איך לדעת שהנודלס מוכנות?

הן צריכות להיות רכות, אך אל תשכחו לא לבשל יתר על המידה – נודלס נעשות סמרטוטיות.

האם מדובר במתכון בריא?

בהחלט! עם בחירות נכונות ניתן להכין גרסה בריאה עם הרבה ירקות, טופו ולא עוזבים את השמנים.

האם יש סיכוי להגזים עם רוטב צ'ילי?

כן! היו זהירים עם רוטב הצ’ילי, כי לפעמים הוא יכול לגנוב את ההצגה. השתמשו אותו במתבח אישי!

אחרי המחקר הזה, הגיע הזמן לדלג למטבח וליצור את המנה הזו! אל תתביישו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות. תנו לעולם לדעת!

"`

Scroll to Top