סוד הקציצות דגים מטוגנות של פעם שכולם מדברים עליהם

קציצות דגים מטוגנות של פעם: טעם של בית

כל אחד מאיתנו זוכר את הרגעים המיוחדים שבהם היה חוזר הביתה אחרי יום ארוך, וריח של קציצות דגים מטוגנות, חם ומאדה, היה ממלא את האוויר ומזכיר את אהבתה של אמא או סבתא. הקציצות האגדייות הללו, עם טעמן המדהים והמרקם המושלם, מצליחות להכניס שמחה לכל שולחן. הן לא רק ממכרות אלא גם משגעות; כל ביס הוא חזרה לימים מתוקים של ילדות. אז, בואו נצא למסע קולינרי al' a סבתא ונכין יחד קציצות דגים כמו פעם!

זמן הכנת המתכון: 1 שעה. רמת קושי: בינונית. מנות: 6-8 קציצות

  • הכנה: 30 דקות
  • טיגון: 30 דקות
  • סה"כ: 1 שעה

הרכיבים הדרושים

לפני שהופכים את המרכיבים לחוויה מטורפת, חשוב לדעת מהם المواد שמביאות אותנו לתוצאה המהממת הזו. קציצות דגים מטוגנות מצריכות כמה מרכיבים בסיסיים, אך בהחלט אפשר להוסיף קסם אישי בהמשך. כך תראו את הרשימה:

  • 500 גרם דגי לוקוס או בקלה, קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

ולגיונים: קרוב לוודאי שכבר עבר לנו בראש מהמרפסת או מהמקרר ציוד נוסף שיכולה להוסיף טעם, כמו קימל, כמון או אפילו חריף. בחירה שכזו תוכל להעניק לקציצות את הטוויסט הפרטי שהן רק חולמות עליו!

שלבי ההכנה

כעת כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל ליצור!

  1. קודם כל, נתחיל בזה שנסנן את קוביות הדגים בשפע של מים קרים.
  2. ניקח קערה גדולה ונשים בה את קוביות הדג, הבצל, השום, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  3. נשחק עם התערובת בידיים עד שזה מתאחד כמו משפחה שכבר לא ראתה הרבה זמן.
  4. ניצור קציצות בעובי של כ-3 ס"מ.
  5. במחבת גדולה, נחמם שמן זית על להבה בינונית.
  6. ברגע שהשמן מגיע לטמפרטורה הנכונה, נטגן את הקציצות למשך כ-4-5 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות היטב.
  7. כשהן מוכנות, נניח אותן על נייר סופג להורדת השמן העודף.
  8. נגיש את הקציצות עם סלט ירקות טרי ולחם פריך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  נינג'ה גריל סטייק אנטריקוט - מתכון כובש וטעים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם כבר הכנו קציצות דגים מדהימות, בואו נפתיע את עצמנו עם כמה תוספות שלא תשאירנה אף אוכל בעמקי הים נותר! הכנת רוטב טחינה עם לימון תעשה נפלא, או שאתם יכולים לגוון עם רוטב עגבניות חריף. לא לשכוח תפו”א מתובל, סלט רענן או ירקות מוקפצים ליד – כל אחד מהם יוסיף את המגע המיוחד שיגרום לך ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה הסוד לקציצות דגים רכות ולא דחוסות?
ניסיון שלי הראה שעיקר הרכות מגיע מהשימוש בפירורי לחם ומרכיבים טריים, כמו פטרוזיליה, שמוסיפים למסה מקום ואוויר.

האם ניתן לשמור את הקציצות במקפיא?
בוודאי! אתם יכולים להקפיא את הקציצות בדלת הקרירה ולחמם אותן ברגע שתרצו כפי שמחממים לחם טרי.

איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
החליפו את הדג בגרגרי חומוס שטחופים או בטופו – יצא מעלף!

מה אם רוצים קציצות דגים חריפות?
נשמע אזמין לכם רעיון: הוסיפו גם מעט שטיח איתן של צ’ילי קצוץ או רוטב סרירצ’ה לתערובת – זה משגע!

האם אפשר להכין את הקציצות בתנור ולא לטגן?
בהחלט! אם אתם רוצים גירסה בריאה יותר, וגם נימוחה, אופים את הקציצות בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.

איך אפשר לדעת אם השמן לא חם מדי?
זרקו פנימה חתיכת פירה לחם קטנה – אם היא מתחילה לבעבע ולזהור, הגיע הזמן להניח את הקציצות. בערך ככה משאירים את הקצב הנכון.

מה הכי טוב להגיש עם הקציצות ברוטב?
מומלץ להגיש עם סלט כרוב מצונן או אורז עם ירקות. כל המושלם יתחבר כאן!

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
כמובן שאתם יכולים לשמור אותן עד שלושה ימים. רק חיממו אותן שוב במיקרוגל או על מחבת לפני ההגשה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גוזלמה: מתכון קל וטעים שכל אחד יכול להכין

האם אפשר לשמור את הקציצות לאחר הטיגון?
בהתאם לא למקפיא, תוכלו להכין כמות כפולה, ליהנות חלק, לחכות עם השאר לאחר סיום הטיגון.

איך ניתן להבטיח שהקציצות לא יתפרקו במהלך הטיגון?
וודאו שהשמן חם כאשר מכניסים את הקציצות – טענה גבוהה על נוזלים ותחושת דחיסות יבטיחו שהן לא יתרסקו. הכנה נכונה!

אז למה אתם מחכים? כעת כשאתם Armed with the rewards של קציצות דגים המטוגנות, קחו את המתכון הזה, שתפו אותו עם חברים בכל הפלטפורמות החברתיות במיידי! הרי, טעם של בית הוא מתכון לאהבה.

Scroll to Top