סטייק מושלם בתנור – המתכון שמביא את המסעדה הביתה
מה דעתכם על סטייק מושלם, שמתמוסס בפה כמו חלום? כזה שמשלב ניחוחות מדהימים, טעמים משגעים ומראה אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות? המנה הזו היא לא רק מתכון – זו חוויה קולינרית תורשתית, שלמדנו בבישולי סבתא אגדית, ששיחקה איתנו במטבח באהבה וברגישות. תכינו את עצמכם, כי מדובר במשהו ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20-30 דקות (תלוי ברמת העשייה)
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-4 מנות
הרכיבים הדרושים
בוודאי שמתם לב, כוכב המנה שלנו הוא הסטייק, ובחירה נכונה יכולה לשדרג את כל החוויה. הנה כל מה שאתם צריכים:
- 450 גרם סטייק רצועות (או בשר בקר מסוג אחר)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום קצוצות דק
- מלח גס
- צ'ילי גרוס, אם אתם אוהבים גבול של תיבול מפנק
- עשבי תיבול קצוצים (טימין, רוזמרין – להעניק ארומה על חלום)
- תפוחי אדמה צלויים או ירקות קלויים כצד לערבוב
כעת, אי לכך, מה עם גרסה טבעונית, אתם שואלים? תחליף את הסטייק בסטייק סויה או טופו, ועדיין תתענגו על טעמים מדהימים!
שלבי ההכנה
ההכנה של הסטייק המושלם הזו לא דורשת את מכנת הזמן על פן גבוה מדי. אנו מתכוונים לספק לכם חוויה מהירה ומדויקת:
- להתחיל בחימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס עם טורבו.
- למלא קופסה עם שמן זית, שום קצוץ, מלח וצ'ילי, ולערבב עד שהתבלינים נחלצים מהשמן.
- למרוח את התערובת על הסטייק, כדי שכל ביס יהיה מוקף בטעם מהמם.
- אם אתם אוהבים, עכשיו הזמן להוסיף עשבי תיבול קצוצים.
- לשים את הסטייק בתבנית אפייה, ואם יש לכם תבניות אופנתיות – זה הזמן להפתיע.
- להכניס את התבנית לתנור ולבשל במשך 20-30 דקות (תלוי אם אתם אוהבים את הסטייק במידת עשייה ר rar (אדום) או well done (עשוי היטב)).
- לסיים את הבישול במעט צלייה על גריל אם יש לכם.
- להוציא את הסטייק, לחכות 5 דקות לפני החיתוך – כדי שהטעמים לא “יברחו”.
- לחתוך ול servir כלשהו עם צלחת ירקות קלויים או תפוחי אדמה לחלוק עם אוהבכם.
וכעת, אחרי כל המאמץ, הכינו את עצמכם לערב בלתי נשכח עם אנשים אהובים וצלחות מתמלאות!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כדי להרים את המנה לגבהים חדשים, נוכל להוסיף:
- רוטב פטריות עשיר שאפשר להכין תוך כדי שמחממים את הסטייק.
- קצת חמאה לקראת סיום הבישול – זה מה שיגרום לסטייק להרגיש כאילו הוא הגיע ישר ממסעדה יוקרתית.
- נגיעות של גבינת פרמזן מעל מעשה של שדרוג טעים.
שאלות ותשובות
איזה סוג סטייק הכי טוב עבור המתכון הזה?
סטייק רצועות הוא הבחירה המושלמת, אבל גם ריביי או אנטריקוט יהיו מעולים. כל סוג נתון לפיתויו.
האם אפשר להכין את הסטייק על מחבת?
בוודאי! ניתן להתחיל בצלייה על מחבת וצורך בישול בתנור לסיום. זה ייתן לו צבע ושחום שמעלף את הטעמים.
מה ההמלצה על רמות עשייה שונות?
אם אתם אוהבים סטייק אדום – 20 דקות יספיקו. עשוי היטב? עד 30 דקות. הביאו את השעון למשימה.
למה חשוב לתת לסטייק לנוח לפני החיתוך?
זה מאפשר למיצים להיכנס מחדש לבשר, וכך חווה טעמים משגעים בעיניים מבשלים.
אילו תוספות ישנן שיעשו את המנה למושלמת?
תפוחי אדמה צלויים לצד סטייק? אני בטוח שזה ייתן את זהב הכי טוב שיש! לשדרוג תוכלו לחשוב על סלט ירקות טריים!
האם אפשר להכין את הסטייק ללא גלוטן?
בהחלט! הסטייק עצמו הוא נטול גלוטן, וכל תוספת שאתם בוחרים להשקול גם יכולה להיות כזו.
כיצד ניתן לשדרג את הרוטב?
נסו להוסיף רוטב בלסמי או אפילו קצת קוניאק! זה ישדרג את התוצאה עוד יותר.
האם ישנן החלפות בריאותיות אפשריות?
כמובן, תוכלו להמיר את הסטייק בחלקי עוף, טופו או דג לצלייה!
כמה זמן לפני הארוחה כדאי להכין את כל זה?
כדאי להתחיל להכין שניים עד שלושה לפני הארוחה, ובטוח תספיקו לשלוח ריחות לכל הסביבה.
מה הייתם מציעים לצד הסטייק?
סלט חסה קל ורענן עם רוטב יוגורט – מצוין! וגם פירה בתוספת מוקה של שמן זית וטימין.
עכשיו, אם אתם מתאהבים בלבוש של הסטייק הזה, שתפו את המתכון המרגש עם חברים ברשתות החברתיות. מי לא רוצה ליהנות מהחוויה המדהימה של טעמים מדהימים? תהנו!