סלטים מרוקאים של סמדי בומבה שפשוט חובה לנסות

סלטים מרוקאים של סמדי בומבה – כל הסודות בפנים!

טעמים חזקים, צבעים עזים וריחות שיגרמו לכל מחשבה על סלטים רגילים להיראות משעממת! ברגע שמתחילים לדבר על הסלטים המרוקאים של סמדי בומבה, אפשר להרגיש באוויר את השמחה והחום שמביאות עשרות שנים של מתכונים שנמסרים מדור לדור. אז בואו נצא למסע מצמרר של טעמים מרגשים עם מתכונים שאנחנו חייבים לנסות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים לעשייה, חשוב מאוד לבדוק את המצרכים שנחוץ לנו להכנת הסלטים המרוקאים של סמדי בומבה. כל רכיב תורם משהו מדהים וייחודי. אז קחו נשימה, זו הולכת להיות חוויה ממכרת!

  • 3 גזרים בינוניים, קלופים ושקופים (מומלץ להשתמש בסוגים שונים – כתום, צהוב ולבן).
  • 1 דלעת קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות.
  • 1 כוס חומוס מבושל (אפשר חומוס קפוא, אם אין זמן לבשל).
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי.
  • 4 כפות שמן זית איכותי.
  • 1/2 כפית כמון טחון.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 3 קוביות בצל סגול קצוץ דק.
  • 2 פלפלי עגבנייה קצוצים (סוגים שונים, כדי להוסיף צבע).
  • 2 חלמונים קצוצים (לגרסה ללא ביצים, אפשר לשים טופו).

בגרסה טבעונית אפשר להשאיר את החלמונים החוצה ולשים במקום טופו מתובל!

שלבי ההכנה

כמובן שההכנה היא החלק הכי מהנה! כל שלב יקרב אותנו אל המנה המושלמת:

  1. מגרדים את הגזר בפומפיה גסה ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מבשלים את הדלעת במים עד שהיא רכה, ולאחר מכן מסננים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את החומוס המבושל לקערה ומערבבים הכל בעדינות.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, כמון, מלח, ופלפל.
  5. יוצרים רוטב על ידי שילוב הנוזלים בקערה עם החומרים היבשים.
  6. בעזרת כפית, מוסיפים את הבצל הסגול הקצוץ ופולסים על מנת לפזר את הטעמים.
  7. מעבירים את העלים הקצוצים על הסלט, ומערבבים בעדינות עד לשילוב מושלם.
  8. לפני ההגשה, קוצים חלמונים קצוצים ומפזרים מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט ביצים עם בצל מטוגן שיהפוך את הארוחה למושלמת

מהשיטוט שלי במטבחים מרוקאים, אני יכולה להבין ששלב ערבוב הטעמים הוא קריטי, אז אל תשכחו פה לשים את כל הלב שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהכנתם את הסלט הבאמת אגדי הזה, אתם יכולים לשדרגו בכמה דרכים:

  • להוסיף גרגרי רימון כדי לקבל פריכות וסוכריות בטעם.
  • לשדרג את הטעמים עם קצת שום קצוץ.
  • להשתמש בעשבי תיבול שונים כמו נענע, מלפפון יוגורטי או טחינה מעל.
  • למלא פיתות או טורטיות עם הסלט המושלם הזה.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בחומוס קפוא?
כן, זה מקצר את זמן ההכנה בצורה משמעותית. רק הקפידו על צורת בחירה נאותה!

האם ניתן לעשות את הסלט עם ירקות קפואים?
זה אפשרי, אבל לא מומלץ. הירקות קפואים לרוב יוצרים מים מיותרים.

איך אני גורמת לסלט להיות חריף?
תוסיפו כמה טיפות של רוטב חריף, או פרוסות פלפל חריף טרי.

איזה מוסיקה תתאים לי להכנת הסלט?
שימו שירים מרוקאים שמעלים את רוח האווירה, ותנו לירקות לרקוד!

איך כדאי לאחסן את הסלט?
במקרר, בקופסה סגורה, והוא מחזיק עד יומיים.

מה מתאים לי בתור מנה ראשונה?
סלט סלק או סלט טחינה הם רעיונות מושלמים.

אפשר לשים ביצים רכות מעל?
בהחלט! זה ייתן טעם נוסף למנה ויוסיף חלבון.

מהאפשר לשים במקום שמן זית?
שמן אבוקדו יכול להוות אלטרנטיבה מצוינת.

מה הטעם של הסלט הזה?
הטעמים בו חזקים, עם מתיקות מהדלעת וחמיצות מהלימון.

איפה אפשר למצוא מתכונים נוספים בסגנון?
יש המון ספרים ומקורות ברשת, וגם ערוצי יו-טיוב מעולים במטבח המרוקאי!

אם אתם אוהבים את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! שתפו את החוויות שלכם והזמינו חברים להרגיש את הטעמים המרגשים של הסלטים המרוקאים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוחים לפסח מתכונים בעשר דקות לא תאמינו כמה קל!

Scroll to Top