סלט בטטה ושומשום – מתכון מנצח למנה שמרעננת את החיים
לא יודעת אם ידעתם, אבל סלט בטטה זה לא רק מתכון רגיל. מדובר בסלט שיודע לשלב בין טעמים, מרקמים וצבעים, והופך כל ארוחה לטעימה, בריאה ומרעננת. ואם תוסיפו לזה שומשום קלוי, תקבלו מנה פשוט מדהימה! זהו סלט שמשגע את החושים וממכר ברמות שנראה שאין להם סוף. אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני לא מצליחה לעמוד בפניו. בתוך כמה דקות והוא פשוט נגמר. סלט בטטה ושומשום הוא בדיוק מה שאתם צריכים באירועים משפחתיים, בארוחות צהרים קלות או סתם בשבת כשיש זמן לפנק את עצמכם במשהו באמת נהדר. אז אם אתם מחפשים מתכון שאפשר להתגאות בו ולהרשים את כולם, הגעתם למקום הנכון!
מה הזמן שצריך להכנת הסלט? רמת קושי ומס' מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: פשוט במיוחד
- מס' מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז כדי להכין את הסלט המהמם הזה תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים, אבל יחד הם יוצרים פלאי טעמים שלא תשכחו זמן רב:
- 2 בטטות בינוניות, קלופות ומבושלות עד רכות (כ-500 גרם קלופות)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס שומשום קלוי
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- חצי כפית כמון (אופציונלי, מוסיף טוויסט)
מרכיבים חלופיים
אם אתם צריכים גרסה שאינה כוללת גלוטן, הסלט הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים! ניתן להמיר את השומשום בשקדים קצוצים קלויים לקבלת טעם אגדי. להוסיף נטיות יותר בריאות? חצי אבוקדו קצוץ ייתן לסלט מרקם קרמי ובריא, וכמובן, טחינה על גבי הסלט היא תמיד רעיון משוגע.
שלבי ההכנה
נפלא ככל שזה נשמע, ההכנה היא קלה ומאוד מהנה. מהנסיון שלי, אני יכולה להגיד שהכנת סלט תמיד מביאה פינוקים שלא צפיתם!
- מביאים את הבטטות המקלופות לרתיחה במים עם מעט מלח עד שהן רכות. זה לוקח בערך 15-20 דקות.
- מסננים את הבטטות ומניחים להן להתקרר מעט.
- חותכים את הבטטות לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
- בשלב זה, מכניסים את הקוביות לקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור וכמון (אם מוסיפים).
- מערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתמזגו, אך לא להתרסק את הקוביות.
- מוסיפים את השומשום הקלוי ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומקשטים בעוד כף שומשום, אם אתם רוצים להראות שאכפת לכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא רק שהסלט הזה טעים, יש גם אינספור דרכים לשדרגו ולהפוך אותו לייחודי. לדוגמה, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים כמו פקאן או אגוזי מלך ליותר קראנץ' ואז נבנה שכבת טקסטורה נוספת. לא אוהבים פטרוזיליה? כל ירק ירוק אחר יחסית יוכל לעבוד כמו כוסברה או בזיליקום. רוצים ללקק את האצבעות? הוסיפו רוטב טחינה מעט מתוק לסלט אחרי שגמרתם להכין אותו. והכי חשוב – תרגישו חופשי לעשות ניסויים ולהשאיר את השפיות בבית. כי בדיוק כמו במתכונים של סבתא, מתכוני סלט גם צריכים לשאת את נגיעה האישית שלכם!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם שאריות הסלט?
באופן מפתיע, סלט בטטה נשאר טעים גם ביום שלמחרת! אפשר לשים אותו בתוך חלת פיתה עם טחינה או סתם לאכול אותו לצד מנת חלבון כמו עוף בגריל.
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני?
בהחלט! אל תשכחו לשמור אותו במקרר, וכדאי להוסיף את השומשום רק לפני ההגשה כדי לשמור על הקראנץ'.
האם יש אפשרויות להכנת הסלט עם חלבון?
בהחלט! אפשר לשלב טונה או חזה עוף בגריל קצוץ לתוך הסלט – זה יוסיף לכם גם טעם וגם ערך תזונתי.
איך יודעים אם הבטטות מבושלות?
תדקרו עם מזלג, ואם הוא נכנס ללא בעיות, בטטות מוכנות!
האם הסלט בריא?
בהחלט! הוא מכיל בטטות, שומשום ושמן זית, שהם כל המרכיבים בריאים במיוחד. זהו סלט דל פחמימות ומלא בויטמינים.
האם ניתן לשים סלט בטטה בשתיים?
בוודאי! יש אנשים שאוהבים להוסיף למנה את חציל קלוי, וזה משדרג את הסלט לדירוג אגדי.
מה ניתן להוסיף כדי שיהיה טעים יותר?
כהמלצה שלי, תוסיפו לשום כוסברה קצוצה – זה יביא טעמים נוספים שמתחברים לטעמים הקיימים.
האם אפשר להכניס לסלט גבינה?
מומלץ להוסיף גבינת פטה או גבינת עיזים לפינוקים מעבר לטעם המוכר.
באיזה מנות ישראליות אפשר להשתמש בסלט הזה?
הסלט הזה מתאזן בצורה טובה עם כל מנה עיקרית, במיוחד עם מנת פלאפל או שווארמה, ואף עם דגים קלויים.
איך להגיש את הסלט?
סלט בטטה ושומשום הוא יופי של סלט כשמפרסים אותו בצלחת שטוחה ומקשטים אותו באווירת טעמים, עם קישוט ירוק מהפטרוזיליה הקצוצה.
לסיכום, אני ממליצה על המתכון הזה ברמות, הוא משגע, מהיר, ובריא – ופה עובר המתח בין יותר מידי קלוריות למנה מושלמת. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ולפנק גם אותם במנה מעוררת התלהבות זו!