סלט חסה ועגבניות שרי
עכשיו כשהקיץ מתקרב, כולנו מחפשים את המנות הקלות, המרעננות והמדהימות שיכניסו אותנו לאווירת החום עם כל הטעמים הממכרים שיש! אם אתם רוצים לשדרג את הארוחות שלכם בצורה פשוטה ואיכותית, סלט חסה ועגבניות שרי הוא בהחלט הבחירה המושלמת. הוא לא רק צבעוני ואסתטי, אלא גם ולקוח מכל המטעמים שהכרתם בבית של סבתא. המופע הזה של ירקות הוא פשוט גבוהה על כל דבר אחר. אז בואו נצלול למרכיבים, לשלבים, וגם כמה רעיונות לשדרוג!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 סועדים
המרכיבים הדרושים
כעת נגיע למתכון עצמו, בו נפרט את כל המרכיבים שכולם חייבים להיות במקפיא שלנו, כי איכשהו אף פעם לא מספיקים לרכוש אותם בזמן!
- 1 ראש חסה רומית (או חסה אחרת באהבה)
- 250 גרם עגבניות שרי (הכי טעים שיש!)
- 1/2 קופסה של גבינת פטה שמפוררת לגדלים קטנים
- 1/4 כוס זיתים שחורים, חסרי חריצים ולצורך האסתטיקה חצויים
- 1/4 כוס שמן זית (מדהים אני אומר לכם!)
- 2 כפות חומץ בלסמי מתוק (בכלל לא חובה, אבל בהחלט הגיע הזמן!)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית דבש (מעלף, תאמינו לי!)
- אופציונלי: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אם תהיתם, סלט זה הוא לא רק טעים, אלא גם בריא מאוד. החסה מלאה בוויטמינים שנמצאים בכל אחד מהעלים, ועגבניות השרי הן מקור נהדר לאנטיאוקסידנטים. כל עוד ההכנה פשוטה ככה, למה לא לנסות? ואם אתם מחפשים גרסאות אחרות, אפשר בהחלט במקום הגבינה להשתמש בטופו חתוך דק, הלא הוא יכול להיות משגע לא less.
שלבי ההכנה
כמו אומן בציור, כך גם אנחנו נמלא את הצלחת בצבעים ובטעמים. כך שבואו נצא לדרך:
- הקליפו את עלי החסה, וכעת חיתכו אותם לרצועות בנות 2 ס"מ בערך.
- חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים – איך שאתם אוהבים. העניין הוא להפתיע את החך!
- בקערה גדולה שמים את עלי החסה, את עגבניות השרי, את הגבינה ואת הזיתים החתוכים.
- קחו קערית ונערבבו ביחד את שמן הזית, חומץ הבלסמי, מלח, פלפל ודבש עד לתערובת אחידה.
- ש pour את הרוטב מעל הסלט ונפלו לתוך האוקיינוס של טעמים.
- נערו בעדינות את הסלט כדי לא לשבור את העגבניות והגבינה.
- הסלט מוכן! ניתן לקשט בפטרוזיליה הקצוצה ולהגיש ישר לשולחן.
לאחר שסיימנו עם ההכנה, לא נותר לנו אלא להעריך את המראה המרהיב של הסלט המלהיב. השילוב של הצבעים והמרקמים מעורר בערך תיאבון מדהים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, כדי לשדרג את הסלט ולתת לו טוויסט, יש מספר רעיונות שאפשר לנסות:
- הוספת קוביות אבוקדו ליצירת מרקם קרמי ומדהים.
- הגשה עם קוביות עוף צלוי, שיכולות להיות משגעות יחד עם הירקות.
- הוספת גרעיני חמניות או שקדים קלויים לתוספת קראנץ' מטורפת!
- ניתן לשדרג את הרוטב עם עשבים שונים, כמו שמיר או בזיליקום, שבשאיפה יציבו את כולנו בעידן אחר.
- ממש לאחרונה גיליתי שמעטים יודעים, אבל רוטב טחינה ייתן סגנון מרענן נוסף לסלט.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש? בהחלט אפשר! אפשר להכין אותו כשעה מראש, אבל כדי לשמור על הטעמים, לכו על כמה שיותר קרוב למועד ההגשה.
האם ניתן להמיר את הגבינה לגבינת שמנת? למה לא לגרום לעצמכם להתפרע! גבינת שמנת גם תעבוד נהדר, ושתיהן אהובות!
כיצד ניתן לאחסן סלט שנשאר? אם נשאר סלט, פשוט הכניסו אותו למיכל אטום במקרר, אך הוא לא יחזיק יותר מיום-יומיים.
אפשר לשדרגו עם פירות? בהחלט! קוביות תפוזים או תותים יוסיפו ממד נוסף של מתיקות ועשבוניות.
האם ניתן להכין את הסלט כרוטה במעבד מזון? אפשר, אבל ממליץ לכם לשמור על הידיים ולחתוך כמו שצריך.
מה אם אין חומץ בלסמי? ניתן להשתמש בחומץ תפוחים או אפילו בלימון – כל דבר שייתן חומציות נאה.
איך לשמור על הסלט טרי אם מוסיפים רוטב? שמלאו את הרוטב סמוך לשעת ההגשה זה המומלץ ביותר!
מה אם אני לא אוהב חסה? זה בסדר גמור, אפשר להחליף לירוקים אחרים כמו רוקט.
איך הופכים את הסלט למנה עשירה יותר? הוספת קוסקוס או קינואה תיתן לו גוף ממש אופי מטורף.
באיזה זמן בשנה הכי טוב להכין את הסלט? בחודשי הקיץ, כשהעגבניות בשיא עסיסיותן!
לסיום, אם אתם מתלהבים כמו שאני מתלהב מהמתכון הזה (וזה בהחלט הכי טעים שיש), אנא שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות חברתיות! מי לא רוצה סלט משגע על השולחן שלו?