סלט כרובית מטוגנת עם מיונז ושמיר
כמה פעמים קרה לכם שביקשתם לאכול משהו חדש, שונה, שיתפוס אתכם מבלי שתהיה לכם ממש תוכנית ברורה מה לעשות עם זה? סלט הכרובית המטוגנת הזה הוא ממש ככה! הוא יפגיש אתכם עם טעמים מרגשים וחדשים, זהו מתכון מהחיים, מה שמזכיר את הארוחות של אמא, אך עם שדרוגים שאי אפשר לעמוד בפניהם. עםו פרוסים טעמים קיץ אביביים וניחוחות שהופכים את הסלט הזה לנפלא באמת. מה שבטוח – לא תשאירו פיסת כרובית בשום צלחת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהולכים על סלט כרובית, חייבים להיות מסודרים ולהתכונן כמו שצריך. הנה הרשימה המלאה של הרכיבים שצריך:
- 1 ראש בינוני של כרובית
- 1/2 כוס קמח חומוס או קמח רגיל (לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח תפו”א)
- 1/2 כוס מים קרים
- 1/2 כפית שטוחה כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (שמן קנולה או שמן זית)
- 1/2 כוס מיונז איכותי
- 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
- מיץ מלימון אחד
- שום קצוץ (לפי הטעם)
ועכשיו, אם ראיתם את כל מה שצריך, אתם מבינים שגם אם יש כאן כמה רכיבים, זה טעים כמו שצריך! אם אתם רוצים להתנסות בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את המיונז בגרסה מצמחית, ואני מבטיח לכם שתצאו מרוצים!
שלבי ההכנה
- חתכו את הכרובית לפרחים קטנים ונעימים.
- בינאה את הקמח עם המים, כמון, מלח ופלפל עד שהתערובת חלקה.
- חממים שמן במחבת על חום בינוני.
- עטפו כל פרח כרובית בתערובת הקמח והניחו בשמן החם.
- טגנו את הכרובית עד שהן זהובות ופריכות מכל צד.
- הוציאו את הכרובית המטוגנת מהשמן והניחו על נייר סופג לספוג שאריות שמן.
- בינתיים, הכינו את הרוטב: ערבבו את המיונז עם השמיר, מיץ הלימון והשום, והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
- שפכו את הכרובית המטוגנת אל קערת הסלט, והוסיפו את הרוטב מעל.
- קשטו עם עוד שמיר קצוץ לפני ההגשה.
השלב הזה חשוב – שימו לב שמעל הכל המיונז יכסה את הכרובית, ויצור שילוב מושלם! אני ממליץ לכם ללטף את המיונז על כל פרח ופרח, זו אינה סתם בעיה. תמיד תהיו רציניים לגבי הכמויות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את הסלט שלכם או לגוון כל פעם מחדש, הנה כמה רעיונות מדהימים:
- תוספת פיצה-חציל: טגן (או צלו) פרוסות חציל עד שהן נובלות ותוסיפו לסלט.
- גזר קלוי מאוד: חתכו את הגזר בתחום המעולה הזה וצלו אותו עם השום לפני שאתם מוסיפים אותו לסלט.
- קצת צנובר קלוי: זה משגע! ייתן סיומת בריאותית ואגדי לשילוב הטעמים הזה.
- אם אתם אוהבים מתוק – אתם יכולים לשדרג את הרוטב עם קצת דבש!
אל תשכחו, כל התוספות האלו יכולות לשדרג את הסלט באופן מדהים ומביאות אותו לרמה חדשה לגמרי.
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין את הסלט הזה מבלי לטגן?
אפשר בהחלט לאדות את פרחי הכרובית במקום לטגן עד שהם רכים וזהובים. גם אפר תבלינים להענקת טעם ייחודי יעזור.
האם יש אפשרות לשמור את הכרובית המטוגנת ליום אחרי?
בדרך כלל, כרובית מטוגנת נהיה פחות פריכה כשמשאירים אותה למחרת. אם אתם מתכוונים לשמור, אני ממליץ לכם לשים את הכרובית ברוטב רק לפני ההגשה.
מה עוד אפשר לשים ברוטב מלבד שמיר?
כמובן! כל עשב טרי כמו פטרוזיליה, בזיליקום או טימין יכולים להתאים!
האם הוא מתאים לארוחת חג?
בהחלט! זהו סלט קל ועשיר בטעמים, משדרג כל ארוחת חג או מפגש משפחתי!
איך ניתן להכין אותו מראש?
היערכו את הכרובית מראש, וטגנים אותה סמוך לשעת ההגשה כדי לשמור על פריכות.
יש לכם רעיון לארוחה נוספת עם סלט זה?
סלט זה מתאים ליד סטייק או דג מתובל, עבור ארוחה ללא הרגשה של כבדות.
למה כדאי להשתמש בקמח חומוס?
הקמח הזה מוסיף טעם ומטריד עיבוד, זה מדהים לדעת שהאוכל שלנו הוא לא רק טעים אלא גם בריא!
איך כדי להיות שובב באכילה שלי?
שילוב עם קצת גבינת פרמזן או גבינת פטה על הסלט יכול להיות מומלץ בהחלט.
אם אני רוצה גרסה ללא לקטוז, מה נעשה?
כל תוספת לשימוש עם טופו או אבוקדו עשויה לספק לכם את הצורך באוכל ללא לקטוז.
האם מותר להקפיא את הסלט?
לא מומלץ. אי לכך, אם תקפיאו אותו, תפסידו את החוויה הטרייה והפריכה!
אז מה אנחנו מחכים? בזמן שאתם מכינים את הסלט הכרובית המטוגנת המוקפצת הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולגרום לחברים שלכם לחוות את החוויה הזו גם! בשמחה ובאהבה, תיהנו ותצוגו את הלב שהנחתם בתהליך!