סלט כרוב אדום כמו במסעדות שתאהבו להכין

סלט כרוב אדום כמו במסעדות

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

ברגע שיושבים לאכול סלט כרוב אדום במסעדה, אפשר להרגיש את השילוב המהמם של הטעמים הצבעוניים והמרעננים. כל נגיסה היא חוויה משגעת של קריספיות ובריאות, שמקפיצה את המנה לשיאים חדשים. בין אם אתם חובבי סלטים ובין אם אתם רק מנסים לחפש משהו חדש לגמרי, סלט הכרוב האדום הזה מציע בדיוק את מה שאתם צריכים. יש כאן את הבסיס של כרוב אדום פריך, בשילוב עם ירקות נוספים, רוטב חלומי שישאיר אתכם ללקק את האצבעות, ותוספות שיכולות לקחת את זה לכיוונים שונים לגמרי. אין ספק, מדובר בסלט המושלם לארוחה קלה או כתוספת לארוחה חגיגית!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרוב אדום קטן, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קלוף ומגורר
  • 1 תפוח ירוק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר גם להשתמש בשקדים אם אתם מעדיפים)
  • 1/4 כוס צימוקים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (למרענן)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף שמן שומשום (למגע אסיאתי)
  • 1 כפית דבש (אפשר להחליף בסירופ מייפל לגרסה טבעונית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

סלט הכרוב האדום הוא לא סתם סלט, הוא מציע גוון וצבע שלא ניתן להתעלם מהם. יתר על כך, הוא גורם לנו להבין שהבריאות יכולה להיות גם טעימה. אם אתם מחפשים פתרונות כמו סלט נטול גלוטן, כרוב יכול להיות בחירה נפלאה. הכהה, הצבעים החזקים והטקסטורות המגוונות מהווים חוויה מפנקת. ואם מתחשק לכם לשדרגו אותו לגמרי, אפשר להוסיף גם קוביות עוף צלוי או טופו לגרסה מפוארת יותר.

שלבי ההכנה

  1. חותכים את הכרוב האדום לקצוות דקים ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים לקערה עם הכרוב.
  3. חותכים את התפוח הירוק לקוביות ומוסיפים אותו לתערובת.
  4. קוצצים את אגוזי המלך ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הצימוקים ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
  6. בקערית נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ היין, שמן השומשום, הדבש, מלח ופלפל.
  7. שופכים את הרוטב על תערובת הירקות ומערבבים היטב עד שהרוטב מגיע לכל חלקי הסלט.
  8. מניחים לסלט לשבת במסננה למשך 5 דקות על מנת שהטעמים יתחברו טוב יותר.
  9. מגישים את הסלט בקערות individual ויש לכם מנה מושלמת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם שיפון מתכון ארז קומרובסקי שאסור לפספס

בעקבות השלבים כאן, ניתן לקבל סלט כרוב אדום מדהים, עם טעמים ממכרים. כאשר מערבבים את כל המרכיבים, החוויה מתפתחת, הצבעים מתמזגים והטעמים מתחברים לחוויה משפיעה של טעמים. מדובר באמנות של ממש.

שדרוגים ותוספות

האם אתם מעוניינים להוסיף עוד גבהים לסלט? כדאי לנסות לשדרגו עם:

  • חתיכות פרי טרי כמו מנגו או פירות יער
  • קצת רוטב טחינה למגע של קרמיות
  • וסוגים שונים של עשבי תיבול כמו מנטה או נענע
  • אם מתחשק לכם טוויסט אסיאתי, הוסיפו רצועות נודלס אורז
  • לגרסה פיקנטית, הוסיפו פרוסות thinly של פלפל חריף

שאלות ותשובות

איך שומרים על הסלט לאורך זמן?
יש לשמור את הסלט במקרר בכלי סגור עד שלושה ימים. אם אתם רוצים לשמור על פריכות הכרוב, כדאי לא להוסיף את הרוטב עד שמכינים לאכול.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את כל המרכיבים מראש ולשמור במקרר, אך יש להימנע מהוספת הרוטב עד שמגיעים לאכול.

מה אפשר להוסיף אם אין אגוזי מלך?
ניתן להשתמש בשקדים קצוצים, פקאנים או אפילו גרגרי שומשום. הכל תלוי בטעמים האישיים שלכם והאם אתם אוהבים קצת מתוק או מעט יותר מלוח.

האם יש גרסה טבעונית לסלט הזה?
כמובן, פשוט החליפו את הדבש בסירופ מייפל או רכז תמרים – זה יהיה אגדי!

איך הסלט משתלב עם מנות עיקריות אחרות?
סלט כרוב אדום הוא תוספת מצוינת לדגים צלויים, עוף על גריל או אפילו ניוקי ברוטב עגבניות. השילוב של תרמיל וטעמים קיץ מביא לתחושה של אקזוטיקה מושלמת.

האם ניתן להחליף את הירקות?
בהחלט! אפשר להוסיף קישואים, עגבניות, גזר צהוב, וכל מה שמעורר לכם את התיאבון. זה לא מתכון קבוע.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכינו קציצות בקר עם אפונה ותפוחי אדמה בקלות

כמה קלוריות יש בסלט הזה?
זה תלוי בכמות המרכיבים שתוסיפו, אך מדובר בסלט בריא עם ערכים תזונתיים גבוהים, מה שהופך אותו לבחירה מעולה לארוחה קלה.

אפשר להכין בוורסיה ללא פחמימות?
אם אתם על דיאטה דלת פחמימות, פשוט השמיטו את הצימוקים והחליפו את התפוח בירק טרי אחר.

מה הסופרפוד אפשר להוסיף לסלט?
קינואה מאודה או גרגרי חומוס יכולים להוסיף הרבה חלבון, ויהפכו את הסלט לארוחה בשרנית.

על מה לשים דגש בזמן ההכנה?
חשוב מאוד לקצוץ את הירקות בזהירות ולשמור על אחידות כך שכל נגיסה תהיה עשירה בטעמים!

אם אהבתם את המתכון ונתקלתם באתגרים במהלך ההכנה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כולם צריכים לדעת איך להכין סלט כרוב אדום אגדי כמו במסעדות!

Scroll to Top