סלט כרוב לבן וסגול עם חמוציות שעושה שמח!

נפלאות הסלט: כרוב לבן וסגול עם חמוציות

בואו נדמיין לרגע את הסיטואציה: קיץ חם, יום שמשי מסנוור בו הטמפרטורות מטפסות למעל 30 מעלות, ואתם רוצים להגיש משהו מרענן, קליל וכמובן – מדהים. הסלט הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים! הוא אינו רק מעורר תיאבון – הוא ממכר גם בצבעיו המלאים ובמרקמו הטרי. סלט כרוב לבן וסגול עם חמוציות הוא שילוב אגדי של טעמים ורכיבים בריאים שמעניקים לצד המנה את כל מה שצריך כדי להיות הכי טעים שיש.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

הסלט הזה מצריך מספר מרכיבים פשוטים, אך יחד הם יוצרים מצב מושלם. הנה הרשימה:

  • ½ ראש כרוב לבן, קצוץ דק
  • ½ ראש כרוב סגול, קצוץ דק
  • ½ כוס חמוציות מיובשות
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1/4 כוס אגוזי פקן קצוצים (או בוטנים קלויים למי שאוהב)
  • ½ כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן. או אם אתם אוהבים לקחת את הסלט במידה מעט מתוקה, תוכלו להוסיף לדוגמא, כמה שורות דקות של דבש או אגבה. אין סוף לאופציות, וכמובן שניתן לשדרגו עוד יותר עם ירקות נוספים כמו פלפלים צבעוניים, מלפפונים או אפילו תוספת של חומוס.

שלבי ההכנה

וכאן מגיע השלב המרגש – ההכנה! זה פשוט, קל ומהיר, וזה הזמן לחשוף את הידע שלנו לאירוח בסטייל. קדימה!

  1. בוחרים בקערה גדולה ומניחים בתוכה את הכרוב הלבן והסגול הקצוצים.
  2. מוסיפים את הגזר המגורר והחמוציות.
  3. קוצצים את אגוזי הפקן ומוסיפים לקערה.
  4. בצד, מכינים רוטב: מערבבים את רוטב הסויה עם שמן הזית, מלח ופלפל.
  5. יוצרים את תערובת הרוטב ומוזגים אותה לתוך הסלט.
  6. מערבבים בעדינות כדי שהתערובת תחולק באופן אחיד.
  7. ומניחים כמה דקות לסלט לספוג את הטעמים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מוקפץ בקר מושלם כמו במסעדות שכל אחד יכול להכין

וזהו! סלט כרוב עם חמוציות מוכן. אין יותר פשוט מזה. המומלץ הוא להגיש אותו לצד משהו קליל ונעים כמו עוף בגריל או טופו חריף, כך שבאמת תוכלו ללקק את האצבעות מהטעמים השונים.

שדרוגים ורעיונות לתוספות

למי שמחפש לשדרג את הסלט, יש עשרות אפשרויות! אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו לקצת קרמיות, או לזרוק פנימה כמה קוביות גבינת פטה שמוסיפות טעם מלוח שיתנגש יפה עם החמציות. אפשר להמיר את האגוזים לשקדים קלויים לקבלת טוויסט קסום. רוצים לגרום לסלט שלכם להיות משגע? הוסיפו לו מנת רוטב ריני ואיירק, ויש לנו חגיגה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
בהחלט! המלח והטעמים יתמקמו יותר טוב אם תתנו לו לשבת במקרר למשך לילה.

מה ניתן לעשות אם אין לי חמוציות?
אפשר להשתמש בתפוחים יבשים או בצימוקים – זה פשוט יעשה את העבודה ויוסיף מתיקות.

האם הסלט מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו מהצבעים והשילוב של טעמים מתוקים ומלוחים.

כמה זמן אפשר לשמור סלט במקרר?
הסלט יכול להחזיק במקרר בין 2 ל-3 ימים, אז אל דאגה, אם נשאר משהו, בהחלט אפשר להרגיש בנוח לאכול אותו מאוחר יותר.

האם ניתן להוסיף חלבון לסלט?
בהחלט, ניתן להוסיף חזה עוף, טופו או אפילו חומוס כדי להוסיף עוד בריאות וערך תזונתי.

מה אפשר לשתות עם הסלט?
רצוי לשתות לידו מיץ פירות טבעי או מים עם לימון – זה משלים את הארוחה בצורה מקסימלית.

האם הסלט מתאים לארוחת ערב?
בטח! הוא מעולה כתוספת לארוחת ערב, לצד לחם כוסמין קלוי או דגים אפויים.

האם זהו סלט דל פחמימות?
כן, הסלט מצריך רק ירקות ופרי יבש, כך שהוא מתאים לדיאטות דלות פחמימות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בסומק - המתכון שיביא טעמים מדהימים לשולחן

איך ניתן למנוע מהסלט להיות שמנוני?
שימו מעט שמן זית – ולא יותר. דומה לראקייה, הדיוק הוא המלך.

האם אפשר להשתמש בכרוב אחר?
כמובן! כרובית או כרוב גולמי יכולים להוסיף טוויסט טעים באופיים.

הסלט הזה הוא באמת מעלף ונותן לנו עוד סיבה לשתף אותו עם כל החברים. אין כמו להכין משהו כל כך קל ופשוט שמצד אחד מלא בטעמים ומצד שני בריא ויש בו רגעים של נימוח מכל ביס!

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! שתפו אותו עם חברים ובני משפחה, כי משגע לראות איך משהו כזה ממש לוקח את החוויה הקולינרית שלכם לרמה הבאה!

Scroll to Top