סלט כרוב עם סויה מוכן ב-10 דקות בשרירותיות טעימה!

סלט כרוב עם סויה ב10 דקות

קיץ, חם, סלט מרענן ומדובר. מה עוד אפשר לבקש? מדובר בסלט מדהים, בריא, פשוט וכמובן – הכי טעים שיש. סלט הכרוב עם סויה שלנו הוא שילוב מושלם בין טעמים, צבעים ומרקמים, שמצליח לדחוף את כל השאר למקום אחר. מתכון קליל שמוגש על שולחן ארוחת ערב, ולרוב גם מצליח לגרום להרגשה של חגיגיות. מה שהופך אותו למדהים אפילו יותר הוא שההכנה שלו לוקחת לא יותר מעשר דקות! וכמובן, הגרסא שלנו היא לא סתם סלט – מדובר במשהו ממכר, והטעם? משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות נדיבות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט האגדי הזה, נצטרך למצוא את החומרים הבאים. לא שלא יש סיכוי שהמרכיבים כבר מחכים לנו במטבח, אבל תמיד טוב לבדוק!

  • 1/2 ראש כרוב ירוק קטן (כ-300 גרם), קצוץ דק
  • 1/2 גזר גדול, קלוף ומגורר
  • 1/2 כוס קולי ירוק (או כל ירק אחר שאתם אוהבים)
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים, קצוצים גס
  • 1/4 כוס סויה (אפשר גם סויה ללא גלוטן)
  • 1 כף שמן שומשום (או שמן זית)
  • 1 כף חומץ בן יין (למתיקות) או חומץ אורז
  • 1 כפית דבש (אם תרצו טעם מתוק יותר)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה, נענע או כוסברה) – אפשר גם בלי אם לא אוהבים

הגרסה הטבעונית של הסלט שלנו אף היא קלה להצגה! פשוט נוותר על הדבש ונ reemplix בהטבעות תמרים או סירופ מייפל. כמו כן, נשתמש בסויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

בלי להכביר במילים מיותרות, נתחיל דווקא במעשה עצמו! אני מבטיח שתוך דקות יהיה לנו סלט בוהק, מרענן ומעלף.

  1. נחתוך את הכרוב הירוק לקוביות קטנות, ונשים בקערה גדולה.
  2. נגרר את הגזר ונוסיף גם אותו לקערה.
  3. נוסיף את הקולים הירוקים (או כל ירק אחר שנמצא מסביב).
  4. נניח את הבוטנים הקלויים בתוספת עלי הנענע הקצוצה לקערה.
  5. בקערה נפרדת, נערבב את הסויה, שמן השומשום, חומץ, דבש (או תחליף), מלח ופלפל עד שהתבלינים יתאחדו.
  6. נ poured את התערובת על הסלט, נערבב הכל יחד כך שהטעמים יתערבבו ויוסיפו את האומץ לסלט שלנו.
  7. נגיש לצלחות ונקשט בעשבי תיבול קצוצים.
  8. ממליץ להניח לסלט לשבת כמה דקות לפני ההגשה כדי שהכיף יחלחב ויתחדד.
  9. אחרי שהסלט הושלם, ניתן לקשט עם עוד טיפה של שמן שומשום – זה הכי טעים שיש!
  10. ולבסוף, ללקק את האצבעות מהתוצאה המושלמת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון המושלם להכנת אורז במיקרוגל בקלות

שדרוגים ותוספות אפשריים

יש אין ספור תוספות שאתם יכולים להוסיף! כמות הביצועים האפשריים של סלט זה ממש גבוהה. עבור חוויה חלבית, אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת. אם יש לכם אהבה לציבור הבריאות – שילוב של קינואה יכול גם להוסיף מעט טעם ורכיבים תזונתיים. ויש אפילו אפשרות להוסיף כמה טיפות של רוטב מתוק-חריף. באותו אופן, להוסיף כמה רצועות פילה עוף או טופו לסלט יהפוך אותו לארוחה שלמה ומזינה. בקיצור, תורידו כל מחסום ותנו לדמיון שלכם לפרוץ!

שאלות ותשובות

איך אפשר לגוון את הסלט הזה? יש לא מעט דרכים לגוון את המתכון. לדוגמה, הוספת כדי כל ירק קיץ אחר יכולה להפוך אותו למיוחד.

מה אם אני לא אוהב סויה? אפשר להמיר את הסויה ברוטב אחר, כמו רוטב טריאקי או לקוח מצפון מזרח אסיה אחר.

איך אני יכול לשמור את הסלט? המומלץ הוא לא יותר מכמה שעות במקרר, כדי שהירקות לא יציעו יותר מדי נוזלים.

האם ניתן להכין את הסלט זה גם יום לפני? בהחלט! אבל אני ממליץ לעכב את הוספת התיבול ממש לפני ההגשה.

איזה מטעמים מומלץ להגיש עם הסלט? הוא משתלב מצוין עם טארטלטים חריפים או מתוקים.

האם אפשר להכין את הסלט מבלי לקצוץ את הכרוב? בהחלט! אפשר לקנות כרוב קצוץ מראש לשמירה על זמינות.

אפשר להוסיף אגוזים אחרים? כמובן! תמצאו רצועות אגוזי לוז, פקאן או ריבת חמוס כתחליף מזין ומיוחד.

כיצד לאחסן את הסלט במקרר? שמים אותו בשקית ניילון אטומה או בקופסה סגורה על מנת לשמור על טריותו.

האם זה מתאים למנה עיקרית? ניתן להרחיב מנפשכם – הוא מתפקד גם כמנה ראשונה או תוספת לכל חגיגה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק עדשים ירוקות ותפוחי אדמה שילמד אתכם לבשל בקלות

כוון הנפלא הזה מוצא לפי ניסיונות קודמים? זה לא סוד – יש לנו המון סיפורים עם סלטים דומים שנעשו על ידי אמהות וסבתות.

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל נהדר! בואו להפיץ את הטוב הזה ברשתות החברתיות, כי אוכל כזה צריך להגיע לכולם!

Scroll to Top