סלט כרוב תאילנדי ברוטב בוטנים – שילוב מנצח של טעמים
מוזמנים לגלות את אחד הסלטים הכי טעימים, מרעננים ומדהימים שאתם יכולים להכין בבית! סלט כרוב תאילנדי ברוטב בוטנים הוא שילוב אגדי של צבעים, טעמים ומרקמים, שמביא את ניחוחות המזרח הרחוק אל שולחן האוכל שלכם. הטריות של הירקות יחד עם השמנוניות העדינה של הבוטנים, יוצרים טעם משגע שאי אפשר לעמוד בפניו. אם אתם מחפשים מנה שתעורר את החושים שלכם, פשוט תמשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מנות: 4-6 אנשים
המרכיבים הדרושים
- 1/2 ראש כרוב יפני (או כרוב napa)
- 2 גזר בינוניים קלופים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס בוטנים קצוצים (קלויים, אם אפשר)
- 1 פלפל חריף אדום (אופציונלי)
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן שומשום
אגב, אם תרצו להכין גרסה טבעונית לסלט המפואר הזה, פשוט תשתמשו בחמאת בוטנים טבעונית. ואם אתם רגישים לגלוטן, אתם יכולים לבחור ברוטב סויה ללא גלוטן. כמות הגזר מתאימה לתוספת המתיקות, אך אפשר גם לשים יותר או פחות לפי טעמכם.
שלבי ההכנה
- חותכים את הכרוב לפרוסות דקות. אם רוצים, אפשר לשים את הכרוב במעבד מזון.
- מגרדים את הגזר על פומפיה גסה או חותכים אותו לרצועות דקות.
- שמים את כרוב הפאן והגזר בקערה גדולה.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והבוטנים הקצוצים לקערה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את רוטב הסויה, חמאת הבוטנים, סוכר חום, מיץ ליים, שום ושמן שומשום עד שהתערובת חלקה.
- יוצרים רוטב אחיד על ידי הקצפה בעזרת מטרפה.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.
- מעבירים לקופסא או מגישים ישר לשולחן.
- אם רוצים, מקשטים עם פלפל חריף קצוץ.
ואם כבר דיברנו על רוטב הבוטנים, חשוב לדעת שאפשר לשמור אותו במקרר עד שבוע. כך תוכלו להכין סלטים שונים או אפילו להשתמש בו כרוטב לדגים או עוף!
שדרוגים ותוספות לסלט מושלם
האם אתם מחפשים להרים את הסלט הזה לרמה הבאה? ישנן כמה דרכים לשדרגו!
- אפשר להוסיף פיסות עוף עשויות היטב לסלט, מה שיביא לתוספת חלבון.
- תיבול עם כוסברה טרייה יגדיל את עוצמת הטעמים ויביא ניחוח רענן.
- למי שאוהב טעמים חריפים, הוספת פלפלים חריפים נוספים או אפילו שבבי ג'ינג'ר תביא לסלט עוצמה נועזת.
- הוספת אבוקדו בשלים תיצור טקסטורה נימוחה שתשודרג את הסלט ברמה גבוה!
אתם יכולים להיות יצירתיים! סלט זה אידיאלי לשינויים, ובכל פעם שתכינו אותו, תוכלו ליהנות מגרסה חדשה ומעלפת.
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של סלט זה?
סלט כרוב עשיר בסיבים, אשר תורמים לעיכול תקין. הבוטנים מוסיפים חלבון ושומנים טובים, שהופכים את הסלט למושלם לכל מי שמעוניין באוכל בריא ומזין.
האם אפשר להכין את הסלט מבעוד מועד?
כמובן! אפשר להכין את הסלט מראש, אבל כדאי לחכות עם ההוספה של הרוטב עד רגע ההגשה, כך שהירקות יישארו פריכים.
מה עושים אם אין לי חמאת בוטנים?
אפשר להחליף את חמאת הבוטנים באגוזי קשיו טחונים או גם ברוטב סויה עם טחינה, שייתן טעם מעניין.
האם אפשר לשמור את הסלט לשימוש מאוחר יותר?
כן, אפשר לשמור את הסלט במקרר עד ליומיים. עם זאת, כדאי לדעת שהמרקם עשוי להפוך מעט רך לאחר זמן.
האם סלט כרוב טאילנדי חריף?
סלט זה נוטה להיות מתובל בצורה עדינה, אך אפשר לשדרגו עם פלפלים חריפים לפי ההעדפה האישית שלכם.
כיצד משתמשים ברוטב בעוד מתכונים?
הרוטב הזה נפלא גם כשדרוג עבור מרקים אסיאתיים כמו מרק נודלס או אפילו כרוטב לאורז או קוסקוס.
האם ניתן להוסיף פירות בסלט?
בוודאי! הוספת פרוסות מנגו או אננס תביא טעמים מתוקים ומרעננים.
האם הסלט הזה מתאים לארוחה קלה?
בהחלט! הוא מושלם לארוחה קלה או כתוספת לכל מנה עיקרית, במיוחד בעונת הקיץ.
האם אפשר להכין גרסה ללא בוטנים?
כן! פשוט תוכלו להשמיט את הבוטנים ולשים אגוזים אחרים כמו אגוזי קשיו או שקדים קצוצים.
מה כדאי להגיש לצד הסלט?
סלט כרוב תאילנדי משתלב נהדר עם אורז, דגים או פירות ים, כך שתשדרגו את הארוחה שלכם בצורה נפלאה.
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המושלם הזה, אל תתביישו לשתף אותו עם חברים ומשפחה, כי מה טוב יותר מלהזין את האנשים שאתם אוהבים באוכל טוב? שימו לב, והעבירו את הטעמים המהפנטים של סלט כרוב תאילנדי ברוטב בוטנים לכל דיכפין!