סלט מנגולד ב-10 דקות שישדרג את הארוחה שלך

סלט מנגולד, האגדי והמרענן לשולחן שלכם

לא יודעים מה להכין לארוחת צהריים? רוצים משהו זורם, שלא דורש הרבה זמן, ולמרות זאת נראה כאילו השקעתם המון? הסלט המדהים הזה הוא כל מה שאתם צריכים. בסך הכול עשר דקות של הכנה, והוא יהפוך כל ארוחה לאירוע משגע. תוספת של צבע וכמה מרכיבים פשוטים, ותוך רגעים ספורים יהיו לכם מנות בריאות וטעימות. זהו סלט מנגולד שמצליח לשלב בין בריאות לנחמדות, בין פשטות לגילוי חדש. מי אמר שסלט לא יכול להיות הדבר הכי טעים שיש?

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

מנגולד הוא בעצם עלים ירוקים מדהימים שמלאים בכל טוב. הם אינם רק טעימים, אלא גם בריאים. המנגולד עשיר בוויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, ברזל וויטמינים A ו-C. הוא יכול להיות הרכיב המוצלח ביותר בכל סלט.

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הסלט העליפה הזה?

  • 1 חבילה של עלי מנגולד (כ-200 גרם)
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים (עדיף הביתיים על פני המוכנים)
  • 1/2 כוס עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (או שקדים, למי שמעוניין)
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפורר (לגרסה טבעונית: אפשר לשים טופו)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

יש לכם מגבלה תזונתית? אל דאגה! אפשר להכין גרסה דלת פחמימות על ידי השמטת גבינת הפטה והגרגריים. יש לכם אורחים טבעוניים? החליפו את הגבינה בטופו, זה בהחלט ייתן סלט מדהים. תוכלו גם להוסיף קוביות של אבוקדו לארוחה עשירה ומושלמת.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לצלול לתוך הצעד אחר צעד של המתכון האגדי הזה. בעשרה צעדים פשוטים, הסלט שלכם יהיה מוכן.

  1. סוחטים את מיץ הלימון לקערה.
  2. מוסיפים אל הקערה את שמן הזית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  3. שוטפים היטב את עלי המנגולד במים קרים, וחותכים לחתיכות בגובה של כ-5 ס"מ.
  4. מוסיפים את עלי המנגולד לקערה עם הרוטב, ומערבבים עד שהעלים מצופים.
  5. חותכים את העגבניות השרי לשניים ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים, גם כן לא לשכוח לערבב הכל.
  7. לפני ההגשה, מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים ואת גבינת הפטה מעל.
  8. למעשה, אם רוצים להרגיש כמו שפים, ניתן להניח את הסלט בצורת מגדל לשולחן!
  9. אפשר להגיש עם פיתה חמה בסגנון כפרי.
  10. שיהיה לכם בתיאבון ותהנו מהסלט המושלם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות עם אפונה וגזר ברוטב צהוב שיגרמו לכם להתמכר

תוספות ושדרוגים אפשריים

יכול להיות שהסלט הזה מתגלה לכם כקצת עני? לא בעיה! אפשר להוסיף לתוכו חתיכות דקיקות של רצועות גזר בשביל צבע ופריכות נוספת, או כמה קוביות קטנות של בטטה קלויה. הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה יכולה להקפיץ את הטעמים ולהרגיש כאילו הכנתם חגיגה של טעמים. לאשישית, חתיכות פרי טרי כמו תפוחים או אגסים בהחלט יהיו תוספת משגעת.

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של מנגולד?
מנגולד מכיל הרבה ויטמינים, במיוחד A ו-C, שמסייעים לשמור על מערכת החיסון. הוא גם עשיר במינרלים כמו ברזל ומגנזיום שיעזרו לכם להרגיש מצוין.

האם אפשר להכין את הסלט מבעוד מועד?
כן, ניתן להכין את הרוטב ולחתוך את הירקות מבעוד מועד, אבל מומלץ לשמור על המרכיבים עד להשקה כדי לשמור על טריותם.

האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
עדיף לא לשמור יותר מיום, כי הטריות של המנגולד פוחתת.

האם יש אפשרות לגרסה דלת כשרות?
בהחלט, פשוט השמיטו את הגבינה. תוספת של גבינת סויה תהיה מצוינת.

האם אפשר לשים ספייס ותבלינים שונים בסלט?
בוודאי! פפריקה מעושנת יכולה להוסיף טעם נהדר, והג'ינג'ר מרענן.

האם אפשר להוסיף חלבון כמו עוף או טונה?
בהחלט, זה יכול להפוך את הסלט לארוחה שלמה ומזינה.

מהו ההיסטוריה של המנגולד?
המנגולד הוא ירק שמקורו באירופה ומזרח התיכון, ויש לו היסטוריה ארוכה שמשתרעת על פני מאות שנים. היוונים הקדמונים השתמשו בו בתרופה ובעור.

איזה פירות מתאימים לסלט?
תפוחים, אגסים וקלמנטינות הם תוספות מצוינות.

מה הטיפים לשמירה על צבע הירקות?
נפילת המנגולד במים קרים לאחר ההכנה יכולה לשמור על הצבעים הטריים שלו.

האם הסלט הזה טוב לכל העונות?
ללא ספק! הוא מרענן בקיץ אך גם נעים בחורף כשיש לו תוספות חמות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגמרי חובה לנסות את הלימון הכבוש הטריפוליטאי!

כשהסלט המדהים הזה יהפוך לשחקן מרכזי על השולחן שלכם, תרגישו אתם חייבים לספר לכולם על זה. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולפזר אותו בין החברים שלכם. תאמינו לי, כולם ירצו לנסות את הסלט הזה – שהוא בהחלט מעלף!

Scroll to Top