סלט עגבניות שרי מוצרלה ובזיליקום שהכי תאהבו לעונה

סלט עגבניות שרי מוצרלה ובזיליקום – שדרגו את הארוחה שלכם

היום נדבר על אחד הסלטים הכי טעימים שיש – סלט עגבניות שרי עם מוצרלה ובזיליקום. מדובר במנה מדהימה שמביאה שמחה ורעננות לשולחן, מתאימה לכל עונה ובייחוד הקיץ, כשהעגבניות בשיאן! כולנו יודעים שהמראה שלהן יכול להיות משגע, והריח שלהן מדהים. ואם נדבר על הטעמים – עטוף בבזיליקום טרי וחתיכות מוצרלה נימוחות, זה פשוט מלכותי!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

סלט עגבניות שרי עם מוצרלה ובזיליקום הוא לא רק טעים, הוא גם נראה כאילו הוצאנו אותו ממסעדת גורמה באיטליה. השילוב המושלם של החמיצות של העגבניות עם המתיקות של המוצרלה והארומטיות של הבזיליקום יוצר פיצוץ של טעמים ומרקמים. הסלט הזה כל כך פשוט להכנה שסבתא שלכם תשמח לתת לכם את המתכון שלה, אבל האמת, כל מה שאתם צריכים זה את המרכיבים הנכונים והרוח הנכונה!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם עגבניות שרי צבעוניות (הכי טוב אם תבחרו גם אדומות וגם צהובות)
  • 250 גרם כדורי מוצרלה (מוצרלה באולח או בקוביות)
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ
  • מלח ים ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • באלסמי, לקבלת טוויסט קטן ושדרוג טעמים

יש לציין כי ניתן לגוון את הסלט בקלות על ידי הוספת גבינות שונות כמו פטה או פרמזן, או על ידי הוספת ירקות נוספים כמו מלפפון או פלפל קלוי.

שלבי ההכנה

המרכיבים כאן כל כך פשוטים שממש ## לא תצטרכו לפתח שפה קולינרית מסובכת. כל מה שאתם צריכים זה להקפיד על הסדר.

  1. חוצים את עגבניות השרי לשניים ומניחים בקערה גדולה.
  2. אם אתם משתמשים בכדורי מוצרלה, חותכים אותם לחצאים ומוסיפים לעגבניות.
  3. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים בעדינות.
  4. מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
  5. אם רוצים, מוסיפים כמה טיפות של חומץ בלסמי למנה.
  6. מניחים להתייצב כ-5-10 דקות, על מנת שהטעמים יתמזגו.
  7. מגישים בקערה יפה או על צלחת שטוחה להפצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה שכבש את כולם

העובדה ששלבי ההכנה קצרים וממוקדים זו הסיבה שמהנסיון שלי, סלט עגבניות שרי הוא תמיד הבחירה הראשונה כאשר אנחנו יודעים שלא יהיה לנו הרבה זמן לבשל, אבל נרצה להרגיש שאנחנו נותנים לאורחים שלנו משהו איכותי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הסלט הזה ממש, אתם יכולים להוסיף כמה רכיבים שירים אותו לרמות אגדים:

  • חופן אגוזי פקאנים קצוצים – למרקם קראנצ'י.
  • אפונה סינית או גרגרי חומוס מפולטים להוספת חלבון.
  • פרוסות זיתים שחורים או ירוקים – לתת טוויסט ומעט מליחות.
  • שיני שום קצוצות – לאוהבי החריפות.
  • מפזרים קצת גבינת פרמזן מעל – זה לא שייך לאיטליה, אבל למה לא?

חשוב לזכור שהשדרוגים הללו נועדו להוסיף פן אישי ולהתאים את הסלט לחיך הפרטי שלכם. תרגישו חופשי לגוון ולשחק עם הטעמים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בדיוק כמו כל סלט טרי, הוא תלוי בטעם ובמרקם. עדיף להכין את הסלט כמה שיותר קרוב למועד ההגשה, אבל אם אתם רוצים להכין אותו יום מראש, השתדלו להפריד בין המרכיבים הרטובים (שמן, חומץ) והיבשים (עגבניות, מוצרלה) עד שאתם מוכנים להגיש.

האם אפשר להשתמש בעגבניות רגילות?
בעוד שעגבניות שרי הן טובות יותר לאיזון הטעמים בסלט הזה, אפשר בהחלט להשתמש בעגבניות רגילות. כדאי לחתוך אותן לפרוסות דקיקות ולסנן מנוזלים עודפים.

איך שומרים על הסלט טרי לאורך זמן?
הכי טוב לאכול אותו תוך 48 שעות, אבל אפשר לשמור אותו במקרר בכלי סגור. אבל זה לא יקרה, כי הוא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול!

האם אפשר להפוך את המנה לטבעונית?
בהחלט! פשוט החליפו את המוצרלה בגבינת קאשיו טבעונית או תערובת אגוזים קצוצה, והכל יתנהל על הצדדים הטובים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סלק עם גבינה כחולה - טעמים מפתיעים ומרעננים!

מה עושים אם אין לי מוצרלה?
אפשר להחליף את המוצרלה בגבינת פטה או אפילו בצלפים – יצא טעים גם כן.

האם הסלט הזה מתאים למסיבה?
ודאי! הוא מושלם למסיבות, כי הוא קל להכנה וטעים לכל גיל. כולם יאהבו את זה!

אפשר להוסיף דגים או בשרים?
כמובן, אפשר להוסיף פרוסות סלמון מעושן או פיסה קטנה של עוף גריל. ההחלטה בידיכם!

באיזה סוג של שמן זית כדאי להשתמש?
כדאי להשתמש בשמן זית איכותי, אשר עשוי בעצם בשיטת סחיטה קרה – זה עושה הבדל טעמים משמעותי!

האם יש אלטרנטיבות לבריאות יותר?
בהחלט! החליפו את השמן זית בכמות מופחתת או השתמשו בחומץ ולא בשמן – זה יוסיף קצת חומציות בלי הרבה קלוריות.

מה ניתן להגיש יחד עם הסלט?
הסלט הזה מצוין לצד פסטה קלילה, לחם פריך או אפילו כמנה ראשונה לפני בשר על האש.

אז מה אתם מחכים? עשו לעצמכם טובה ונסו את המתכון המדהים הזה! שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות, ותתחילו לדבר על הלבושות והטעימות שבאוכל שהיא ממש משגע במתכונתו הפשוטה ביותר!

Scroll to Top