סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
בחיים ישנם רגעים שמצריכים אוכל מדהים, כזה שמתקבל בתשואות ובמחיאות כפיים. סלט פסטה עם עגבניות מיובשות הוא אחד מאותם מנות שמצליחות לשלב טעמים, צבעים ומרקמים בצורה מושלמת. זהו סלט שאי אפשר לשכוח, זהו סלט שהופך לאגדה בכל פעם שעושים אותו. לתשומת הלב שלכם, מדובר במנה שמשגעת את החיך וגורמת לכם לרצות ללקק את האצבעות. אז אם אתם מחפשים מנה ממכרת, זה הסלט בשבילכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סלט פסטה מושלם, נזדקק לרכיבים איכותיים ואווריריים שיבטיחו טעם מדהים בכל ביס. ההיצע מגוון והשילובים אינסופיים. כדאי לנסות את המתכון שלנו ולגלות את התענוג הנסתר בכל רכיב.
- 200 גרם פסטה פנה (או כל פסטה אהובה עליכם)
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות דק
- 1/2 כוס זיתים שחורים, קצוצים
- 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1/2 כוס רוטב פסטו טרי (אפשר גם קנוי)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה)
כדי לגוון את הסלט, אפשרות טובה היא להוסיף גרסה טבעונית: פשוט החליפו את גבינת הפטה בחלבון צמחי כמו טופו או אגוזי קשיו קצוצים. כך תוכלו לשמור על טעם מדהים מבלי לפגוע בטיב המנה.
שלבי ההכנה
אז לא משנה אם אתם בשלנים ותיקים או Anfänger, סלט פסטה הזה לא יכול להיות פשוט יותר!
- שמים מים בסיר גדול ומביאים אותם לרתיחה. מוסיפים מעט מלח.
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
- מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, הזיתים והפטה.
- יוצרים רוטב עם רוטב פסטו ומערבבים היטב עד שהכל מצופה בטעם מדהים.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- אם אתם רוצה, מוסיפים אגוזי פקאן או כל אגוז אחר שתבחרו.
- מערבבים היטב את הכל ומניחים לסלט להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.
הערות של המתכון
אפשר לשדרג את הסלט עם תוספות כמו גבינת מוצרלה, ירקות קצוצים כמו פטריות, פלפלים צבעוניים או צנוניות שיתנו צבע ורעננות. כל תוספת תוסיף טוויסט חדש למנה, כך שהתוצאה תמיד תהיה שונה אך מרעננת.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לסלט כדי לשדרגו?
תוספות מקסימות כוללות גבינת מוצרלה או טוסטים, פירות כמו אפרסיקים צלויים, או אפילו כמה פיסות עוף צלוי.
האם הסלט יכול להיות דל פחמימות?
בוודאי! אפשר לשים קישוא קלוי במקום פסטה, והמנה תהפוך לבריאה יותר בלי לפגוע בטעם.
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט! הוא יישמר בצורה טובה למספר ימים, אך כדאי להפריד את הרוטב על מנת שהפסטה לא תיספח נוזלים.
איך אני יודע שהפסטה מוכנה?
ודאו שהיא אל דנטה – עם מעט מרקם ולא רכה מדי.
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
כמובן, זה רק ישפר את הטעמים!
מה אם אני לא אוהב זיתים?
החליפו אותו בעשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או רוקט, והמנה תצא מדהימה לא פחות!
האם יש מתכון לרוטב טבעוני?
כן! במקום פסטו, השקיעו בחומץ בלסמי עם שמן זית ובצל קצוץ, התוצאה תהיה תוספת מעלפת!
איך מכינים את הסלט למספר אנשים גדול?
כפול את הכמויות בכל רכיב והתשובה היא מתכון אגדי לכל ההזמנה!
מה עם הרוטב, האם אפשר לשים יותר?
כמובן, זה תלוי בטעם שלכם! יותר רוטב מנצח במיומנות של האכילה!
יש רעיונות למנות ליווי?
מנה של בשר צלוי יכולה להיות תוספת מושלמת יחד עם הסלט!
אנחנו מקווים שהמתכון הזה יגרום לכם לגשת למטבח, להדליק את האהבה בבישול ולהתענג על כל ביס. אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להכניס את עגבניות המיובשות לשימוש ולהשביח את הארוחות שלכם! נאור, תודו לי אחר כך!