סלט קינואה עם עדשים שחורות שימשוך את החיך שלך!

סלט קינואה עם עדשים שחורות – מנה מדהימה ומרעננת!

אין כמו סלט כדי להרגיש בריא ומלא אנרגיה, ואם מדברים על סלטים, אין ספק שסלט קינואה עם עדשים שחורות הוא אחד מהסלטים הכי טעימים שיש. השילוב של הקינואה האוורירית עם העדשים השחורות המושלמות יוצר רכב של טעמים ומרקמים, היכולים לרגש כל אחד. ואם תחשבו על זה, מדובר במלכה הבלתי מעורערת של הסלטים הבריאים, מלאים בחלבונים, סיבים תזונתיים וברזל, כל מה שצריך ביום עמוס!

מה שבאמת משגע בסלט הזה הוא השילוב של מרכיביו. בנוסף לכך, אפשר לשדרג אותו עם תוספות לפי הטעם האישי שלכם ללא כל בעיה, ולהפוך אותו למנה קומפלט. בין אם זה טחינה, רוטב לפירות או אפילו אגוזים קצוצים, כל תוספת תוסיף לסלט טעם אגדי ומיוחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנחים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

ליצירת סלט קינואה עם עדשים שחורות ברמה הגבוהה, נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 150 גרם קינואה שטופה
  • 100 גרם עדשים שחורות (לוקחים כמה דקות כדי לבשל אותן)
  • 1 גזר קלוף ומגורר
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1 מלפפון קצוץ
  • חצי בצל סגול קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור המון קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אחת מהתכונות המיוחדות של סלט זה, היא הגמישות שלו. נוכל לשדרגו בקלות עם רכיבים אחרים כמו קינמון, כמון או תבלינים נוספים – היצירתיות שלכם כאן היא הקובעת!

שלבי ההכנה

והנה איך אנחנו מכינים את הסלט הזה של סבתא, שיעשה לכם חשק ללקק את האצבעות:

  1. נביא מים עם מעט מלח בסיר קטן, נביא לרתיחה ונוסיף את העדשים השחורות. נבשל אותן במשך כ-20 דקות עד ריכוך, ונפסיק את הבישול.
  2. באותו הזמן, נביא מים בסיר נוסף לרתיחה, ונוסיף את הקינואה. נבשל במשך כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים והקינואה רכה.
  3. נניח לקינואה להתקרר ונעביר לקערה גדולה.
  4. נוסיף לקינואה את העדשים שהתייבשו, הגזר, הפלפל, המלפפון, הבצל, הפטרוזיליה וההמון.
  5. נוציא את שמן הזית ומיץ הלימון ונשפוך על הסלט, נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. נערבב היטב הכל יחד ונגיש את הסלט בטמפרטורת החדר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח

וככה במהירות ובקלות יחסית, יש לנו סלט שהוא לא פחות מפתיעה. לחשוב שחשבנו שצריך להתאמץ כדי להכין מנה כזו מדהימה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאן מגיע היף נגמרו! אם רצתם להרשים את האורחים שלכם, הישארו פתוחים לתוספות אפשריות לשדרוג המנה:

  • אגוזים קצוצים, מוסיפים קראנץ' משגע!
  • טחינה גולמית לשדרוג טעמים.
  • פרוסות אבוקדו ליצירת מרקם קרמי.
  • תפוז קצוץ לבריאות והכנסת מתיקות.
  • טבעוניים? הוסיפו גבינת טופו או פשתן.

כל תוספת שלכם רק תוסיף להנאה! אין גבולות, ואפשר לשחק עם כל כך הרבה טעמים שהכרה בפניכם.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשתות לצד הסלט?

החטיף המשולב מצוין עם מים מוגזים עם מיץ לימון, או עם תה צמחים מרענן.

האם ניתן להכין את הסלט יום לפני ההגשה?

בוודאי! אם תכינו את הסלט יומיים מראש, הוא יתמזג יחד בטעמים ויהיה עדיין טעים ומרענן.

האם קינואה ועדשים חייבים להיות טריים?

לאו דווקא. ניתן להשתמש בקינואה ועדים יבשים, רק להקפיד על זמן ההכנה.

האם הסלט משביע?

בהחלט! בזכות הקינואה והעדשים, הסלט מספק חלבונים וסיבים תזונתיים וגם משביע!

האם אפשר לשדרגו עם תיבול חריף?

בהחלט! להוסיף קצת פפריקה חריפה או כמויות קטנות של טחינה עם תבלינים תוכלו לשדרג את הסלט.

מה ניתן לשים במקום עדשים שחורות?

אפשר לשים עדשים ירוקות או אדומות, הכנה לא תשתנה במידה רבה.

לכמה זמן הסלט מחזיק במקרר?

הסלט נשאר טעים במקרר כ-3-4 ימים, תמיד עדיף להכין כמות יותר גדולה!

האם אפשר להפוך את הסלט לגבינתי?

בוודאי! הוספת גבינת פטה ואבוקדו תעשה קסמים עם הסלט.

האם יש אפשרויות להכנה ללא גלוטן?

הקינואה והעדשים הם ללא גלוטן בהגדרה. כך שסלט זה מתבצע ללא בעיות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד ליום הולדת שמשגעת את אמא!

מה יכול להוות תוספת בריאה לצד הסלט?

עוף בגריל, דג או תרד מוקפץ יכולים להיות הרבה יותר מהנגישה!

הגיע הזמן לנסות את המתכון המדהים הזה, לשתף אותו עם חברים, ולפרסם את התוצאה ברשתות החברתיות! הקינואה והעדשים השחורות יכבשו את לב כל מי שטועם, ומי יודע, אולי גם יהיה לכם מתכון חדש לארוחת ערב קבועה! החזקו את העטיפות, ובואו נתחיל לבשל!

Scroll to Top