סלט תחתיות ארטישוק מרוקאי – חגיגה של טעמים!
בואו נדבר על אחת המנות שמצליחה לרגש את החיך בכל ביס – סלט תחתיות ארטישוק מרוקאי. מדובר במתכון מדהים שלא רק טעים אלא גם כזה שממש ממכר. האופי המרוקאי של הסלט מוסיף לו את הטוויסט המיוחד שעושה אותו מושלם לכל ארוחה, ובייחוד בארוחות חגיגיות.
מה שמיוחד בסלט הזה, מעבר לטעמים הרעננים שבו, הוא השילוב של מרכיבים שקל למצוא בכל מטבח. כאשר אנחנו מכינים אותו, אנחנו לא רק מביאים את המטבח המרוקאי אל השולחן, אלא גם נוגעים באותם זיכרונות קסומים של סבתא, כשכל ביס הוא כמו חיבוק חם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4 מנות
מרכיבים הדרושים
זה הזמן להכיר את כל המרכיבים שיביאו את הסלט המושלם הזה לחיים. חשוב להקפיד על רעננות ואיכות המרכיבים.
- 4 תחתיות ארטישוק משומרות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
- 1/2 בצל קטן קצוץ דק
- 2 רמונים (או רימון אחד גדול) – גרגרי גרעינים
- 1/4 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
למי שמעוניין בגרסה טבעונית או ללא גלוטן, הסלט הזה מתאימים לכם מצוין! כל המרכיבים הם בריאים, טבעיים ומזינים, כך שאלו הן בחירות מצוינות עבורכם גם כאן.
שלבי ההכנה
בואו נכנס אל הלב של המתכון הזה – השלב שבו המהות המרוקאית מתגלמת. היצירתיות שלנו תבוא לידי ביטוי כאן והטעמים יתאגדו יחדיו לסלט אגדי!
- מסננים את תחתיות הארטישוק מהנוזלים שלהם ומשאירים בצד.
- קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תחתיות הארטישוק לקערה ומערבבים בעדינות כדי שלא יישברו.
- זורקים פנימה את גרגרי הרימון והשקדים הקלויים.
- מפזרים מעל הכל את השמן זית ומיץ הלימון.
- מערבבים שוב, מתבלים במלח ופלפל ומניחים לסלט לנוח כ-10 דקות.
- מגישים את הסלט בקערה מעוצבת ומוסיפים עוד רמא של גרגרי רימון לקישוט.
המהלך המהיר הזה יוצר סלט אוורירי, נעים ומרענן. התמהיל של הטעמים יוצר חוויה מושלמת לכל אחד!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם חשבתם שהמתכון הזה מסתיים כאן, תחשבו שוב! אני אוהב לשדרג את הסלט עם כמה תוספות מיוחדות.
- להוסיף פרוסות דקות של אבוקדו – זה מוסיף מתיקות ורכות מדהימה.
- לזרוק פנימה כמה צנוניות קצוצות – בשביל הפריכות והצבע.
- אפשר לשדרגו עם מעט גבינת פטה מעל – הטעמים יתמזגו יחד ויתנו נופך אחר לגמרי.
- ואלו שאוהבים חום יכולים להוסיף חריף – פפריקה חריפה או תיבול מרוקאי ינתן לסלט שלל טעמים חדשים!
שאלות ותשובות
מהו מקור הסלט הזה?
הסלט הזה מגיע ממסורת בישול מרוקאי. הוא היה נפוץ בבתי משפחות ביישוביים ובעיקר באירועים מיוחדים, שם ההכנה משפיעה על האווירה השמחה.
איך להכין את הסלט לקיץ?
כדי להפוך אותו ליותר מרענן, ניתן להוסיף כמות גדולה יותר של ירקות כמו מזלג של עגבניות, מלפפונים ואפילו קוביות כרובית.
אילו ירקות נוספים מומלץ להוסיף לסלט?
ירקות קלויים כמו חצילים או קישואים יכולים להוסיף טעמים מעולים לסלט וליצור הרמוניה מיוחדת.
האם ניתן לשמור את הסלט יום למחרת?
כמובן! הסלט שומר על טעמו עד 24 שעות. עם זאת, כדאי להוסיף רימון ושקדים לפני ההגשה כדי לשמור על פריכותם.
האם יש דרכים לשנות את המתכון הזה?
אין גבול לדמיון! ניתן להחליף את הארטישוק בטונות אחרים כמו זוקיני או עגבניות מיובשות שיצליחו להפתיע את הלקוחות שלכם.
כיצד ניתן להפוך את הסלט בריא יותר?
תמיד ניתן להוסיף עוד ירקות כמו גזר מגורר או סלק קצוץ, או אפילו להמיר את שמן הזית באבוקדו.
מה המשקה המושלם לצד הסלט הזה?
לצד הסלט המרוקאי, אני ממליץ על מים עם נענע או אפילו מיץ רימונים קיץ – זה יוסיף אופי מדהים לארוחה!
איך להגיש את הסלט בצורה מרשימה?
מומלץ להניח את הסלט בתוך קערה שקופה, מקושטת בפרחים אכילים, כך שכל אחד ירגיש כאילו שגולל לארוחה המלכותית!
האם ניתן להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
אפשר, אך כדאי להשאיר את התיבול לסוף, שזה אומר שהשמן והלימון לא מתערבבים עם המרכיבים.
מה עוד אפשר לשים לצד הסלט?
לחם פריזאי קלוי, טחינה או יוגורט עזים מעניקים לסלט את המגע הנוסף למרוקאי הקלאסי.
לאחר שנגענו בכל כך הרבה נושאים מלהיבים, אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה בבית וליהנות מכל ביס. את הטעמים מעביר המשפחה והחברים – הפיצו את המתכון ברשתות החברתיות ותנו לאחרים לטעום את מה שמעלה את השולחן הישראלי!